FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u oplichting zoals "Your Account Is Successfully Debited"?

Ook bekend als: Your Account Is Successfully Debited scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Your Account Is Successfully Debited"?

Onze analyse van deze pagina onthulde dat het een verzonnen systeemscan presenteert en bedrieglijke tactieken gebruikt om gebruikers te dwingen contact op te nemen met een frauduleus technisch ondersteuningsnummer. Deze zwendel, bekend als pop-upzwendel, doet zich vaak voor als legitieme websites en wordt door oplichters gebruikt voor kwaadaardige activiteiten.

Your Account Is Successfully Debited scam

"Your Account Is Successfully Debited" scam in detail

De pagina toont een bericht dat beweert van Microsoft Defender te zijn. Er wordt ten onrechte verklaard dat de rekening met een specifiek bedrag is gedebiteerd, er worden details over de betalingsmethode gegeven en bezoekers worden aangespoord een bepaald nummer (1-888-990-7960) te bellen als ze de betaling niet hebben verricht.

De pagina geeft ook aan dat de beveiliging is uitgeschakeld, de identiteit in gevaar is, de prestaties zijn geoptimaliseerd en de firewall is uitgeschakeld, wat suggereert dat de pc van de gebruiker in een kwetsbare staat verkeert.

Het uiteindelijke doel is gebruikers ertoe te verleiden het opgegeven telefoonnummer te bellen, waar scammers kunnen proberen persoonlijke informatie te ontfutselen, valse of onnodige producten of diensten te verkopen, of andere kwaadaardige activiteiten uit te voeren.

Oplichters kunnen ook proberen externe toegangshulpmiddelen op computers te installeren om toegang tot computers te krijgen. In dergelijke gevallen kunnen ze gevoelige persoonlijke informatie stelen, zoals financiële gegevens, inloggegevens of persoonlijke documenten die op de gecompromitteerde computer zijn opgeslagen. Ook kunnen ze ransomware of andere malware op computers installeren en andere acties uitvoeren.

Een paar voorbeelden van zwendelpraktijken waarbij oplichters gebruik maken van hulpmiddelen voor adiministratie op afstand zijn TeamViewer zwendel en UltraViewer zwendel.

Overzicht bedreiging:
Naam Your Account Is Successfully Debited scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Uw rekening is succesvol gedebiteerd
Vermomming Legitieme kennisgeving van Microsoft
Scammer's telefoonnummer 1-888-990-7960 
Gerelateerd domein myonlinetechnicianusa[.]live
Detectienamen Combo Cleaner (Phishing), ESET (Phishing), Kaspersky (Phishing), Netcraft (Malicious), Sophos (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Vergelijkbare scams in het algemeen

Deze websites bootsen vaak het uiterlijk van legitieme ondersteuningspagina's na en gebruiken bekende logo's, kleuren en lay-outs om een vals gevoel van authenticiteit te creëren. Deze zwendelwebsites gebruiken ook overtuigende technieken, zoals valse systeemscans, pop-upwaarschuwingen of valse foutmeldingen, om gebruikers ervan te overtuigen dat hun apparaten gecompromitteerd zijn en dat onmiddellijke actie vereist is.

Voorbeelden van soortgelijke scams zijn "Threats Detected:Stuxnet", "Windows Key Code Is Not Valid And Seems Pirated", en "Critical Threat Detected: Adware App".

Hoe heb ik een scam website geopend?

Gebruikers kunnen op verschillende manieren op zwendelpagina's stuiten. Een veelvoorkomende methode is het zien van schadelijke advertenties of pop-ups die gebruikers omleiden naar frauduleuze websites met zwendelberichten. Deze advertenties en pop-ups kunnen op legitieme websites verschijnen of het gevolg zijn van adware die op het apparaat van de gebruiker is geïnstalleerd.

Een andere methode is het ontvangen van phishing-e-mails met links naar vervalste technische ondersteuningspagina's of soortgelijke pagina's. Deze e-mails kunnen zich voordoen als legitieme bronnen, zoals bekende techbedrijven of online verkopers, en social engineering-tactieken gebruiken om gebruikers te overtuigen op de verstrekte links te klikken.

Hoe vermijdt u scam pagina's?

Wees voorzichtig door niet te klikken op verdachte links of het downloaden van bestanden en programma's van onbekende bronnen. Wanneer u pop-upadvertenties tegenkomt, vermijd dan het sluiten ervan met de "X"-knop, omdat dit kan leiden tot onbedoeld klikken. Installeer betrouwbare antivirussoftware en werk deze regelmatig bij om schadelijke websites te identificeren en te blokkeren.

Weiger toestemming voor het versturen van meldingen door louche websites en verwijder alle reclame-ondersteunde apps van uw computer. Wees waakzaam bij het ontvangen van onverwachte e-mails met verdachte links of bijlagen. Als u software downloadt, doe dit dan uitsluitend van officiële websites en erkende app stores.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de "Your Account Is Successfully Debited" pop-up scam (GIF):

Appearance of Your Account Is Successfully Debited scam

Tekst in dit nep bericht:

Microsoft Defender

Your account is successfully debited

Amount: $1347.00
Payment Method: Online Transfer | Internet Banking
Call now on 1-888-990-7960 if you haven't made this payment

Security Disabled
Identity At Risk
Performance Optimized
Firewall Turned Off

STATUS : Your PC is at Risk!

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Een pop-up scam verwijst naar een misleidende tactiek die door kwaadaardige websites of online entiteiten wordt toegepast om gebruikers ertoe te brengen frauduleuze informatie te geloven of ongewenste acties te ondernemen.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Deze scams kunnen proberen gebruikers ervan te overtuigen persoonlijke informatie vrij te geven, met malware geïnfecteerde software te downloaden, ongeoorloofde betalingen te doen of contact op te nemen met valse technische ondersteuning.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Valse pop-ups kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan een gevolg zijn van het bezoeken van kwaadaardige websites, onbedoeld klikken op misleidende advertenties, het installeren van adware op uw apparaat of het doelwit zijn van phishing e-mails.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is speciaal ontworpen om alle websites die u bezoekt uitgebreid te scannen, inclusief de mogelijkheid om schadelijke websites te identificeren. Hieronder vallen ook websites die speciaal zijn ontworpen om pop-upoplichting te leveren, zodat u onmiddellijk wordt gewaarschuwd en de toegang tot dergelijke sites wordt beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Account Is Successfully Debited scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Your Account Is Successfully Debited scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.