FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor software die omleidingen naar maxask.com veroorzaakt

Ook bekend als: Max Ask browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort website is maxask.com?

Maxask.com is een valse zoekmachine die we ontdekten tijdens het onderzoek naar de Max Ask browser hijacker. In tegenstelling tot de meeste sites van dit type, kan maxask.com zoekresultaten genereren, hoewel deze onnauwkeurig zijn. Browser-hijacking software promoot frauduleuze zoekmachines via omleidingen, die worden bereikt door de browserinstellingen te wijzigen.

maxask.com browser hijacker

Max Ask browser hijacker overzicht

Browserkapers wijzen de startpagina, standaardzoekmachine en URL's van nieuwe tabbladen/vensters van browsers toe aan de adressen van goedgekeurde sites. Daarom kunnen gebruikers worden gedwongen om de gepromote webpagina te bezoeken wanneer ze op het web zoeken via de URL-balk of een nieuw browsertabblad/venster openen. In het geval van Max Ask komen de omleidingen terecht op de website maxask.com.

Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus verwijzen ze door naar echte zoeksites op internet (bijv, Bing, Yahoo, Google, enz.) Maxask.com is een uitzondering, maar hoewel het zoekresultaten kan leveren, zijn deze onnauwkeurig en kunnen ze gesponsorde, onbetrouwbare, misleidende en mogelijk gevaarlijke inhoud bevatten.

Bovendien verzamelen illegale zoekmachines meestal informatie over hun bezoekers.

Wat meer is, Max Ask heeft mogelijk datatracking mogelijkheden, zoals ze standaard zijn voor browser hijackers. Gerichte informatie kan bestaan uit: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, browsercookies, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enz. De verzamelde informatie kan te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden.

Samengevat kan de aanwezigheid van browser-hijacking software zoals Max Ask op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Samenvatting bedreiging:
Naam Max Ask
Type bedreiging Browser hijacker, omleiding, zoek hijacker, werkbalk, ongewenst nieuw tabblad
Browseruitbreiding(en) Max Ask
Gepromote URL maxask.com
Detectienamen (maxask.com) Gridinsoft (Suspicious), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Dienend IP-adres (maxask.com) 104.21.35.42
Betreffende browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Valse zoekmachine voorbeelden

Foodisgood.xyz, webbearsearch.com, search-fine.com, en findflarex.com zijn slechts enkele van onze laatste artikelen over valse zoekmachines en de software die ze promoot. Deze websites en browserkapers zien er meestal legitiem uit en bieden "nuttige" functies.

Ze werken echter zelden zoals geadverteerd en in de meeste gevallen werken hun functies helemaal niet. We moeten benadrukken dat zelfs als een webpagina of een stuk software werkt zoals aangegeven in het promotiemateriaal, dit geen garantie is voor legitimiteit of veiligheid.

Hoe is Max Ask op mijn computer geïnstalleerd?

Browser hijackers worden gepromoot op legitiem uitziende downloadpagina's en scam websites. Ze worden meestal geopend via omleidingen die worden gegenereerd door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties, spam browser-meldingen, verkeerd getypte URL's, en geïnstalleerde adware.

Browser-hijacking software kan ook worden gebundeld (samengepakt) met gewone programma's. Het risico om onbedoeld toegang te krijgen tot gebundelde inhoud op het apparaat wordt verhoogd door te downloaden van onbetrouwbare kanalen (bijv. freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, P2P netwerken voor het delen van bestanden, etc.) en door onzorgvuldig om te gaan met installaties (bijv. door "Easy/Quick" instellingen te gebruiken, etc.).

Bovendien wordt hijackersoftware verspreid door opdringerige advertenties. Als er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe vermijd je de installatie van browser hijackers?

Het is belangrijk om software altijd te onderzoeken voordat je het downloadt of koopt. Bovendien moeten alle downloads afkomstig zijn van officiële en geverifieerde bronnen. Bij het installeren raden we je aan om de voorwaarden en opties te bestuderen, de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd" te gebruiken en je af te melden voor alle aanvullingen (bijv. apps, extensies, enz.).

We raden ook aan om voorzichtig te zijn tijdens het browsen, omdat frauduleuze en schadelijke online inhoud meestal legitiem en onschadelijk lijkt. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar ze leiden gebruikers door naar onbetrouwbare en twijfelachtige sites (bijv. pornografie, dating voor volwassenen, gokken, enz.).

Als je dit soort advertenties/omleidingen blijft tegenkomen, controleer dan het apparaat en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als je computer al geïnfecteerd is met Max Ask, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te elimineren.

Verschijning van een maxask.com redirect (GIF):

Max Ask browser hijacker verwijst naar maxask.com (GIF)

Toestemmingen gevraagd door Max Ask browser hijacker:

Max Ask browser hijacker vraagt om toestemming

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Max Ask browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browser-hijacking toepassing verwijderen via Configuratiescherm

In het venster voor het verwijderen van programma's: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Uninstall" of "Remove".

Nadat je de mogelijk ongewenste toepassingen hebt verwijderd, scan je je computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om je computer te scannen.

Max Ask browser hijacker verwijderen uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe je browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome-logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Maxask.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "Max Ask" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Maxask.com verwijderen uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "On startup" de optie "Max Ask" uit en zoek naar een URL van de browser-kaper (hxxp://www.maxask.com) onder de optie "Open a specific or set of pages". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Verander je standaard zoekmachine:

Maxask.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "maxask.com", klik op de drie verticale stippen bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van max ask browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox-logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Mozilla Firefox-extensies verwijderen die aan maxask.com zijn gerelateerd

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Max Ask" en alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Maxask.com verwijderen uit de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menu firefox-menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Settings", schakel in het geopende venster "Max Ask" uit, verwijder hxxp://maxask.com en voer uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander je standaard zoekmachine:

Maxask.com uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox verwijderen

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config invoerknop button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van max ask browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de max ask browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van max ask browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over max ask browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/30174-maxask-com-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website maxask.com te bezoeken?

Cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van browser hijackers en nep zoekmachines) genereren inkomsten via omleidingen naar webpagina's zoals maxask.com.

Is het bezoeken van maxask.com een bedreiging voor mijn privacy?

Ja, het wordt beschouwd als een kleine bedreiging voor de privacy. Websites die worden geclassificeerd als nepzoekmachines (bijv. maxask.com, enz.) verzamelen meestal gegevens van bezoekers. De informatie kan vervolgens worden verkocht aan derden.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

De meest voorkomende distributietechnieken zijn: gebundelde installatie setups, online scams, freeware en gratis file-hosting sites, P2P sharing netwerken, spam browser-meldingen, en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen om Max Ask browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en alle geïnstalleerde browser-hijacking apps verwijderen. Houd er rekening mee dat handmatige verwijdering (uitgevoerd zonder beveiligingsprogramma's) ineffectief kan zijn, vooral als er meerdere browser-hijackers in het systeem zijn geïnfiltreerd. In deze gevallen, nadat er één is verwijderd - kunnen de anderen het opnieuw installeren. Bovendien kunnen verwijderingsgerelateerde instellingen mogelijk niet worden gewijzigd wanneer deze software aanwezig is. Daarom is het van het grootste belang om browser hijackers grondig en in één keer te elimineren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Max Ask browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Max Ask browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.