Search.myinterestsxp.com Doorverwijzing

Ook bekend als: Search.myinterestsxp.com browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Search.myinterestsxp.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.myinterestsxp.com?

Er wordt geclaimd dat My Interests XP een functie zal inschakelen die gebruikers toelaat sneller op internet te zoeken, deze te markeren en met vrienden te delen. Doordat deze app verspreid wordt via de bundelmethode (undervover installatie van bijkomende software samen met reguliere programma's) installeren gebruikers deze app vaak onbedoeld zelf. Doordat het de instellingen van de internetbrowser wijzigt wordt het geklasseerd als een browser hijacker applicatie. Eens het systeem geïnfiltreerd is wordn de URL voor nieuwe tabbladen, startpagina en standaard zoekmachine van de meest populaire internetbrowsers (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) toegewezen aan de search.myinterestsxp.com website. Ook merken gebruikers misschien niet op dat deze software enkele andere applicaties installeert (zogenaamde 'helper objecten') die verhinderen dat gebruikers de wijzigingen zelf weer ongedaan maken. Gewoonlijk wordt My Interests XP verspreid samen met gratis software waardoor de gebruikers ide niet goed opletten tijdens het downloaden van gratis software vanaf freeware download websites makkelijk opgezadeld raken met applicaties van derden.

Als je ooit software hebt gedownload van freeware download websites (bvb. downloads.com, softonic.com, soft32.com, enz.), dan weet je waarschijnlijk dat deze websites vragen kleine downloadprogramma's te gebruiken om de gekozen software te downloaden. Deze sites overtuigen de gebruikers dat de download programma's ('download tools', 'installers', 'download managers', 'download cliënten' enzovoort) hen zullen helpen software sneller en gemakkelijker te downloaden. Echter het eigenlijke doel van de download cliënten is geld te verdienen met het webverkeer en de gratis diensten door het aanbieden van installaties van bijkomende programma's samen met de door de gebruiker gekozen software. De aanbieders claimen dat deze software origineel en virusvrij is maar we zijn er in geslaagd aan te tonen dat dit niet klopt. De meeste gebruikers accepteren roekeloos de installatie van software van externe partijen en veroorzaken zo malware en adware besmettingen. Deze dubieuze applicaties worden ontwikkeld om inkomsten te genereren door het vertonen van intrusieve online advertenties en het delen van de verzamelde informatie met derden. De advertenties worden gegenereerd door een virtuele grafische laag die toelat de grafische inhoud over elke bezochte website te projecteren. Daarbij registreren de mogelijk ongewenste programma's gegevens zoals toestenbord- en muis- input, geografische locatie, Internet Protocol (IP) adressen, bezochte websites, bekeken pagina'sn zoekopdrachten, opgeslagen paswoorden enz. Het is belangrijk op te merken dat het gedrag van frauduleuze applicaties ernstige problemen kan veroorzaken. De vertoonde advertenties kunnen doorverwijzen naar valse websites en zo risicovolle computerbesmettingen veroorzaken en de gedeelde informatie met derde partijen kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal omdat de verzamelde data waarschijnlijk persoonlijk identificeerbaar is.

search.myinterestsxp.com browser hijacker

Gebruikers willen misschien ook weten dat de reguliere browser hijacking apps (zoals search.myinterestsxp.com) veel gelijkenissen vertonen. Bvb. searchzillions.comsearch.findwide.com, start.alawar.com naast veel andere browser hijackers die verspreid worden via de bundelmethode. In feite worden deze sites altijd voorgesteld als valide zoekmachines die geavanceerde zoekresultaten op internet weergeven. Echter, hoewel sommigen doorverwijzen naar echte zoekmachines (bvb. de Yahoo.com site) is een groot deel (inclusief search.myinterestsxp.com) zonder enige waarde voor de gebruiker. Het eigenlijke doel van deze browser hijacker applicaties is zoals eerder vermeld het vertonen van advertenties, het verzamelen van data en het veroorzaken van ongewenste browser doorverwijzingen om zo het webverkeer naar bepaalde websites op te drijven. Daarom zou elke aanbiede voor het installeren van externe applicaties afgewezen moeten worden. Als je het gevoel hebt dat je internetbrowser je continu doorverwijst naar search.myinterestsxp.com zonder je toestemming, volg dan onderstaande instructies en verwijder deze browser hijacker - hij mag niet vertrouwd worden als standaard zoekmachine, noch als startpagina, omdat de vertoonde resultaten verdere adware en malware besmettingen kunnen veroorzaken.

Hoe werd search.myinterestsxp.com geïnstalleerd op mijn computer?

Browser hijacking applicaties worden vaak verspreid samen met gratis software beschikbaar op freeware download websites. Echter, in sommige gevallen worden deze apps verspreid via websites die het voorstellen als legitieme software gebruikt om de internet zoekervaring te verbeteren. Gewoonlijk wordt de ongewenste installatie veroorzaakt door een gebrek aan oplettendheid bij het downloaden en installeren van gratis software - de software van derden wordt verborgen onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen en doordat deze optie vaak wordt overgeslagen installeren de gebruikers de bijkomende programma's zonder het te beseffen. Dit wordt gedaan om geld te verdienen met de websites die gratis software verspreiden of met de software zelf.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Je zou altijd de gewenste software moeten downloaden vanaf de officiële website. Echter als je download van een externe website, zorg er dan voor dat je de directe downloadlink gebruikt. Doordat de meeste sites de gebruikers echter verplichten de software via download managers te verkrijgen moeten die gebruikers erg goed opletten en elke stap van het downloadproces controleren. Elke aanbieding om onbekende software te downloaden zou onmiddelijk afgewezen moeten worden. Verder zouden applicaties gedownload van het internet moeten geïnstalleerd worden met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen - deze keuze zal alle gebundelde applicaties opgelijst voor installatie duidelijk maken.

Website die de installatie promoot van de search.myinterestsxp.com browser hijacker:

search.myinterestsxp.com promotie site

Search.myinterestsxp.com browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Search.myinterestsxp.com browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Search.myinterestsxp.com browser hijacker verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.myinterestsxp.com browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "My Interests XP" selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, dat browser doorverwijzingen veroorzaken naar de search.myinterestsxp.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Search.myinterestsxp.com browser hijacker verwijdering uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan search.myinterestsxp.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naarrecent geïnstalleerd en verdachte extensies en schakel deze uit..

Verander je startpagina:

Verwijder search.myinterestsxp.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder hxxp://search.myinterestsxp.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder search.myinterestsxp.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "OneSearch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.myinterestsxp.com browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.myinterestsxp.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "My Interests XP", selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder search.myinterestsxp.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://search.myinterestsxp.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.myinterestsxp.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "myinterestsxp" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.myinterestsxp.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.myinterestsxp.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "My Interests XP 0.0.1".

Verander de startpagina:

Verwijder search.myinterestsxp.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.myinterestsxp.com/ en typ je je zelf gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.myinterestsxp.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "myinterestsxp"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.myinterestsxp.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.myinterestsxp.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.myinterestsxp.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.myinterestsxp.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9086-search-myinterestsxp-com-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Search.myinterestsxp.com browser hijacker QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Search.myinterestsxp.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Search.myinterestsxp.com browser hijacker

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.