FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door websites met de tekst "Your Security Is Not Up-To-Date".

Ook bekend als: "Your Security Is Not Up-To-Date" technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Your Security Is Not Up-To-Date"?

Tijdens het onderzoeken van onbetrouwbare websites ontdekte ons onderzoeksteam de "Your Security Is Not Up-To-Date"-zwendel voor technische ondersteuning. Er worden valse beweringen gedaan over het feit dat de computer van de bezoeker is geïnfecteerd en dat het systeem om veiligheidsredenen is vergrendeld. Het doel is om de gebruiker te verleiden tot het bellen van een valse ondersteuningslijn en hem zo te verwikkelen in een ingewikkeld plan.

Your Security Is Not Up-To-Date scam

"Your Security Is Not Up-To-Date" scam overzicht

Toen we een pagina met de tekst "Your Security Is Not Up-To-Date" (Uw beveiliging is niet up-to-date) opriepen, kregen we verschillende pop-ups te zien. In het eerste venster stond dat de systeembeveiliging van de bezoeker verouderd was.

Nadat deze pop-up was gesloten, werd er een tweede weergegeven. Hierin werd gespeculeerd over de niet-bestaande bedreigingen en werden reeds gecompromitteerde gegevens opgesomd - IP-adres, e-mail en bankgegevens. De scam noemde ook een legitieme antivirus - Norton - en verklaarde dat deze software zes maanden eerder adware op het apparaat had gedetecteerd. De pop-up spoorde de bezoeker aan om de hulplijn te bellen en onmiddellijk actie te ondernemen om deze problemen op te lossen.

Het laatste venster dat werd weergegeven vermeldde een fout in de software-update. Het drong er ook op aan om contact op te nemen met support en waarschuwde tegen het uitschakelen van de computer omdat dit kan leiden tot systeemcrashes of beschadiging van de harde schijf.

Het is opmerkelijk dat het blauwe kleurenpalet van deze scam lijkt op dat van Windows. Bovendien bevat het initiële pop-upvenster een logo in de titelbalk dat lijkt op het logo dat door Windows wordt gebruikt.

We moeten benadrukken dat alle informatie die deze inhoud bevat vals is en dat deze zwendel op geen enkele manier in verband wordt gebracht met Windows, Microsoft, Norton AntiVirus, Gen Digital of andere legitieme producten of entiteiten.

Hoe het schema verder gaat zodra de gebruiker de nep hulplijn belt kan variëren. Meestal vragen oplichters voor technische ondersteuning om toegang op afstand tot het apparaat van het slachtoffer. Dit kan worden bereikt met legitieme programma's zoals UltraViewer, TeamViewer, AnyDesk of andere.

Bedreigingen door technische ondersteuning oplichters

Ongeacht de manier waarop de zwendel werkt, blijven cybercriminelen zich voordoen als "ondersteuning", "deskundige technici", "Microsoft-gecertificeerde technici", enz. Eenmaal verbonden kunnen ze allerlei schade aanrichten - echte beveiligingsprogramma's uitschakelen of verwijderen, valse antivirussen installeren, gevoelige informatie verkrijgen, geld verkrijgen en zelfs het systeem infecteren met echte malware (bijv. trojans, ransomware, cryptominers, enz.).

De beoogde gegevens zijn voornamelijk: inloggegevens (bijv. e-mails, sociale netwerkmogelijkheden/media, gegevensopslag, e-commerce, cryptocurrency-portefeuilles, online bankieren, etc.), persoonlijk identificeerbare gegevens (bijv. identiteitskaartgegevens, pasfoto's/scans, etc.) en financiële informatie (bijv. bankrekeninggegevens, creditcardnummers, etc.).

Het slachtoffer kan worden misleid om telefonisch informatie vrij te geven of deze in te voeren op phishingwebsites/bestanden. Oplichters kunnen hiervoor ook malware gebruiken die gegevens steelt.

