FacebookTwitterLinkedIn

HELP_YOUR_FILES Ransomware

Ook bekend als: Cryptowall 4.0 virus
Schadeniveau: Ernstig

HELP_YOUR_FILES virus verwijderingsinstructies

Wat is HELP_YOUR_FILES?

Recent dook een nieuwe versie van de CryptoWall ransomware op. Het is goed te weten dat dit niet de eerste update is van deze ransomware. Cybercriminelen hebben de vierde versie uitgegeven, ook bekend als de HELP_YOUR_FILES ransomware. Deze nieuwe bestandsversleutelingsmalware wijzigt niet enkel de extensies van de opgeslagen bestanden op de computer, het wijzigt ook hun namen zodat gebruikers deze niet meer kunnen herkennen (voorbeeld van een versleutelde bestandsnaam - '8354no9f.7gt8'). Nadat HELP_YOUR_FILE klaar is met het versleutelen van de data van het slachtoffer vraagt deze een losgeld te betalen van ofwel 1400$ of 1400€ (3.58 BTC). Alle informatie over de betaling (tijdsframe, de gevolgen bij niet-betaling van het losgeld en pogingen om via software van derden te bestanden te ontsleutelen, instructies in stappen voor de betaling enz.) wordt opgeslagen in de HELP_YOUR_FILES.PNG, HELP_YOUR_FILES.TXT en HELP_YOUR_FILES.HTML bestanden die gegenereerd worden in elke folder met versleutelde data.

HELP_YOUR_FILES gebruikt de RC4 versleutelingsmethode. Net zoals eerdere versies van CryptoWall injecteert deze ransomware zichzelf in Explorer.exe. Daarna verwijdert HELP_YOUR_FILES alle kopieên op het Shadow Volume, schakelt het systeemherstel en Windows Startup Repair uit met behulp van bcdedit. Zelfs als deze ransomware op zich gemakkelijk te verwijderen is, toch zullen de versleutelde bestanden niet kunnen ontsleuteld worden zonder het losgeld te betalen - de sleutel voor het ontgrendelen van de bestanden wordt opgeslagen op de HELP_YOUR_FILES command-and-control servers die beheerd worden door cybercriminelen. Hierdoor is de enige manier om dit probleem op te lossen het herstellen van je data vanuit een backup.

HELP_YOUR_FILES ontsleutelingsinstructies

Computervirusen zoals HELP_YOUR_FILES, CTB Locker, CryptoLocker, TeslaCrypt en CryptorBit zijn één van de belangrijkste redenen om een regelmatige backup van je bestanden te maken. Gebruikers moeten beseffen dat door het betalen van losgeld ze de kwaadaardige business van cybercriminelen ondersteunen. Bovendien zijn er geen garanties dat de bestanden ooit ontsleuteld zullen worden. Wees je ervan bewust dat HELP_YOUR_FILES verspreid wordt via kwaadaardige e-mailberichten met valse bijlages - zipbestanden die zogezegd cv's of verzendinformatie bevatten enz. Deze e-mailbestanden zijn eigenlijk JavaScript bestanden die wanneer ze worden uitgevoerd een ander besmettelijk uitvoerbaar bestand downloaden, dat opslaan in de Windows %Temp% folder en het achteraf uitvoeren. In feite wordt vrijwel elk ransomware virus verspreid via valse downloads (bvb. torrents, valse software updates enz.). Om deze reden moeten gebruikers erg oplettend zijn bij het downloaden van bestanden uit onbekende bronnen. Verder is het belangrijk legitieme antivirus of anti-spyware software te gebruiken en elke geïnstalleerde applicatie bijgewerkt te houden.

