FacebookTwitterLinkedIn

Search.myweatherxp.com Doorverwijzing

Ook bekend als: Search.myweatherxp.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Search.myweatherxp.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.myweatherxp.com?

De ontwikkelaars van My Weather XP (SaferBrowser) presenteren dit programma als een legitieme browser werkbalk die de gebruikers toelaat op internet te zoeken en de weersvoorspellingen tegelijk op te volgen. Deze beloofde functies doen sommige gebruikers geloven dat dit een nuttige en mogelijk handige applicaties ie. Echter, door z'n frauduleuze gedrag wordt het geklasseerd als een browser hijacker. De distributiemethode bekend als 'bundling', die gebruikt wordt door de ontwikkelaars van My Weather XP, laat stiekeme installaties van externe partijen toe via misleidende download managers/installers. Na het stiekem installeren van het My Weather XP programma worden de standaard zoekmachines, startpagina's en de URL's voor de nieuwe tabbladen gewijzigd naar de search.myweatherxp.com website. Ook worden een paar kleine apps (browser add-ons, programma's) geïnstalleerd om de gebruiker te verhinderen de wijzigingen ongedaan te maken. Zoals eerder vermeld worden deze applicaties verspreid samen met reguliere software. Gebruikers die niet goed oplessen tijdens de installatieprocessen van verscheidene programma's kunnen zo frauduleuze apps mee-installeren (in dit geval - My Weather XP), zelfs zonder het te beseffen. De bundelmethode wordt vooral gebruikt om geld te verdienen met de meeste freeware download websites hun verkeer en gratis diensten, en soms ook met de gratis software zelf.

Gewoonlijk verzoeken sites zoals download.com, soft32.com, softonic.com enz. om kleine download programma's te gebruiken ('download tools', 'download managers', 'installers', 'download cliënten', enz.) als een hulpmiddel om de gewenste software te downloaden en daarmee begint de fraude. Deze sites verzekeren dat hun downloadsoftware het downloadproces zal versnellen en vergemakkelijken maar dit wordt enkel gezegd om de illusie te creëren dat de gebruiker de software veilig kan downloaden. De waarheid is dat de download managers worden ontwikkeld om de download/installatie van bijkomende programma's te verbergen (binnen de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen) samen met de gekozen programma's. Als de gebruiker de instellingen kan bekijken wordt er ook vermeld dat de externe applicaties compleet legitiem en virusvrij zijn. Niettmin leidt de overhaaste download en installatie van freeware vaak tot besmettingen met adware of malware. De software die verspreid wordt via de bundelmethode registreert gewoonlijk verschillende gegevens, die volgens het privacy-beleid van de apps niet gelinkt is aan een gebruikersidentiteit. Toch bevat die informatie mogelijk geografische locaties, internet-surfgewoontes (bekeken pagina's, bezochte sites, zoekopdrachten en paswoorden opgeslagen in de internetbrowser enzovoort), zelfs muis- en toetsenbordaanslagen. Dit soort informatie kan zonder twijfel persoonlijk identificeerbaar zijn wat betekent dat hun verklaringen compleet vals zijn. Ook vertonen deze intrusieve advertenties mogelijk links naar valse websites. De verzamelde informatie wordt later gedeeld met derden, mogelijk cybercriminelen en de websites waarnaar wordt doorverwezen bevatten mogelijk besmettelijke inhoud. Het geïnstalleerd hebben van dit soort applicaties op je systeem kan dan ook gemakkelijk leiden tot schending van de privacy of verdere computerbesmettingen. De zoekresultaten vertoond door de search.myweatherxp.com website kunnen leiden tot en besmetting van het vermelde type en de website zou dus nooit mogen gebruikt worden als standaard zoekmachine.

search.myweatherxp.com browser hijacker

Gebruikers zouden zich ervan bewust moeten zijn dat de browser hijacker applicaties erg op mekaar lijken en dat My Weather XP geen uitzondering is. 321oyun.com, mysearch123.com, myinterestsxp.com, searchzillions.com en honderden andere browsergijzelaars worden ook verspreid via de bundelmethode. Sites zoals deze worden altijd voorgesteld als valide en claimen unieke functies te bieden maar hebben geen praktische waarde voor de gebruiker. Het doel van de browser hijackers is het genreren van webverkeer naar bepaalde websites door het veroorzaken van ongewenste browser doorverwijzingen, het vertonen van advertenties en het delen van de verzamelde data tegen betaling. Daarbij kan een applicatie die internet browsers gijzelt niet enkel de browser vertragen en de computer maar ook je privacy en je computerbeveiliging in gevaar brengen. Je zou nooit, in geen enkel geval, aanbiedingen mogen accepteren  om onbekende externe software te installeren. Als je browser je nu al doorverwijst naar de search.myweatherxp.com website zonder je toestemming dan zullen volgende instructies je heloen deze mogelijke bedreiging te elimineren..

Hoe werd search.myweatherxp.com geïnstalleerd op mijn computer?

My Weather XP installeert zich gewoonlijk samen met gratis software gedownload op freeware download websites. Telkens een gebruiker iets van deze websites download wordt hij gedongen een downloadprogramma te gebruiken dat de downloadprocedure zou moeten 'vergemakkelijken'. Echter, de downloadmanager en de gratis software installer zelf verbergen vaak de installatie van bijkomende programma's samen met de gekozen apps. Ze geven geen of gebrekkige informatie over de installatie want het doel is stiekem externe software te installeren. 

Ho evermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Gebruikers zouden software altijd moeten downloaden uit betrouwbare bron - gewoonlijk de officiële website van de applicatie. Echter, als die niet beschikbaar is en je gedwongen bent om een freeware download website te gebruiken, selecteer dan steeds de directe download link, als er één is. Bij het downloaden met een downloadmanager let je best goed op elke stap en vink je software van externe partijen uit. Verder zou elke software moeten geïnstalleerd worden met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen zodat je alle verborgen software opgelijst voor installatie te zien krijgt.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Search.myweatherxp.com browser hijacker verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.myweatherxp.com browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "My Weather XP" selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, dat browser doorverwijzingen veroorzaken naar de search.myweatherxp.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Search.myweatherxp.com browser hijacker verwijdering uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan  search.myweatherxp.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "My Weather XP" en andere recent geïnstalleerd en verdachte extensies en schakel deze uit..

Verander je startpagina:

Verwijder  search.myweatherxp.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder hxxp://search.myweatherxp.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder search.myweatherxp.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "OneSearch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.myweatherxp.com browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder search.myweatherxp.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "My Weather XP" en andere recent-geïnstalleerde mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder search.myweatherxp.com als startpagina in Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://search.myweatherxp.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder de search.myweatherxp.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "myweatherxp" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.myweatherxp.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.myweatherxp.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "My Weather XP".

Verander de startpagina:

Verwijder search.myweatherxp.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.myweatherxp.com/ en typ je je zelf gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.myweatherxp.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "myweatherxp"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.myweatherxp.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.myweatherxp.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.myweatherxp.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.myweatherxp.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9094-search-myweatherxp-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Search.myweatherxp.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Search.myweatherxp.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.