FacebookTwitterLinkedIn

Search.mycouponsxp.com Doorverwijzing

Ook bekend als: Search.mycouponsxp.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Search.mycouponsxp.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.mycouponsxp.com?

My Coupons XP (ontwikkeld door SaferBrowser) is een app die een functie aanbiedt die zou toelaten tijd en geld te besparen doordat de gebruiker constant wordt herinnerd aan de laatste aanbiedingen en kortingen in online winkels. Zulke functionaliteit kan een gewone gebruiker overtuigen dat My Coupons XP een legitieme en handige app is. Echter, het is belangrijk te beseffen dat deze applicatie eigenlijk geklasseerd staat als een mogelijk ongewenst programma of adare. Hoewel dit mogelijk ongewenste programma een eigen website heeft wordt het ook verspreid via de bundling-methode. Na infiltratie van de computer begint My Coupon XP zich te misdragen: het wijzigt de instellingen van de internetbrowser, verhindert de goede werking van de computer en browser, vertoont advertenties en bespioneert zelfs de surfactiviteit op internet.

Deze browser wijzigt de startpagina, URL voor het nieuwe tabblad en standaard zoekmachine van internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) door ze toe te wijzen aan de search.mycouponsxp.com website. Ook verhindert deze applicatie dat de gebruiker de veranderingen ongedaan maakt. Dit wordt gedaan om er zeker van te zijn dat telkens een gebruiker de browser of het nieuwe tabblad opent, of zelfs als hij of zij gewoon op internet wil zoeken, zal doorverwezen worden naar de search.mycouponsxp.com website. De ongewenste browser doorverwijzingen verhinderen een goede surfervaring op internet. Het is ook belangrijk te weten dat My Coupons XP verscheidene gegevens verzamelt in verband met het surfgedrag op internet. Merk op dat de verzamelde informatie (bezochte websites, zoekopdrachten, bekeken pagina's, cookies enz.) in feite persoonlijk identificeerbaar kan zijn. Deze informatie wordt later gedeeld met derden, mogelijk cybercriminelen. Als deze de persoonlijk identificeerbare informatie gebruiken (bvb. gegevens over bankrekeningen) kan dit tot ernstige schendingen van de privacy of identiteitsdiefstal leiden, allemaal uiit het winstbejag van deze criminelen. Verder vertoont My Coupons XP intrusieve online advertenties die niet stammen van bezochte websites en daardoor de kwaliteit van de surfervaring verminderen. De vertoonde advertenties verbergen de inhoud van de sites waardoor gebruikers gedwongen worden erop te klikken. Ook verwijzen ze vaak door naar andere websites, soms commerciële websites zoals online winkels, maar soms ook valse sites. Dit kan verdere computerbesmettingen veroorzaken. My Coupons XP is een mogelijke bedreiging voor je privacy en voor je veiligheid op internet en dus zou je het best zsm verwijderen.

search.mycouponsxp.com browser hijacker

Er zijn verschillende versies van My Coupons XP - My Email XP, My Weather XP en My Interests XP. Ze zijn identiek maar bieden verschillende functies. In feite is elke browser hijacking applicatie erg gelijkend. Honderden frauduleuze sites (bvb. searchsafe.com, serfsearch.com, hotsearches.info) bieden ook handige functies aan die verondersteld worden de surfervaring op internet voor gebruikers te verbeteren of hen geld te helpen besparen. Het probleem is dat elk van deze frauduleuze applicaties (of het nu adware of browser hijackers zijn) claimt functies te bieden die de gebruiker tot installatie kunnen verleiden. In plaats van die beloofde functies te lveren vertonen My Coupons XP en andere gelijkaardige apps irritante advertenties, verzamelden ze persoonlijk identificeerbare informatie en veroorzaken ze ongewenste browser doorverwijzingen. Deze browser hijacker werd ontworpen om inkomsten te genereren voor z'n ontwikkelaars. Het gebruikt het 'Pay Per Click (PPC)' advertentiemodel om advertenties te vertonen waardoor een gebruiiker, telkens hij op de advertentie klikt, de ontwikkelaar van de app een bepaald bedrag oplevert. Daarbij verhoogt My Coupons XP door het doorverwijzen van gebruikers naar bepaalde websites het webverkeer van deze sites, ook een manier om geld te verdienen. Tenslotte wordt de verzamelde info gedeeld met derden in ruil voor geld. Merk op dat de browser hijacking apps zoals My Coupons XP geen enkele toegevoegde waarde bieden voor de gebruiker. Frauduleuze apps worden gewoonlijk verspreid via de download managers van freeware download websites. Daarom is het de moeite waard te vermelden dat zelfs als er beweerd wordt dat downloadmanagers de downloadprocedure zullen versnellen, ze eigenlijk ontworpen werden om geld te verdienen met het webverkeer en de gratis diensten van de websites, dit door de gebruiker de installatie van een software van derden aan te bieden samen met de gekozen software.

