FacebookTwitterLinkedIn

Hoe boyu.com.tr verwijderen uit browsers

Ook bekend als: boyu.com.tr browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is boyu.com.tr?

Tijdens ons onderzoek naar boyu.com.tr ontdekten we de associatie met nepzoekmachines en browser-hijackers. Over het algemeen (hoewel er uitzonderingen bestaan) dient boyu.com.tr als een eindbestemming in omleidingssequenties die worden gestart door extensies van derden. Bijgevolg moeten individuen die last hebben van omleidingen naar boyu.com.tr hun browsers controleren op ongewenste toepassingen.

boyu.com.tr browser hijacker

Meer over boyu.com.tr

Wanneer gebruikers ervaren omleidingen naar boyu.com.tr, is het vaak omdat hun browsers zijn gekaapt door een ongewenste toepassing (een browser hijacker). Wanneer gebruikers proberen te zoeken met de gekaapte browser, worden ze omgeleid van een valse zoekmachine zoals magnasearch.org naar boyu.com.tr.

We hebben vastgesteld dat boyu.com.tr een zoekmachine is (het biedt zoekresultaten aan gebruikers). Omdat boyu.com.tr echter wordt geassocieerd met valse zoekmachines en browser-hijackers, moet het worden vermeden.

Zoekmachines zoals boyu.com.tr kunnen gebruikers naar schadelijke websites leiden die malware, phishing-zwendel of misleidende inhoud hosten, waardoor zowel hun apparaten als persoonlijke informatie in gevaar komen. Bovendien kunnen ze de privacy van gebruikers in gevaar brengen door browser- en andere gegevens te verzamelen zonder expliciete toestemming.

Zoals benadrukt in de inleiding, boyu.com.tr fungeert vaak als de eindbestemming binnen omleiding sequenties. Het is essentieel op te merken dat nep zoekmachines omleiden gebruikers naar boyu.com.tr vaak worden onderschreven door browser hijackers kunnen activeren van de "Beheerd door uw organisatie" functie.

Daarom moeten personen die naar boyu.com.tr zijn omgeleid na zoekopdrachten in de browser, hun lijst met geïnstalleerde apps inspecteren en browser-hijackers verwijderen (zoals MagnaEngine) of andere verdachte toepassingen. Het is belangrijk op te merken dat het verwijderen van browser hijackers af en toe een uitdaging kan vormen.

In dergelijke scenario's kunnen gebruikers het nodig vinden om betrouwbare anti-malware programma's te gebruiken om de kaper effectief te verwijderen en de functionaliteit van hun browser te herstellen.

Samenvatting bedreiging:
Naam boyu.com.tr browser hijacker
Type bedreiging Browser hijacker, omleiding, zoek hijacker, werkbalk, ongewenst nieuw tabblad
Browseruitbreiding(en) MagnaEngine en andere apps
Veronderstelde functionaliteit Betrouwbare zoekmachine
Betreffende browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Opsporingsnamen (boyu.com.tr) N/A (VirusTotal)
Detectienamen (distribuerende installateur) N/A (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installateurs (bundelen), dubieuze websites en soortgelijke kanalen.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Kortom, boyu.com.tr vormt een risico voor gebruikers omdat het is gekoppeld aan nep zoekmachines en browser hijackers. Personen die worden omgeleid naar boyu.com.tr moeten voorzichtig te werk gaan en onmiddellijk hun browsers onderzoeken op ongewenste toepassingen, zoals browser hijackers, om potentiële veiligheidsrisico's te minimaliseren.

Meer voorbeelden van apps die werken als browser hijackers zijn My Horoscope Pro, Qtr Search, en Het Gele Tabblad.

Hoe heeft boyu.com.tr promoting software op mijn computer geïnstalleerd?

Browserkapers sluipen vaak de browsers van gebruikers binnen via gratis software of apps die zijn gedownload van onbetrouwbare bronnen (bijv. peer-to-peer netwerken, onofficiële app-winkels of downloaders van derden). Gebruikers kunnen deze kapers onbedoeld toevoegen door gewenste programma's te installeren zonder de meegeleverde opties/instellingen te wijzigen.

