FacebookTwitterLinkedIn

Your Windows Licence Has Expired oplichting

Ook bekend als: Your Windows Licence has Expired virus
Schadeniveau: Medium

Your Windows Licence has Expired ('Je Windows-licentie is verlopen') virus verwijderingsgids

Wat is Your Windows Licence has Expired?

"Your Windows Licence has Expired" (te vertalen als 'Je Windows-licentie is verlopen') is een valse foutmelding de poogt gebruikers te overtuigen een geldige activatiesleutel te kopen. Het wordt verspreidt via allerlei adware-applicaties die valselijk claimen een aantal 'nuttige' functies te leveren. Deze apps infiltreren vaak systemen zonder toestemming van de gebruikers; Ook bespioneert de adware de surfactiviteit op internet en worden intrusieve online advertenties gegenereerd.

Your Windows Licence has Expired ('Je Windows-licentie is verlopen') adware

Deze valse foutmelding vergrendelt het computerscherm en meldt gebruikers aan een opgegeven telefoonnummer te bellen (+1-888-303-5121). De slachtoffers moeten dan zogezegd een geldige Windows activatiesleutel kopen. Dit is echter een valse foutmelding. De ontwikkelaars proberen slachtoffers slechts te overtuigen een sleutel te kopen om zo een niet-bestaand probleem op te lossen. Alle claims over verlopen versies zijn vals en betalen zal niet leiden tot positieve resultaten - je zult enkel het kwaadaardige bedrijfsmodel van de ontwikkelaars ondersteunen en je geld verliezen. Verder vertonen de adware apps die deze oplichting verspreiden vaak ook intrusieve advertenties die de onderliggende inhoud van websites verbergen. Het kan gebeuren dat deze doorlinken naar kwaadaardige websites en het klikken erop is dus riskant want het kan leiden tot bijkomende besmettingen. Ook registreert de adware allerlei gegevens over de surfactiviteit van de gebruiker, zoals IP-adressen, url's van bezochte websites en zoekopdrachten. Die info kan persoonlijk identificeerbaar zijn en gedeeld worden met derden die ze misbruiken om er inkomsten mee te genereren. Dataspionage kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Als je deze foutmelding opmerkt ("Your Windows Licence has Expired") negeer dan alle verzoeken tot contact/betaling en verwijder alle verdachte applicaties.

Er bestaan honderden applicaties van het adware-type - allemaal sterk gelijkend. Zo bieden bijvoorbeeld apps zoals CurveLayer, USB Locker, BrowsingGuard enz. allemaal verschillende functies. Ze gedragen zich echter identiek. Deze applicaties worden enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Adware genereert intrusieve online advertenties (via het "Pay Per Click" advertentiemodel), veroorzaakt browser doorverwijzingen (om verkeer naar allerlei websites te genereren) en registreert persoonlijk identificeerbare informatie (die later aan derden wordt verkocht). Allemaal claimen ze de surfervaring te verbeteren om zo een legitieme indruk te wekken.

Hoe werd Your Windows Licence has Expired geïnstalleerd op mijn computer?

Applicaties van het adware-type worden gewoonlijk verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling' - de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere software. Onderzoek wijst uit dat download- en installatieprocessen vaak overhaast worden en gebruikers de meeste stappen overslaan. Zich hier bewust van verbergen de ontwikkelaars bewust gebundelde programma's onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen van deze procedures. Wanneer de procedure wordt overgeslaan stellen gebruikers hun systeem bloot aan een risico op allerlei besmettingen. Merk op dat de inkomsten van ontwikkelaars afhankelijk zijn van de de hoeveelheid verspreide adware en dat daarom nooit degelijke informatie over de installatie ervan wordt verstrekt.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Wees je ervan bewust dat mogelijk ongewenste programma's vaak verspreid worden via de bundelmethode. Hierdoor is het belangrijk de stappen van het download- en installatieproces goed te analyseren. Wijs ook alle aanbiedingen voor het downloaden of installeren van bijkomende applicaties af. Gebrundelde software is vaak frauduleuze en mag nooit geïnstalleerd worden..

  • Slachtoffers van deze oplichting kunnen deze code invoeren om hun computer gratis te ontsleutelen: 8716098676542789 . Het is niet nodig de cybercriminelen te contacteren die verantwoordelijk zijn voor deze oplichting No need of calling the cyber criminals behind this scam.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

"Your Windows Licence has Expired" virus verwijdering:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende "Algemene PC-instellingen" scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de "Nu herstarten"-knop. Je computer zal nu herstarten in het "Geavanceerde Opstartopties menu". Klik op de "Probleemoplosser"-knop, klik dan op de "Geavanceerde Opties"-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op "Opstartinstellingen". Klik op de "Herstarten"-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met Your Windows License has Expired. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de "Veilige Modus met commando-prompt" en "Systeemherstel":

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Boot your computer in Safe Mode with Command Prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

system restore using command prompt type cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

system restore using command prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik "Volgende".

restore system files and settings

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik "Volgende" (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze ransomware je PC geïnfiltreerd had).

select a restore point

6. In het geopende venster klik "Ja".

run system restore

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van het Your Windows License has Expired-oplichting te elimineren.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt) dan kan je je computer opstarten met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Your Windows License has Expired-oplichting kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/10336-your-windows-licence-has-expired-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Windows Licence has Expired virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Your Windows Licence has Expired virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.