HELP_YOUR_FILES ransomware bijkomende informatie over dataversleuteling:

Bijkomende informatie over de bestanden versleuteld door HELP_YOUR_FILES ransomware

Tekst getoond in de HELP_YOUR_FILES.PNG, HELP_YOUR_FILES.TXT en HELP_YOUR_FILES.HTML bestanden:

Kan je de bestanden die je zoek niet vinden? Is de inhoud van de bestanden die je bekeken hebt niet leesbaar? Dit is normaal want de bestandsnamen en de data in je bestanden werden versleuteld. Proficiat!!! Je bent deel geworden van de grote gemeenschap van CryptoWall. Als je deze tekst leest betekent dit dat de software CryptoWall heeft verwijderd van je computer.
Wat is encryptie? Encryptie is een omkeerbare methode om informatie te veranderen zodat ze niet kan bekeken worden door niet-geautoriseerde personen maar wel door geautoriseerde gebruikers. Om een geautoriseerde gebruiker te worden en het proces dus echt omkeerbaar te maken (maw om je bestanden te ontsleutelen) heb je een speciale private sleutel nodig. Bijkomend heb je ook de ontsleutelingssoftware nodig waarmee je je bestanden kan decrypteren en de normale staat te herstellen. Ik heb het bijna begrepen maar wat moet ik doen? Het eerste wat je zou moeten doen is de instructies tot het einde lezen. Je bestanden werden versleuteld met de CryptoWall software; de instructies die je vindt in de folders met versleutelde bestanden zijn geen virussen. Ze zijn je helpers. Na het lezen van deze tekst keert 100% van de gebruikers terug naar een zoekmachine om met het woord CryptoWall te zoeken en daar zul je veel gedachten, advies en instructies vinden. Denk logisch na - wij zijn degene die het slot op je bestanden gesloten hebben en wij zijn de enigen die de mysterieuze sleutel hebben om dit terug te openen. Elke poging om je bestanden te herstellen met met tools van derden kan fataal zijn voor de versleutelde bestanden. Het feit dat de data gewijzigd wordt binnen de versleutelde bestanden (vermits 100% van de software om bestanden te herstellen dit doet, behalve de speciale ontsleutelingssoftware) zal de bestanden beschadigen en zal het onmogelijk maken de bestanden te herstellen. Dit is hetzelfde als het herstellen van een mozaïek als sommige van de mozaïek-stukken verloren werden, gebroken of op de verkeerde plek werden teruggestopt. Het beeld zal niet kloppen. De software om de bestanden te herstellen zal niet in staat zijn het beeld te vinden en het definitief en onherroepelijk veranderen. Gebruik van software om je bestanden te herstellen kan je bestanden voor altijd beschadigen, en dat is enkel je eigen fout. Onthou dat elke tussenkomst van externe software om bestanden te herstellen die werden versleuteld met CryptoWall ervoor kan zorgen dat er geen weg terug is. Als deze eenvoudige regels niet werden gevolgd zullen we je niet kunnen helpen en we zullen het ook niet proberen want je werd gewaarschuwd. Ter informatie, de software om de bestanden te ontsleutelen (en de private sleutel die erbij geleverd wordt) zijn betaalde producten. Na het kopen van het softwarepakket kan je: 1. Al je bestanden ontsleutelen 2. Met je documenten werken 3. Je foto's en andere media bekijken 4. Je computer op gebruikelijke en comfortabele wijze blijven gebruiken. Als je je bewust bent van het belang en de kritiekheid van de situatie dan suggereren we dat je direct naar je persoonlijke pagina gaat waar je finale instructies zal ontvangen en een garantie zal krijgen om je bestanden te herstellen.
Wat doe je met deze adressen? Als je de instructies in het TXT formaat (als je instructies hebt in HTML (het bestand dat een icoon heeft van je internetbrowser) dan is het qua eenvoud beter daarop te klikken). Bijkomende informatie: instructies om je bestanden te herstellen bevinden zich enkel in de folders waar je versleutelde bestanden hebt. Voor je eigen gemak worden deze instructies gemaakt in drie soorten formaten - html, txt en png. Jammer genoeg kunnen antivirusbedrijven je niet beschermen of je bestanden herstellen maar ze maken de zaken ook nog erger door de instructies om de bestanden te herstellen te verwijderen. De instructies zijn geen malware, ze zijn enkel informatie. Als je dus claims hebt over het ontbreken vaninstructiebestanden kan je deze naar je antivirusbedrijf sturen. CryptoWall Project is niet kwaadaardig en is niet bedoeld om personen of hun informatie/data te beschadigen. Dit project wordt uitgevoerd met als enige doel mensen te onderwijzen op het gebied van informatiebeveiliging en het certifiëren van antivirusproducten voor hun geschiktheid om data te beschermen. Samen maken we het internet beter en veiliger. Als je deze tekst op internet ziet en je begrijpt dat er iets mis is met je bestanden en je geen instructies hebt om de bestanden te herstellen, contacteer dan je antivirus-support. Onthou dat het ergste al gebeurd is en dat het herstel van je bestanden nu afhangt van jou en de snelheid van je handelen.

