FacebookTwitterLinkedIn

Hoe te voorkomen dat week-tale.xyz meldingen weergeeft

Ook bekend als: Advertenties van week-tale.xyz
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is week-tale[.]xyz?

Week-tale[.]xyz is een misleidende website ontworpen om bezoekers te verleiden tot het verlenen van toestemming om meldingen te tonen. Het kan ook doorverwijzen naar een oplichtingswebsite (en mogelijk andere onbetrouwbare pagina's). Ons team ontdekte week-tale[.]xyz tijdens het onderzoeken van illegale film streaming pagina's, torrent sites en soortgelijke pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

week-tale[.]xyz ads

Week-tale[.]xyz in detail

Week-tale[.]xyz instrueert bezoekers op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn (om door een valse CAPTCHA te komen). Door op die knop te klikken kan week-tale[.]xyz meldingen tonen. Meldingen hiervan kunnen verschillende scam websites, phishing sites en zelfs kwaadaardige websites openen.

We hebben ook ontdekt dat week-tale[.]xyz bezoekers kan omleiden naar andere onbetrouwbare websites. Terwijl we week-tale[.]xyz inspecteerden, werden we omgeleid naar een website die een zwendel uitvoert die lijkt op de "AMAZON TRIAL"-zwendel. Kortom, week-tale[.]xyz is een misleidende website die andere soortgelijke pagina's kan openen en onbetrouwbare meldingen kan tonen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van week-tale.xyz
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 116.202.184.109
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Websites van dit type in het algemeen

Gebruikers openen dit soort pagina's onbedoeld. Ze openen ze vaak door te klikken op bedrieglijke advertenties of door te navigeren op pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Soms worden zulke pagina's geopend door geïnstalleerde advertentie-ondersteunde software. Al deze pagina's vragen om toestemming om meldingen te tonen, en de meeste geven misleidende inhoud weer om die toestemming te krijgen.

Voorbeelden van soortgelijke websites zijn ourhugenews[.]com, ponuadema[.]com, en mscmart[.]com.

Hoe heeft week-tale[.]xyz toestemming gekregen om spammeldingen af te leveren?

Week-tale[.]xyz levert meldingen omdat het daar toestemming voor heeft. Deze toestemming is verleend door op de knop "Toestaan" te klikken wanneer een browser een pop-upvenster liet zien waarin stond dat week-tale[.]xyz meldingen wil tonen. Geen enkele website kan meldingen tonen zonder toestemming.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Klik niet op de knop "Toestaan" (of gelijkwaardig) wanneer u verdachte pagina's bezoekt die meldingen willen weergeven. Klik op de knop "Blokkeren" of "Meldingen blokkeren" of sluit dergelijke pagina's. Onthoud dat op legitieme pagina's nooit staat dat u op de knop "Toestaan" moet klikken om video's af te spelen, bestanden te downloaden, CAPTCHA's te passeren, enz.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van week-tale[.]xyz website (GIF):

week-tale[.]xyz uiterlijk van de website (GIF)

Video die laat zien hoe u advertenties van week-tale[.]xyz verwijdert met Combo Cleaner

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van week-tale[.]xyz in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Week-tale[.]xyz toont meldingen omdat tijdens het bezoek op de knop "Toestaan" is geklikt. Websites kunnen geen meldingen weergeven zonder toestemming van bezoekers.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, meldingen kunnen computers niet infecteren. Ze kunnen echter wel kwaadaardige websites openen.

Is week-tale[.]xyz een virus?

Week-tale[.]xyz is geen virus. Het promoot verschillende scams (bijv. scams vergelijkbaar met "AMAZON TRIAL"), twijfelachtige toepassingen en websites.

Zal Combo Cleaner de week-tale[.]xyz advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen, de toestemmingen voor week-tale[.]xyz verwijderen en verdere toegang tot deze website blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van week-tale.xyz QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van week-tale.xyz op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.