Bovendien zijn de "diensten" die cybercriminelen aanbieden vaak exorbitant duur. Ze geven ook de voorkeur aan moeilijk te traceren methoden om geld te verkrijgen, omdat dat de kans verkleint dat ze vervolgd worden en slachtoffers hun geld terugkrijgen. Criminelen kunnen bijvoorbeeld vragen om cryptocurrencies, cadeaubonnen, voorafbetaalde vouchers of contant geld dat verborgen zit in onschuldig uitziende pakketten en verzonden wordt. Het is relevant om te vermelden dat succesvol opgelichte slachtoffers vaak herhaaldelijk het doelwit zijn.

Kortom, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Your Security Is Not Up-To-Date" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Wat moet ik doen als ik een POP-UP scam tegenkom?

Als het onmogelijk is om een bedrieglijke pagina af te sluiten, beëindig dan het browserproces met Windows Taakbeheer. Houd er rekening mee dat wanneer u de vorige browsersessie herstelt wanneer u de browser opnieuw opent, de bedrieglijke website opnieuw wordt geopend.

Als u scammers op afstand toegang hebt gegeven tot uw apparaat - moet u het eerst loskoppelen van het internet. Deïnstalleer daarna de software voor toegang op afstand die ze gebruikten, want oplichters hebben uw toestemming misschien niet nodig om opnieuw verbinding te maken. Voer ten slotte een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Als u vermoedt dat uw inloggegevens gecompromitteerd zijn, verander dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer de officiële ondersteuning. En als u andere privégegevens aan cybercriminelen hebt verstrekt (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, enz.

Overzicht bedreiging:
Naam "Your Security Is Not Up-To-Date" technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Het systeem is geïnfecteerd, de beveiliging is verouderd en het apparaat is vergrendeld.
Vermomming Microsoft Windows, Norton AntiVirus
Technische ondersteuning Scammer telefonnummer +1 (805) 706 8248
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Technische ondersteuning scam voorbeelden

We hebben talloze online zwendels onderzocht; "Blocked Due To Illegal Activity By The State", "Operating System Blocked Due To Questionable Activity", en "Critical Error IP Threat Detected" zijn slechts enkele voorbeelden van zwendel met technische ondersteuning.

Hoewel dreigingswaarschuwingen en veiligheidskwesties een veelvoorkomend oplichtingsmodel zijn, is het niet het enige. Andere populaire thema's zijn prijzen en loterijen, cryptocurrency weggeefacties, zoekgeraakte pakketten en verzendongelukken, chantagepogingen voor niet-bestaand materiaal, enzovoort.

We raden u ten zeerste aan om voorzichtig te zijn tijdens het surfen, aangezien het internet vol zit met bedrieglijke en kwaadaardige inhoud.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Scampagina's kunnen spontaan worden geforceerd geopend wanneer een website wordt bezocht die gebruikmaakt van malafide advertentienetwerken. Daarnaast kunnen malafide sites omleidingen naar dergelijke pagina's genereren wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bijv. klikken op knoppen, tekstinvoervelden, links, etc.).

Het verkeerd typen van de URL van een website kan leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke webpagina. Spam browser meldingen en opdringerige advertenties pushen ook online scams.

Adware kan ook advertenties weergeven die oplichterij promoten en/of sites forceren te openen waarop deze advertenties staan. Spam in het algemeen (bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, forum- en sociale-mediaposts, enz.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

Het is essentieel om waakzaam te zijn tijdens het surfen omdat frauduleuze en gevaarlijke online inhoud er meestal echt en onschuldig uitziet. Zo kunnen spam-browsermeldingen en opdringerige advertenties er onschuldig uitzien, maar toch worden omgeleid naar zeer twijfelachtige websites (bijv. scam-promoting, gokken, pornografie, adult dating, etc.).

We raden af om sites te gebruiken die illegale software/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, etc.), omdat deze webpagina's meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken. Een andere aanbeveling is om aandacht te besteden aan URL's en ze met zorg in te typen.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte pagina's deze meldingen afleveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Weiger in plaats daarvan de levering van meldingen van dergelijke webpagina's (d.w.z. druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.) of negeer deze verzoeken helemaal.