HELP_YOUR_FILES ransom betalingsinstructies:

Betalingsinstructies zoals geleverd door HELP_YOUR_FILES ransomware

Voorbeelden van besmette e-mailberichten die de HELP_YOUR_FILES ransomware helpen verspreiden:

Spamberichten gegenereerd door de HELP_YOUR_FILES ransomware (voorbeeld 1) Spamberichten gegenereerd door de HELP_YOUR_FILES ransomware (voorbeeld 2) Spamberichten gegenereerd door de HELP_YOUR_FILES ransomware (voorbeeld 3) Spamberichten gegenereerd door de HELP_YOUR_FILES ransomware (voorbeeld 4) Spamberichten gegenereerd door de HELP_YOUR_FILES ransomware (voorbeeld 5) Spamberichten gegenereerd door de HELP_YOUR_FILES ransomware (voorbeeld 6)

HELP_YOUR_FILES ransomware verwijdering:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Video die uitlegt welke stappen worden genomen in geval van een ransomware infectie:

Snelmenu:

Ransomware melden bij de autoriteiten:

Als u het slachtoffer bent gewoden van een ransomwareaanval, dan raden we u aan dit incident aan de autoriteiten te melden. Door de opsporingsinstanties informatie te verstrekken helpt u cybercriminaliteit op te sporen en aanvallers te vervolgen. Dit is een lijst met autoriteiten waar u een ransomwareaanval kunt melden. Voor de volledige lijst van lokale cyberbeveiligingscentra en informatie over waarom u ransomwareaanvallen moet melden, kunt u dit artikel lezen.

Lijst met lokale autoriteiten waar ransomware moet worden gemeld (afhankelijk van uw woonplaats):

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en te infecteren en zich over het hele lokale netwerk te verspreiden. Daarom is het erg belangrijk om het besmette apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van internet, is het lostrekken van de ethernetkabel naar het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels moeilijk zijn. U kunt uw computersyseem gelukkig ook loskoppelen van het internet via het Configuratiescherm:

Navigeer naar "Configuratiescherm", klik op de zoekmachinebalk in de rechterbovenhoek van het scherm, typ "Netwerk en delen centrum" en kies het zoekresultaat: De computerverbinding met het internet verbreken (stap 1)

Klik op "Adapterinstellingen wijzigen" in de linkerbovenhoek van het scherm: De verbinding met het internet verbreken (stap 2)

Klik rechts op elke verbinding en kies "Uitschakelen". Zodra deze zijn uitgeschakeld is de computer niet langer verbonden met internet. Om de verbinding te herstellen klikt u gewoon met de rechtermuisknop op de verbinding en kiest u "Inschakelen". De internetverbinding verbreken (stap 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld.  We raden u echter ten zeerste aan om elk apparaat eerst "uit te werpen" voordat u het loskoppelt, en dit om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer", klik rechts op elk aangesloten apparaat en klik op "Uitwerpen": Opslagapparaten uitwerpen

Stap 3: Meld u af bij alle cloudopslagdiensten.

Sommigr ransomware kan mogelijk de software kapen die gegevens uploadt naar "de Cloud". Hierdoor kunnen gegevens in de cloud beschadigd worden of worden versleuteld. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts in browsers en andere gerelateerde software. Verwijder eventueel de cloudsoftware tijdelijk totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomwarebesmetting identificeren:

Om een infectie goed te kunnen verwijderen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met de vraag om losgeld (zie het tekstbestand van de WALDO-ransomware hieronder).

