FacebookTwitterLinkedIn

De EVERSEARCH-browserkaper verwijderen

Ook bekend als: finditfasts.com doorsturen
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is EVERSEARCH?

EVERSEARCH is een bedrieglijke browserextensie die belooft betere zoekresultaten en een algehele betere browse-ervaring te bieden. Bij inspectie hebben we vastgesteld dat deze extensie een browser hijacker is. Het wijzigt browserinstellingen om (via omleidingen) de valse zoekmachine finditfasts.com te ondersteunen.

EVERSEARCH browser hijacker

EVERSEARCH browser hijacker overzicht

Browserkapers wijzigen browsers meestal door hun startpagina, standaardzoekmachine en URL's van nieuwe tabbladen/vensters opnieuw toe te wijzen aan de adressen van gepromote websites. Door deze wijzigingen worden gebruikers gedwongen om de nieuw toegewezen webpagina te bezoeken wanneer ze een zoekopdracht invoeren in de URL-balk of een nieuw browsertabblad/venster openen.

In het geval van EVERSEARCH landen deze omleidingen op de valse zoekmachine finditfasts.com. De meeste van dit soort sites kunnen geen zoekresultaten genereren en leiden gebruikers naar legitieme zoekmachines.

Op het moment van onderzoek kwam finditfasts.com terecht op boyu.com.tr - een andere frauduleuze zoekmachine. Boyu.com.tr is in staat om zoekresultaten te leveren. Deze zijn echter onnauwkeurig en kunnen gesponsorde, onbetrouwbare, bedrieglijke en schadelijke inhoud bevatten.

Het is relevant om te vermelden dat software voor browser-hijacking vaak gebruikmaakt van mechanismen om de browser te laten overleven, zoals het weigeren van toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen of het ongedaan maken van door de gebruiker aangebrachte wijzigingen, om te voorkomen dat de browser wordt hersteld. EVERSEARCH gebruikt hiervoor de functie "beheerd door uw organisatie" van Google Chrome. Google Chrome-functie voor dit doel.

Wat meer is, browser hijackers bezitten meestal data-tracking capaciteiten, en dit kan waar zijn van de EVERSEARCH extensie.

Interessante informatie kan bestaan uit: bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten, browsercookies, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enzovoort. De verzamelde informatie kan worden gedeeld met of verkocht aan derden.

Samengevat kan de aanwezigheid van software zoals EVERSEARCH op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Samenvatting van de bedreiging:
Naam EVERSEARCH
Type bedreiging Browserhijacker, Omleiding, Zoekhijacker, Werkbalk, Ongewenst nieuw tabblad
Opsporingsnamen (installatieprogramma) Combo Cleaner (Application.Agent.LSI), Emsisoft (Application.Agent.LSI (B)) Fortinet (Riskware/Application), Ikarus (BHO.Win32.Shafmia), Microsoft (BrowserModifier:Win32/Shafmia), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Browseruitbreiding(en) EVERSEARCH
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde zoekresultaten en browse-ervaring
Gepromote URL finditfasts.com
Namen van detecties (finditfasts.com) Bfore.Ai PreCrime (Verdacht), Gridinsoft (Spam), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Dienend IP-adres (finditfasts.com) 104.21.35.227
Betreffende browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installateurs (bundeling).
Schade Volgen van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben over talloze browser hijackers geschreven; A cool tab, Max Ask en FoodIsGood Default Search zijn slechts enkele van onze laatste artikelen. Software binnen deze classificatie ziet er zelden verdacht uit - het ziet er meestal gewoon en onschuldig uit.

Browser hijackers kunnen ook een groot aantal "handige" functionaliteiten aanbieden, variërend van een verbeterde browse-ervaring tot bestandsformaatconversie. Deze functies werken echter zelden zoals geadverteerd en in de meeste gevallen zijn ze volledig niet-operationeel.

Onthoud dat zelfs als een stuk software werkt zoals aangegeven in het promotiemateriaal, dit geen onweerlegbaar bewijs is van legitimiteit of veiligheid.

Hoe heeft EVERSEARCH zich op mijn computer geïnstalleerd?

Browser hijackers worden gepromoot op legitiem uitziende download webpagina's en scam sites. Ze worden meestal geopend via omleidingen die worden gegenereerd door opdringerige advertenties, websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam browser meldingen, verkeerd gespelde URL's en geïnstalleerde adware.