Download bovendien alleen van officiële/geverifieerde bronnen en behandel installaties met voorzichtigheid (bijv. door voorwaarden te lezen, opties te bestuderen, "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken, af te zien van toevoegingen, etc.) - om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke inhoud onbedoeld het systeem infiltreert.

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de eerste pop-up die wordt weergegeven door "Your Security Is Not Up-To-Date" scam:

Security update


The system has identified that your security is not up-to-date


[UPDATE] [CANCEL]

Schermafbeelding van het tweede pop-upvenster dat door deze zwendel wordt weergegeven:

Tweede pop-up weergegeven door Your Security Is Not Up-To-Date scam

Tekst in deze pop-up:

Alert!


Your system has reported us that it has been infected by trojen or spyware. following data has been compromised


>Email security
>Bank credentianl
>IP address has been conflict


Norton has detected unwanted adware since last 6 months that can steal your data, online access password and personal identity


You need to take action immediately to prevent and fix security protection


Call customer support to report this threat and unlock the device.


Always take security protocol seriously.


Customer Support: +1 (805) 706 8248

Schermafbeelding van het laatste pop-upvenster dat door deze zwendel wordt weergegeven:

Laatste pop-up weergegeven door Your Security Is Not Up-To-Date scam

Tekst gepresenteerd in deze pop-up:

Error updating software: #009292w099738H98


Avoid turning off the computer. It might damage the hard drive or cause a system crash.


Some features have been disabled for security reasons. Please get in touch with customer support.

Weergave van de "Your Security Is Not Up-To-Date" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Your Security Is Not Up-To-Date scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn berichten die bedoeld zijn om gebruikers te misleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid om geldtransacties uit te voeren, privégegevens vrij te geven, valse hulplijnen te bellen, software te downloaden/installeren, producten te kopen, enz.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Pop-upzwendel is ontworpen om inkomsten te genereren. Cybercriminelen profiteren voornamelijk door geld te verkrijgen door middel van misleiding, misbruik of verkoop van gevoelige informatie, het promoten van inhoud en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt gepromoot op misleidende pagina's. Gebruikers komen voornamelijk op deze sites via omleidingen die worden gegenereerd door webpagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Ik kan een bedrieglijke pagina niet afsluiten, hoe doe ik dat?

Als u een bedrieglijke pagina niet kunt sluiten, beëindigt u het proces van de browser met Windows Taakbeheer. Wanneer u de browser opnieuw opent, mag u de vorige browsersessie niet herstellen - aangezien deze de bedrieglijke webpagina bevat en opnieuw wordt geopend, waardoor het probleem opnieuw optreedt.

Ik heb cybercriminelen op afstand toegang gegeven tot uw computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen op afstand toegang hebt gegeven tot uw apparaat - verbreek dan eerst de verbinding met het internet. Ten tweede, verwijder het programma voor externe toegang dat de criminelen gebruikten (bijv. UltraViewer, TeamViewer, AnyDesk, enz.). Voer als laatste een volledige systeemscan uit met een antivirusprogramma en verwijder de gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door een pop-upzwendel werd misleid, wat moet ik doen?

Als u uw accountgegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en informeer de officiële ondersteuning. En als de vrijgegeven informatie van een andere persoonlijke aard was (bijv. identiteitskaartgegevens, paspoortscans/foto's, creditcardnummers, etc.) - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams en de malware die ze verspreiden?

Combo Cleaner is ontworpen om systemen te scannen en allerlei bedreigingen te verwijderen. Het kan detecteren wanneer een malafide, bedrieglijke of kwaadaardige website wordt geopend. Bovendien kan het alle verdere toegang tot dergelijke sites weigeren. Combo Cleaner kan ook praktisch alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Aangezien geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verstoppen, is het uitvoeren van een volledige systeemscan van het grootste belang.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Security Is Not Up-To-Date technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Security Is Not Up-To-Date" technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.