De ransomwarebesmetting identificeren (stap 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen bevat de ransomware kortere berichten die simpelweg aangeven dat de gegevens gecodeerd zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Ransomware genereert doorgaans berichten met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html", enz.). Daarom lijkt het gebruik van de naam van een losgeldbericht ook een goede manier om de infectie te identificeren. Het probleem is echter dat veel van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al verschillen de berichten en zijn de infecties zelf niet gerelateerd. Daarom zal het gebruik van alleen de bestandsnaam van het bericht vaak ondoeltreffend zijn en kan dit zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (doordat er dan wordt gepoogd om gegevens te ontsleutelen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties, dit zal waarschijnlijk de bestanden permanent beschadigen en decodering zal niet langer mogelijk zijn. zelfs niet met de juiste tools).

Een andere manier om een ​​ransomware-infectie te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk gecodeerd bestand is toegevoegd. Ransomware-infecties dragen vaak de naam van de extensies die ze toevoegen (zoals de bestanden hieronder, die werden versleuteld door de Qewe-ransomware).

Ransomware identificeren (stap 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de toegevoegde bestandsextensie ook echt uniek is. Veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware aan de hand van de toegevoegde extensie onmogelijk.

Eén van de snelste en eenvoudigste manieren om ransomware te identificeren is de ID Ransomware-website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers moeten enkel een een losgeldbericht en / of een versleuteld bestand uploaden (we raden u aan om indien mogelijke beide te uploaden).

Ransomware identificeren (stap 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u krijgt verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze decodeerbaar is, enzovoort.

Voorbeeld 1 (De Qewe [Stop/Djvu] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 5)

Als uw gegevens toch blijkt te zijn gecodeerd door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, dan kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde trefwoorden (bijvoorbeeld naam van het losgeldbericht, bestandsextensie, verstrekte contactgegevens, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools zoeken:

De versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomwares worden gebruikt, zijn buitengewoon geavanceerd en, als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar uw gegevens herstellen. Dit komt doordat voor de decodering een specifieke sleutel nodig is, die tijdens de codering wordt aangemaakt. Gegevens herstellen zonder deze sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server en niet op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere bekende families van ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en daarbij is het gewoon onmogelijk om versleutelde gegevens te herstellen zonder de tussenkomst van de ontwikkelaars. Desondanks zijn er ook tientallen ransomwares die slecht ontwikkeld zijn en die bugs bevatten (bijvoorbeeld het gebruik van identieke coderings- / decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er decoderingstools bestaan voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

De juiste decryptietool zoeken op internet kan lastig zijn. Daarom raden we u aan het No More Ransom Project te gebruiken, en dt is waarom identificatie van de ransomware handig is. De website van No More Ransom Project bevat een sectie "Decryptietools" met een zoekbalk. Voer daar de naam in van de ransomware die u hebt geïdentificeerd, en bekijk de beschikbare decryptors.

Ransomware-decryptors zoeken via de nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (de kwaliteit van de ransomware, het gebruikte versleutelingsalgoritme enz.) kan het mogelijk zijn om bestanden te herstellen met behulp van tools van derden. Hiervoor raden we u de tool Recuva aan, ontwikkeld door CCleaner. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, enz.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen). Bovendien is het gebruik van de herstelfunctie volledig gratis.

Stap 1: Voer een scan uit.

Start de Recuva-applicatie en volg de wizard. U krijgt verschillende vensters te zien waarin u kunt kiezen naar welke bestandstypen u wilt zoeken, welke locaties moeten worden gescand, enz. Het enige dat u moet doen, is in de opties selecteren waar u naar zoekt en de scan starten. We raden u aan om de "Diepe scan" in te schakelen voordat u begint, anders zijn de scanmogelijkheden van dit programma beperkt.

Recuva dataherstel-wizard

Wacht tot Recuva de scan heeft voltooid. De scanduur is afhankelijk van het aantal bestanden (aantal én bestandsgrootte) dat u scant (het scannen van enkele honderden gigabytes kan bijvoorbeeld meer dan een uur duren). Wees dus geduldig tijdens het scanproces. We raden u ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, aangezien dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen bestanden toevoegt (bijvoorbeeld door deze te downloaden), dan zal de scanduur worden verlengd:

Recuva dataherstel scanduur

Stap 2: Gegevens herstellen.

Zodra het proces is voltooid, selecteert u de mappen / bestanden die u wilt herstellen en klikt u op "Herstellen". Houd er rekening mee dat er voldoene vrije ruimte nodig is op uw harde schijf om gegevens te kunnen herstellen:

Recuva tool voor gegevensherstel

Backups maken van uw gegevens:

Uw bestanden goed beheren en er backups van maken is belangrijk voor de veiligheid van uw gegevens. Wees dus altijd voorzichtig en plan vooruit.