Browser-hijacking software kan ook gebundeld worden met gewone programma's. Downloaden van dubieuze kanalen (bv. freeware en sites van derden, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en nalatig omgaan met installaties (bv. stappen overslaan, "Easy/Express" instellingen gebruiken, enz.) - verhogen het risico dat gebundelde inhoud het apparaat infiltreert.

Opdringerige advertenties verspreiden ook browserkapers. Sommige van deze advertenties kunnen worden getriggerd (d.w.z. door erop te klikken) om scripts uit te voeren die heimelijke downloads/installaties uitvoeren.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

We raden u sterk aan om software te onderzoeken voordat u het downloadt of koopt. Bovendien moeten alle downloads afkomstig zijn van officiële en betrouwbare bronnen. Installatieprocessen moeten met zorg worden benaderd door de voorwaarden en opties te bestuderen, de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd" te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, enz. uit te schakelen.

Frauduleuze en gevaarlijke online inhoud lijkt meestal legitiem - daarom adviseren we ook om voorzichtig te zijn tijdens het browsen. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar ze leiden gebruikers om naar onbetrouwbare en twijfelachtige websites (bijv. scam-promoting, pornografie, gokken, enz.).

In het geval van voortdurende confrontaties met dergelijke advertenties/omleidingen, moet u het apparaat inspecteren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met EVERSEARCH, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te elimineren.

Verschijning van finditfasts.com die omleidt naar boyu.com.tr (GIF):

EVERSEARCH browser hijacker die omleidt naar finditfasts.com die op boyu.com.tr terechtkomt (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

EVERSEARCH browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browser-hijacking toepassing verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat je de mogelijk ongewenste toepassingen hebt verwijderd, scan je je computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik de aanbevolen malwareverwijderingssoftware om je computer te scannen.

EVERSEARCH browser hijacker verwijderen uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe je browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan finditfasts.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "EVERSEARCH" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Finditfasts.com verwijderen uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel "EVERSEARCH" uit in de sectie "Bij opstarten", zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.finditfasts.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Uw standaardzoekmachine wijzigen:

Finditfasts.com uit de standaardzoekmachine van Google Chrome verwijderen

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "finditfasts.com", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

  • Als u problemen blijft houden met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van finditfasts.com doorsturen, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Mozilla Firefox-gerelateerde extensies van finditfasts.com verwijderen

Klik op het Firefox-menu firefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "EVERSEARCH" en alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Uw startpagina wijzigen:

Finditfasts.com uit de startpagina van Mozilla Firefox verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menu firefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", schakelt u in het geopende venster "EVERSEARCH" uit, verwijdert u hxxp://finditfasts.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaardzoekmachine:

Finditfasts.com uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox verwijderen

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elk item of door te klikken op de knop Mozilla Firefox schakel about:config invoerknop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van finditfasts.com doorsturen kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de finditfasts.com doorsturen, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van finditfasts.com doorsturen uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over finditfasts.com doorsturen of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/30342-eversearch-browser-hijacker

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website finditfasts.com te bezoeken?

Omleidingen naar webpagina's finditfasts.com worden veroorzaakt omdat cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van browserkapers en nepzoekmachines) er inkomsten mee genereren.

Is het bezoeken van finditfasts.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte wel. Websites die geclassificeerd zijn als nepzoekmachines (bijv. finditfasts.com, etc.) verzamelen en verkopen meestal gegevens van bezoekers.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

De meest voorkomende distributiemethoden zijn: gebundelde installaties, freeware en gratis bestandshosting sites, online oplichting, P2P netwerken, spam browser meldingen en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen om EVERSEARCH browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert gedetecteerde browser-hijacking toepassingen. Onthoud dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) mogelijk geen perfecte oplossing is. In gevallen waarin meerdere browser-hijackers het systeem hebben geïnfiltreerd, kunnen de anderen het systeem opnieuw installeren nadat er één is verwijderd. Browser-hijacking software kan ook de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen weigeren of door de gebruiker aangebrachte wijzigingen ongedaan maken. Daarom is het essentieel om browser-hijackers grondig en in één keer te elimineren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
finditfasts.com doorsturen QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van finditfasts.com doorsturen op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.