FacebookTwitterLinkedIn

Hoe scams zoals "Admittance To This PC Has Been Hindered" pop-up scam herkennen

Ook bekend als: Admittance To This PC Has Been Hindered technical support scam
Schadeniveau: Medium

Wat is "Admittance To This PC Has Been Hindered"?

Na onderzoek van deze zwendel hebben we geleerd dat het doel ervan is om nietsvermoedende gebruikers te verleiden tot het bellen van een vals technisch ondersteuningsnummer. De pagina met deze zwendel toont meerdere misleidende berichten waarin wordt beweerd dat een computer is geïnfecteerd en waarin erop wordt aangedrongen contact op te nemen met "Windows Support". Gebruikers moeten deze zwendel negeren.

Admittance To This PC Has Been Hindered scam

"Admittance To This PC Has Been Hindered" in detail

Valse berichten op deze zwendelwebsite geven aan dat bezoekers om veiligheidsredenen hun computers niet mogen openen of herstarten. Ze beweren dat het negeren van deze waarschuwing mogelijk kan leiden tot het verlies van gegevens op het systeem. Bezoekers wordt geadviseerd onmiddellijk contact op te nemen met de ondersteuning, zodat een Microsoft-technicus hen kan helpen bij het oplossen van het probleem via de telefoon.

Dit is een typische technische ondersteuningszwendel. De oplichters achter deze zwendel doen zich meestal voor als legitieme vertegenwoordigers van de technische ondersteuning en proberen gebruikers te misleiden om toegang tot hun computers te verlenen of voor onnodige diensten te betalen.

Bij deze zwendel gaat het vaak om ongevraagde telefoontjes of pop-upberichten op computers waarin wordt beweerd dat computers zijn geïnfecteerd met virussen of malware. Oplichters instrueren gebruikers om op afstand toegang tot hun computer te verlenen, waardoor de oplichters malware kunnen installeren of persoonlijke informatie kunnen stelen.

Een paar voorbeelden van oplichting waarbij fraudeurs legitieme hulpmiddelen voor beheer op afstand gebruiken om gebruikers te verleiden tot het verlenen van toegang op afstand tot computers, zijn TeamViewer-oplichting en UltraViewer-oplichting.

In sommige gevallen bieden oplichters tegen betaling technische ondersteuning aan, waarbij ze beweren dat computers dringend gerepareerd of geüpgraded moeten worden. Ze kunnen ook schriktactieken gebruiken, zoals dreigen met het uitschakelen van computers of internettoegang, om gebruikers onder druk te zetten voor onnodige diensten te betalen of persoonlijke informatie te verstrekken.

Overzicht bedreiging:
Naam Admittance To This PC Has Been Hindered technical support scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Computer is geïnfecteerd
Vermomming Virus melding van Microsoft/Windows Defender
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer (833)5030759
Gerelateerd domein ulhmjk[.]buzz
Detectienamen (ulhmjk[.]buzz) Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), Google Safebrowsing (Phishing), Seclookup (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 104.21.44.17
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Zwendel met technische ondersteuning is een vorm van fraude waarbij oplichters zich voordoen als vertegenwoordigers van de technische ondersteuning en slachtoffers proberen te verleiden tot het verlenen van toegang tot hun computer of het betalen voor onnodige diensten.

Het is belangrijk op te merken dat legitieme technische ondersteuningsbedrijven nooit ongevraagd contact met u zullen opnemen of u op afstand toegang tot uw computer zullen vragen, tenzij u specifiek om hun hulp hebt gevraagd. Ze zullen ook nooit telefonisch om betaling vragen of u om persoonlijke informatie vragen.

Voorbeelden van soortgelijke zwendel zijn "Ads.financetrack(1).exe", "Windows Firewall Protection Alert" en "Your Windows Got Corrupted Due to Virus".

Hoe heb ik een zwendelwebsite geopend

Oplichters kunnen phishing-e-mails of berichten op sociale media gebruiken om gebruikers te verleiden op een link te klikken die hen naar een valse website voor technische ondersteuning leidt. Ook kunnen sommige soorten malware gebruikers omleiden naar valse websites voor technische ondersteuning of pop-upberichten genereren die legitieme waarschuwingen voor technische ondersteuning nabootsen.

In andere gevallen kunnen sommige websites die niet veilig zijn, links of pop-ups bevatten die naar oplichtingssites voor technische ondersteuning leiden. In de regel openen gebruikers onbedoeld zwendelwebsites.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelpagina's?

Blijf waakzaam terwijl u online surft, want bedrieglijke en schadelijke inhoud kan vaak legitiem en ongevaarlijk lijken. Vermijd het bezoeken van illegale filmstreamingsites, torrentpagina's en soortgelijke websites. Vertrouw geen advertenties op verdachte sites en sta niet toe dat dergelijke websites meldingen tonen. Download apps van betrouwbare bronnen zoals officiële websites en geverifieerde winkels.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van "Admittance To This PC Has Been Hindered" pop-up scam (GIF):

Appearance of Admittance To This PC Has Been Hindered scam

Bericht op deze pagina:

Admittance to this PC has been hindered because of safety reasons. Try not to get to or restart this PC. Overlooking this basic admonition might bring about loss of information on this framework. Kindly contact support promptly so a Microsoft designer can walk you through the investigating ventures via telephone.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Pop-up scam is een vorm van online fraude waarbij gebruik wordt gemaakt van pop-upvensters die op het scherm van de gebruiker verschijnen wanneer deze op het internet surft. Deze pop-ups zijn ontworpen om eruit te zien als legitieme waarschuwingen of foutmeldingen van de computer van de gebruiker of een vertrouwde websi

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

In de meeste gevallen worden deze scams gebruikt om gebruikers te verleiden tot het betalen voor onnodige diensten of het verlenen van toegang tot hun computers.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Gebruikers komen valse pop-ups tegen door op onbetrouwbare advertenties te klikken, onbetrouwbare websites te bezoeken, schadelijke toepassingen te installeren of op soortgelijke manieren.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om scans uit te voeren op elke website die u bezoekt, inclusief websites die schadelijke inhoud kunnen bevatten, zoals sites met pop-upoplichting. Als een dergelijke site wordt gedetecteerd, ontvangt u onmiddellijk een waarschuwing en wordt de toegang tot de site beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Admittance To This PC Has Been Hindered technical support scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Admittance To This PC Has Been Hindered technical support scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.