FacebookTwitterLinkedIn

Hoe threecaptcha.com te stoppen met het weergeven van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van threecaptcha.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort website is threecaptcha[.]com?

Na het analyseren van threecaptcha[.]top, hebben we geconcludeerd dat het een van de vele onbetrouwbare pagina's is die zijn ontworpen om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen. Naast het tonen van misleidende inhoud, leidt threecaptcha[.]top om naar zwendelwebsites. Dus, threecaptcha[.]top, zijn meldingen en de pagina's die erdoor worden geopend kunnen niet worden vertrouwd.

threecaptcha[.]top ads

Threecaptcha[.]com in detail

Threecaptcha[.]top laat bezoekers op de knop "Toestaan" klikken om een valse CAPTCHA te passeren. Het toont een bericht dat zegt dat het nodig is op die knop te klikken om te bewijzen dat bezoekers geen robots zijn. In werkelijkheid wil threecaptcha[.]top bezoekers verleiden om meldingen weer te geven.

Meldingen die worden weergegeven door pagina's als threecaptcha[.]top promoten meestal onbetrouwbare pagina's en mogelijk schadelijke apps. Ze promoten bijvoorbeeld phishingpagina's, oplichtingssites voor technische ondersteuning, onbetrouwbare pagina's die aanbieden (of aansporen) om twijfelachtige software te downloaden, enz. In sommige gevallen kunnen deze meldingen kwaadaardige pagina's promoten.

Bovendien leidt threecaptcha[.]top om naar een website met een zwendel die lijkt op "Amazon Loyalty Program". Het promoot een pagina (of meerdere pagina's) die beweert dat een bezoeker een prijs heeft gewonnen (of een kans daarop) en vraagt om gevoelige informatie te verstrekken. Ook kan deze zwendelpagina vragen om "administratie", "verzending" of een andere vergoeding te betalen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van threecaptcha.com
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Diened IP adres 5.8.45.175
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over dit soort websites

Pagina's als threecaptcha[.]top worden geopend via andere van dit soort pagina's. Bijvoorbeeld verschillende illegale film streaming pagina's, torrent sites, en andere websites die gebruik maken van malafide reclame netwerken (veroorzaken ongewenste omleidingen en tonen misleidende advertenties). Ook kunnen ze worden gepromoot via reclame-ondersteunde apps. Hoe dan ook, gebruikers bezoeken ze niet met opzet.

Er zijn tal van soortgelijke sites. Enkele voorbeelden zijn adslivetraining[.]com, ourhotposts[.]com, en weekverhaal[.]xyz.

Hoe heeft threecaptcha[.]com toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

De knop "Toestaan" werd aangeklikt tijdens een bezoek aan threecaptcha[.]top. Noch threecaptcha[.]top, noch enige andere pagina kan meldingen weergeven zonder toestemming. Gewoonlijk tonen pagina's van dit type misleidende inhoud (gebruiken clickbait-technieken) om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Klik op de knop "Blokkeren" wanneer een browser meldt dat een bezochte louche website meldingen wil tonen of die pagina wil sluiten. Vergeet niet dat legitieme websites nooit zeggen dat het nodig is om op de knop "Toestaan" te klikken om een video af te spelen, de pagina verder te bezoeken, een bestand te downloaden, enz.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Threecaptcha[.]com verwijst naar een oplichtingswebsite die lijkt op "Amazon Loyalty Program".(GIF):

threecaptcha[.]top website weergave (GIF)

Melding weergegeven door threecaptcha[.]top:

threecaptcha.top melding

Video die laat zien hoe u advertenties van threecaptcha[.]top verwijdert met Combo Cleaner:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door threecaptcha[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Als een website meldingen levert, is dat omdat het is toegestaan. Threecaptcha[.]top werd bezocht en er werd op de knop "Toestaan" geklikt toen een browser een pop-upvenster liet zien waarin stond dat deze pagina bereid is om meldingen te tonen.

Ik heb op notificatie advertenties geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Een computer kan niet worden geïnfecteerd door een melding. Toch kan hij worden geïnfecteerd door of via een pagina die door zo'n melding wordt geopend.

Is threecaptcha[.]top een virus?

Threecaptcha[.]top en andere websites van dit type zijn geen virussen. Hun doel is het promoten van andere pagina's van dit type (bijv. diverse scam sites), louche apps, etc.

Zal Combo Cleaner threecaptcha[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en de toestemmingen voor threecaptcha[.]top verwijderen. Ook zal het verdere toegang tot threecaptcha[.]top blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van threecaptcha.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van threecaptcha.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.