Partitiemanagement: We raden u aan uw gegevens op meerdere partities te bewaren en belangrijke bestanden niet op dezelfde partitie als het besturingssysteem te bewaren. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en u wordt gedwongen de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd te formatteren (in de meeste gevallen is dit waar malware-infecties zich verbergen), dan zult u alle gegevens verliezen op die partitie. Vandaar het voordeel van het instellen van meerdere partities: als u het volledige opslagapparaat aan een enkele partitie hebt toegewezen, wordt u gedwongen alles te verwijderen, maar door meerdere partities aan te maken en de gegevens correct toe te wijzen, kunt u dit voorkomen. U kunt uw partities eenvoudig formatteren zonder de andere partities te wijzigen. Zo wordt de ene partitie opgeschoond en blijven de andere onaangeroerd, en blijven uw gegevens veilig bewaard. Het beheren van partities is vrij eenvoudig en u kunt alle benodigde informatie vinden op de Microsoft website met documentatie.

Gegevensbackups: Een van de meest betrouwbare back-upmethoden is om een extern opslagapparaat te gebruiken voor uw backups en dit niet te verbinden met uw computersysteem. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, koppel deze los en bewaar deze op een veilige en droge plaats uit de buurt van zon en extreme temperaturen. Deze methode is natuurlijk niet erg praktisch, want back-ups en updates van gegevens moeten met enige regelmaat worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hiervoor is een internetverbinding vereist en is er altijd een kans op beveiligingsinbreuken, hoewel dat zelden voorkomt.

We raden u aan om Microsoft OneDrive te gebruiken om backups te bewaren van uw bestanden. Met OneDrive kunt u uw persoonlijke bestanden en gegevens in de cloud opslaan en bestanden synchroniseren tussen computers en mobiele apparaten, zodat u uw bestanden vanaf al uw Windows-apparaten kunt openen en bewerken. Met OneDrive kunt u bestanden opslaan, delen en er previews van weergeven, de downloadgeschiedenis openen, bestanden verplaatsen, verwijderen en hernoemen, nieuwe mappen maken en nog veel meer.

U kunt een back-up maken van uw belangrijkste mappen en bestanden op uw pc (uw bureaublad-, documenten- en afbeeldingenmappen). Enkele van de meest opvallende functies van OneDrive zijn bestandsversiebeheer, waarmee oudere versies van bestanden tot 30 dagen bewaard blijven. OneDrive heeft ook een prullenbak waarin al uw verwijderde bestanden voor een beperkte tijd worden bewaard. Verwijderde bestanden worden niet meegeteld bij de opslaglimieten van de de gebruikers.

OneDrive werkt met HTML5-technologie en u kunt er bestanden tot 300 MB mee uploaden via klikken en slepen in de webbrowser, of bestanden tot 10 GB via de OneDrive desktop-app. Met OneDrive kunt u volledige mappen downloaden als een enkel ZIP-bestand met maximaal 10.000 bestanden, hoewel er per download een limiet is van 15 GB.

OneDrive wordt standaard geleverd met 5 GB gratis opslagruimte. Extra opslaglimieten van 100 GB, 1 TB en 6 TB zijn beschikbaar met een betalend abonnement. U kunt deze abonnementen verkrijgen door extra opslagruimte aan te kopen, al dan niet in combinatie met een Office 365-abonnement.

Een gegevensbackup maken:

De backup-procedur blijft dezelfde voor alle types bestanden en mappen. Dit is hoe u een backup van uw bestanden kunt maken met Microsoft OneDrive

Stap 1: Kies de bestanden en mappen waar u een backup van wilt maken.

Klik op het OneDrive-icoon in de taakbalk

Klikop het OneDrive cloud-icoon om het OneDrive-menu te openen. In dit menu kunt u uw backup-instellingen personaliseren.

Kies Hulp en instellingen en klik op Instellingen

Klik op Hulp & instellingen en kies Instellingen uit het uitklapmenu.