Bovendien kunnen browsers ten prooi vallen aan hijacking via valse downloadknoppen of misleidende advertenties en pop-ups op onbetrouwbare websites. Daarnaast kunnen cybercriminelen valse browserextensies of add-ons maken die op legitieme lijken, waardoor gebruikers browserkapers toevoegen/installeren.

Hoe vermijd je de installatie van browser hijackers?

Download software en apps alleen van officiële bronnen of bekende app stores. Let goed op tijdens de installatie en weiger alle extra aanbiedingen (ongewenste apps) die je niet nodig hebt. Blijf uit de buurt van dubieuze websites en klik niet op flitsende pop-ups of advertenties (vooral als je twijfelachtige sites bezoekt).

Blokkeer meldingen van onbetrouwbare websites. Houd je besturingssysteem, webbrowsers en andere software up-to-date. Rust uw apparaat uit met betrouwbare beveiligingssoftware en voer regelmatig systeemscans uit voor extra bescherming. Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te elimineren.

Boyu.com.tr wordt geopend via magnasearch.org (GIF):

boyu.com.tr geopend via magnasearch.org

Schimmige website (downloadpagina) geassocieerd met boyu.com.tr:

boyu.com.tr omleidingspromotor

Een andere dubieuze site (downloadpagina) gelinkt aan boyu.com.tr:

boyu.com.tr omleidingspromotor 2

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

boyu.com.tr redirect verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

boyu.com.tr browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster Programma's verwijderen: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Uninstall" of "Remove".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de boyu.com.tr website veroorzaken), scan je je computer op eventuele resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

boyu.com.tr redirect verwijderen uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe je browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van boyu.com.tr gerelateerde Google Chrome-extensies

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Boyu.com.tr verwijderen uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "Bij opstarten" de schadelijke extensie uit (indien aanwezig), zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.boyu.com.tr) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Klik, indien aanwezig, op het pictogram drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Verander je standaard zoekmachine:

Boyu.com.tr uit de standaardzoekmachine van Google Chrome verwijderen

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "boyu.com.tr", klik op de drie verticale punten bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van boyu.com.tr browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoSchadelijke plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Aan boyu.com.tr gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies op, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Boyu.com.tr verwijderen uit de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menu firefox-menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Settings", schakel in het geopende venster de kwaadaardige extensie uit (indien aanwezig), verwijder hxxp://boyu.com.tr en voer uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander je standaard zoekmachine:

Boyu.com.tr uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox verwijderen

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config invoerknop button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van boyu.com.tr browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de boyu.com.tr browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van boyu.com.tr browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over boyu.com.tr browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/29764-boyu-com-tr-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom worden gebruikers gedwongen de website boyu.com.tr te bezoeken?

Gebruikers omleiden naar de website boyu.com.tr kan een tactiek zijn om het verkeer op de website te verhogen. Deze toename van bezoekers kan meerdere doelen dienen, zoals het verhogen van de zoekmachine ranking van de site of het creëren van de indruk van populariteit. Uiteindelijk worden de exploitanten hierachter gedreven door het doel om inkomsten te genereren.

Is het bezoeken van boyu.com.tr een bedreiging voor mijn privacy?

Het gebruik van boyu.com.tr kan je privacy in gevaar brengen. Deze site is gekoppeld aan vervalste zoekmachines en browserkapers, die je online gedrag kunnen controleren, persoonlijke gegevens kunnen verzamelen en je naar onbetrouwbare websites kunnen leiden.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser hijackers vinden vaak hun weg naar browsers via verschillende middelen, zoals app stores van derden, peer-to-peer netwerken, downloaders van derden en misleidende advertenties en pop-ups. Bovendien kunnen gebruikers browserkapers onbedoeld introduceren tijdens de installatie van gratis of onbetrouwbare apps, omdat deze kapers vaak gebundeld worden met dergelijke softwarepakketten.

Helpt Combo Cleaner mij een browser hijacker te verwijderen?

Combo Cleaner is ontworpen om je computer te scannen en alle browser-hijacking extensies die het detecteert te verwijderen. Handmatig verwijderen is echter niet altijd voldoende, vooral als je te maken hebt met meerdere browser-hijackers die elkaar opnieuw installeren. In dergelijke gevallen kan het nodig zijn om ze allemaal tegelijk te verwijderen om het probleem effectief aan te pakken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
boyu.com.tr browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van boyu.com.tr browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.