Hoe werd search.mycouponsxp.com geïnstalleerd op mijn computer?

Het vermelde 'bundling' is een misleidende software marketing methode die toelaat dat ontwikkelaars stiekem hun software mee installeren met andere programma's. Om deze reden wordt My Coupons XP vaak gebundeld met andere gratis software gedownload van freeware download websites. Deze moedigen de gebruikers aan download managaers te gebruiken, waaronder dus deze frauduleuze applicaties. Het probleem is dat de meeste gebruikers niet goed opletten tijdens het downloaden of installeren van applicaties wat kan leiden tot verschillende computerbesmettingen. Download managers en installer set-ups verbergen gewoonlijk de installatie van apps van derden onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen en vermits deze meestal overgeslagen worden is bundling een extreem efficiënte manier om frauduleuze apps te verspreiden. De ontwikkelaars zijn meestal ook niet gemotiveerd om de juiste info over de frauduleuze apps te geven, zij kijken enkel naar het aantal applicaties dat verspreid werd.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download altijd de gewenste software van een betrouwbare bron. Gewoonlijk is dit de officële websites van de applicaties; Als die site niet beschikbaar is en je gedowngen bent om een freeware download website te gebruiken, zoek dan een directe downloadlink eerder dan het gebruik van downloadmanagers. Sommige websites bieden deze optie nog. Het is echter warschijnlijk dat het gebruik van een downloadmanager verplicht zal zijn en je moet dus goed elke stap van de software download procedure analyseren om er zeker te zijn dat er geen externe software bijzit. Als je daarenboven ook de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen gebruikt bij installatie verminder je de kans op adware en spyware reeds merkelijk. 

Website die de My Coupons XP browser hijacke promoot:

My Coupons XP promotie website

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Search.mycouponsxp.com browser hijacker removal:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.mycouponsxp.com browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "My Coupons XP" selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, dat browser doorverwijzingen veroorzaakt naar de search.myemailxp.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Search.mycouponsxp.com browser hijacker verwijdering uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder search.mycouponsxp.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerd en verdachte extensies (My Coupons XP") en schakel deze uit..

Verander je startpagina:

Verwijder search.mycouponsxp.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder hxxp://search.mcouponsxp.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder search.mycouponsxp.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "OneSearch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.mycouponsxp.com browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.mycouponsxp.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "My Coupons XP", selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder search.mycouponsxp.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://search.mycouponsxp.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.mycouponsxp.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "mycouponsxp" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.mycouponsxp.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.mycouponsxp.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "My Coupons XP" en alle andere recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties..

Verander de startpagina:

Verwijder search.mycouponsxp.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.mycouponsxp.com/ en typ je je zelf gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.mycouponsxp.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "mycoupons"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.mycouponsxp.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.mycouponsxp.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.mycouponsxp.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.mycouponsxp.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9111-search-mycouponsxp-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Search.mycouponsxp.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Search.mycouponsxp.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.