Selecteer het tabblad Backup en klik op Backup beheren

Ga naar het tabblad Backup en klik op Backup beheren.

Selecteer de mappen waarvan u een backup wilt maken en klik op Backup starten

In dit menu, kunt u kiezn om een backup te maken van het Bureaublad en alle bestanden daarin, of van de mappen Documenten en Afbeeldingen, met alle bestanden daarin. Klik op Backup starten.

Wanneer u nu een bestand of map toevoegt aan het bureaublad en de mappen Documenten en Afbeeldingen, wordt er automatisch een back-up van gemaakt op OneDrive.

Om mappen en bestanden toe te voegen die niet op de hierboven getoonde locaties staan, moet u ze handmatig toevoegen.

Selecteer handmatig een bestand en kopieer het

Open Verkenner en navigeer naar de locatie van het bestand/de map waarvan u een backup wilt maken. Selecteer deze, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Kopiëren.

Plak het gekopieerde bestand in de OneDrive-map om een backup te maken

Vervolgens navigert u naar OneDrive, en klikt u met de rechtermuisknop gelijk waar in het venster, en klikt u op Plakken. U kunt ook een bestand slepen en neerzetten in OneDrive. OneDrive maakt automatisch een back-up van de map / het bestand.

Status van bestanden in de OneDrive-map

Van alle bestanden die aan de OneDrive-map zijn toegevoegd, wordt automatisch een back-up in de cloud gemaakt. De groene cirkel met het vinkje erin geeft aan dat het bestand zowel lokaal als op OneDrive beschikbaar is en dat de bestandsversie op beide hetzelfde is. Het pictogram met een blauwe wolk geeft aan dat het bestand nog niet is gesynchroniseerd en alleen beschikbaar is op OneDrive. Het synchronisatiepictogram geeft aan dat het bestand momenteel wordt gesynchroniseerd.Klik op Hulp & Instellingen en klik op 'Online weergeven'

Om bestanden te openen die enkel beschikbaar zijn op OneDrive online, gaat u naar het Hulp & instellingen-uitklapmenu en kiest u Online weergeven.

Klik op het tandwiel voor Instellingen en vervolgens op Opties

Stap 2: Corrupte bestanden herstellen.

OneDrive zorgt ervoor dat de bestanden gesynchroniseerd blijven, dus de versie van het bestand op de computer is dezelfde versie in de cloud. Als ransomware uw bestanden echter heeft gecodeerd, kunt u gebruikmaken van de OneDrive versiegeschiedenis-functie en zo bestanden herstellen naar een versie die werd gemaakt voor de versleuteling.

Microsoft 365 heeft een ransomwaredetectiefunctie die u waarschuwt wanneer uw OneDrive-bestanden dreigen te worden versleuteld of werden aangevallen. Deze functie helpt u bij het herstellen van uw bestanden. Houd er echter rekening mee dat als u geen betaald Microsoft 365-abonnement heeft, u slechts één keer gratis detectie en bestandsherstel kunt gebruiken.

Als uw OneDrive-bestanden worden verwijderd, beschadigd of geïnfecteerd door malware, kunt u uw volledige OneDrive herstellen naar een eerder tijdstip. Hier ziet u hoe u uw volledige OneDrive kunt herstellen:

Uw Onedrive herstellen

1. Als u zich heeft aangemeld met een persoonlijk account, klikt u op het tandwiel Instellingen bovenaan de pagina. Klik vervolgens op Opties en selecteer Uw OneDrive herstellen.

Als u bent aangemeld met een werk- of schoolaccount, klikt u op het tandwiel Instellingen boven aan de pagina. Klik vervolgens op Uw OneDrive herstellen.

2. Selecteer op de pagina Uw OneDrive herstellen een datum in het uitklapmenu. Merk op dat als u uw bestanden herstelt na een automatische detectie van ransomware, de aanbevolen hersteldatum reeds voor u is geselecteerd.

3. Nadat u alle opties voor bestandsherstel heeft geconfigureerd, klikt u op Herstellen om alle verdachte wijzigingen aan uw bestanden ongedaan te maken.

De beste manier om schade door ransomware-infecties te voorkomen, is regelmatig backups van uw gegevens te maken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Cryptowall 4.0 virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Cryptowall 4.0 virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.