FacebookTwitterLinkedIn

Hoe ourhotposts.com te stoppen met het weergeven van ongewenste meldingen

Ook bekend als: Advertenties van ourhotposts.com
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort website is ourhotposts[.]com?

Na onderzoek van ourhotposts[.]com ontdekte ons team dat deze pagina een clickbait-techniek gebruikt om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen en omleidingen naar andere websites. Deze pagina werd door ons ontdekt tijdens het inspecteren van andere pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Meestal worden sites als ourhotposts[.]com onbedoeld bezocht.

ourhotposts[.]com advertenties

Ourhotposts[.]com in detail

Ourhotposts[.]com toont een laadbalk met een bericht dat beweert dat men op de knop "Toestaan" moet klikken om de inhoud op ourhotposts[.]com verder te bekijken. Legitieme websites vragen nooit om op de knop "Toestaan" te klikken om video's af te spelen, bestanden te downloaden, enz. Als u op die knop klikt, staat u toe dat de bezochte pagina meldingen weergeeft.

Meldingen van ourhotposts[.]com promoten voornamelijk beleggingsscans. Ze kunnen echter websites openen die worden gebruikt om malware te verspreiden, gevoelige informatie en geld te onttrekken, of andere duistere pagina's. Het wordt dus ten zeerste afgeraden om pagina's als ourhotposts[.]com meldingen te laten tonen.

Bovendien kan ourhotposts[.]com omleiden naar andere websites. Ten tijde van ons onderzoek werden we omgeleid naar de World of Warships game pagina. Het is mogelijk dat de makers van ourhotposts[.]com deelnemen aan een affiliate programma om commissies te verdienen voor het promoten van die gamesite.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van ourhotposts.com
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP-adres 172.67.180.167
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijk extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Websites van dit soort in het algemeen

Ourhotposts[.]com is vergelijkbaar met advertizementtoyou[.]com, ourhugenews[.]com, ponuadema[.]com, en honderden andere websites. In het algemeen tonen deze pagina's bedrieglijke inhoud om bezoekers te lokken zodat ze meldingen kunnen tonen. Ook leiden ze bezoekers door naar andere pagina's.

In de meeste gevallen openen gebruikers dergelijke pagina's door op misleidende advertenties te klikken of door pagina's te bezoeken die gebruik maken van malafide advertentienetwerken (bv. illegale filmstreamingpagina's, torrentsites). Ook kunnen deze pagina's worden geopend door reclame ondersteunende apps die op computers zijn geïnstalleerd.

Hoe heeft ourhotposts[.]com toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Pagina's kunnen meldingen gaan tonen nadat bezoekers op de knop "Toestaan" (of een soortgelijke knop) van een browser hebben geklikt. Websites kunnen geen meldingen tonen zonder toestemming. Ourhotposts[.]com geeft dus meldingen omdat zij daarvoor toestemming heeft gekregen.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Klik niet op de knop "Toestaan" wanneer een louche website toestemming vraagt om meldingen te tonen. Klik op de knop "Blokkeren" (of een soortgelijke knop), of sluit die pagina. Betrouwbare webpagina's vragen bezoekers nooit op de knop "Toestaan" te klikken om video's af te spelen, te bewijzen dat ze geen robots zijn, bestanden te downloaden, enz.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van ourhotposts[.]com website (GIF):

ourhotposts[.]com website weergave (GIF)

Meldingen weergegeven door ourhotposts[.]com:

ourhotposts.com ads notification ourhotposts.com ads notification 2

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van ourhotposts[.]com in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Dat komt omdat ourhotposts[.]com toestemming heeft om meldingen te tonen. Het is bezocht en toegestaan om ze te tonen.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Meldingen kunnen computers niet infecteren, maar ze kunnen wel kwaadaardige webpagina's en andere onbetrouwbare sites openen.

Is ourhotposts[.]com een virus?

Websites zoals ourhotposts[.]com zijn geen virussen. Meestal zijn ze gemaakt om verschillende zwendelpagina's, twijfelachtige en potentieel schadelijke toepassingen en websites te promoten.

Zal Combo Cleaner ourhotposts[.]com advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en toestemmingen verwijderen die zijn verleend aan ourhotposts[.]com. Bovendien zal deze toepassing verdere toegang tot ourhotposts[.]com blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van ourhotposts.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ourhotposts.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.