FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw websites die de pop-up "Ransomware EXE.01092-1_Alert" weergeven niet

Ook bekend als: "Ransomware EXE.01092-1_Alert" pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Ransomware EXE.01092-1_Alert"?

Ons onderzoeksteam ontdekte de "Ransomware EXE.01092-1_Alert" zwendel voor technische ondersteuning tijdens een routinecontrole van verdachte websites. De zwendel waarschuwt gebruikers voor valse systeeminfecties om ze te misleiden om een nepondersteuningslijn te bellen.

Het is opmerkelijk dat in sommige gevallen de "Ransomware EXE.01092-1_Alert" pop-up wordt opgevolgd door de "Trojan:Slocker" zwendel.

Ransomware EXE.01092-1_Alert tech support scam

"Ransomware EXE.01092-1_Alert" scam overzicht

De website waarop deze technische ondersteuningszwendel wordt uitgevoerd, wordt voorgesteld als de officiële site van Microsoft. De regeling omvat verschillende pop-ups en het venster "Ransomware EXE.01092-1_Aler" kan worden opgevolgd door de "Trojan:Slocker"-zwendel. Bezoekers worden gewaarschuwd voor niet-bestaande trojan/ransomware-infecties en worden aangemoedigd om contact op te nemen met ondersteuning.

Er moet worden benadrukt dat al deze beweringen vals zijn en dat deze zwendel op geen enkele manier is geassocieerd met Microsoft Corporation of een van zijn producten/services.

Deze zwendel kan volledig beperkt blijven tot het telefoongesprek, waarbij de oplichters zich voordoen als technische ondersteuning en slachtoffers misleiden om gevoelige gegevens vrij te geven, geldtransacties uit te voeren, malware te downloaden/installeren, enz.

Bij technische ondersteuningszwendel hebben cybercriminelen echter meestal op afstand toegang tot de apparaten van gebruikers. De verbinding kan tot stand worden gebracht door gebruik te maken van TeamViewer, UltraViewer, AnyDesk of andere legitieme programma's voor toegang op afstand.

Bedreigingen door oplichters van technische ondersteuning

Oplichters kunnen allerlei schade aanrichten nadat ze verbinding hebben gemaakt met de systemen van slachtoffers. Ze kunnen bijvoorbeeld legitieme beveiligingstools uitschakelen of verwijderen, valse antivirussen installeren, informatie verkrijgen, geld afpersen en malware downloaden/installeren (bijv. trojans, ransomware, enz.).

Gegevens kunnen worden verkregen via de telefoon, via phishing-bestanden/websites of via stealer-type malware. Interessante informatie kan bestaan uit inloggegevens (bijv. e-mails, sociale media, e-commerce, overschrijven van geld, online bankieren, cryptocurrency portemonnees, etc.), persoonlijk identificeerbare gegevens (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoort scans/foto's, etc.) en financiële gegevens (bijv. bankrekeninggegevens, creditcardnummers, etc.).

In de meeste gevallen doen cybercriminelen alsof ze technische ondersteuning bieden en presenteren ze hun slachtoffers exorbitante rekeningen of kosten. Het is vermeldenswaard dat succesvol opgelichte slachtoffers herhaaldelijk het doelwit kunnen worden.

Voor het overschrijven van geld worden meestal moeilijk te traceren methoden gebruikt, zoals cryptocurrencies, cadeaubonnen, voorafbetaalde bonnen, contant geld verborgen in pakketten en verzonden, enz. Deze methoden verminderen de mogelijkheid om de criminelen te vervolgen en de slachtoffers hun geld terug te sturen.

Samengevat kunnen gebruikers die worden misleid door "Ransomware EXE.01092-1_Alert" of soortgelijke zwendelpraktijken te maken krijgen met systeeminfecties, gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als het onmogelijk is om een misleidende site te sluiten, beëindig dan het proces van de browser met behulp van Windows Taakbeheer. Wanneer u uw browser opnieuw bekijkt, mag u de vorige browsersessie niet herstellen omdat deze de bedrieglijke pagina bevat.

Als u cybercriminelen op afstand toegang hebt gegeven tot uw apparaat, moet u het eerst loskoppelen van het internet. Verwijder daarna het programma voor toegang op afstand dat de criminelen hebben gebruikt, omdat ze je toestemming misschien niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer daarna een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Als u uw inloggegevens aan scammers hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer de officiële ondersteuning. Als u persoonlijk identificeerbare of financiële gegevens hebt vrijgegeven - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam "Ransomware EXE.01092-1_Alert" pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Apparaat is geïnfecteerd met trojan/ransomware en persoonlijke/financiële gegevens lopen gevaar.
Vermomming Microsoft
Technische Ondersteuning Scammer telefoonnummer +1 (866) 777-1016
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

We hebben duizenden online oplichtingspraktijken onderzocht; "Your Security Is Not Up-To-Date", "Operating System Blocked Due To Questionable Activity", "Critical Error IP Threat Detected", "Your Google Account Has Been Locked!", en "Subscription Renewed Successfully For 349$" zijn slechts enkele voorbeelden van oplichtingspraktijken op het gebied van technische ondersteuning.

Het internet staat vol met bedrieglijke en kwaadaardige online inhoud. Daarom raden we u aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Scam webpagina's worden voornamelijk geopend via omleidingen die worden gegenereerd door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Bedrieglijke websites kunnen bedrieglijke pagina's forceren te openen bij toegang of wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bijv. klikken op tekstinvoervelden, knoppen, links, advertenties, enz.) Adware kan advertenties weergeven die oplichting promoten of webpagina's forceren te openen waarop deze advertenties staan. Spam in het algemeen (bijv. e-mails, DM's/PM's, sms'jes, berichten op sociale media, kennisgevingen, enz.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

We raden af om websites te bezoeken/gebruiken die illegale inhoud of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. illegaal streamen/downloaden, Torrenting, etc.) omdat deze pagina's meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken. We raden u aan om goed op URL's te letten en ze met zorg in te voeren.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt - sta niet toe dat verdachte webpagina's deze weergeven (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.) Voorkom in plaats daarvan dat dergelijke pagina's meldingen afgeven (d.w.z. selecteer "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.) of negeer deze verzoeken helemaal.

Een ander advies is om voorzichtig te zijn met inkomende e-mails en andere berichten. Bijlagen of koppelingen in dubieuze/irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, omdat ze kwaadaardig kunnen zijn.

Om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke inhoud het apparaat infiltreert, downloadt u alleen van officiële/betrouwbare bronnen en behandelt u installaties met zorg (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, verken de beschikbare opties, gebruik de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" en meld u af voor aanvullende apps, extensies, hulpprogramma's, enz.)

Als uw computer al is geïnfecteerd, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de bovenste pop-up van de "Ransomware EXE.01092-1_Alert" scam:

Microsoft® Support Center


Dangerous Ransomware EXE.01092-1_Alert Financial Information Compromised


This Device Has been Infected With Trojan:Slocker,
Your Personal And Financial Information Is At Major Risk.
Please Call Microsoft Support Center Immediately To Stop This Dangerous Ransomware.


Call Microsoft Support +1 (866) 777-1016

Weergave van de "Ransomware EXE.01092-1_Alert" pop-up scam (GIF):

Appearance of Ransomware EXE.01092-1_Alert scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upoplichting?

De term "pop-up scam" omvat misleidende inhoud die bedoeld is om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden misleid om geldtransacties uit te voeren, persoonlijke informatie vrij te geven, valse hulplijnen te bellen, oplichters toegang te geven tot hun apparaten, producten te kopen, zich te abonneren op diensten, software te downloaden/installeren, enz.

Wat is het doel van een pop-up oplichting?

Zoals de meeste zwendelpoppen zijn pop-ups ontworpen om inkomsten te genereren. Cybercriminelen profiteren voornamelijk door geld te verwerven via misleiding, het verkopen of misbruiken van privégegevens, het promoten van inhoud (bijv. websites, software, producten, diensten, enz.) en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-up scams worden gehost op bedrieglijke webpagina's. De meeste bezoekers krijgen toegang via omleidingen die worden veroorzaakt door websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, spam browsermeldingen, verkeerd gespelde URL's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Ik kan een bedrieglijke pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Beëindig het proces van de browser met Windows Taakbeheer. Herstel de vorige browsersessie niet wanneer u de browser opnieuw opent, want dan wordt de zwendelpagina opnieuw geopend.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot uw computer, wat moet ik doen?

Koppel eerst het apparaat los van het internet. Ten tweede verwijdert u de software voor toegang op afstand die de scammers gebruikten (bijv. UltraViewer, TeamViewer, AnyDesk, enz.), omdat ze mogelijk uw toestemming niet nodig hebben om opnieuw verbinding te maken. Voer als laatste een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een pop-up scam, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer onmiddellijk de officiële ondersteuning. Als de vrijgegeven informatie echter van een andere persoonlijke aard was (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/scans, creditcardnummers, etc.), neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner kan malafide, bedrieglijke/oplichtende en kwaadaardige websites detecteren. Als een gescande pagina onder deze categorieën valt, wordt de gebruiker gewaarschuwd en wordt verdere toegang tot de site geblokkeerd. Bovendien kan Combo Cleaner de meeste bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het moet worden vermeld dat het uitvoeren van een volledige systeemscan cruciaal is omdat high-end kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verstopt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Ransomware EXE.01092-1_Alert pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Ransomware EXE.01092-1_Alert" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.