FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u apps die oplichtingsmeldingen zoals "Amazon loyalty program" promoten?

Ook bekend als: Pop-up "Amazon getrouwheidsprogramma"
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van apps die meldingen zoals "Amazon loyalty program" promoten

Wat is de "Amazon loyalty program"-oplichting?

Deze misleidende website is ontworpen om eruit te zien als een legitieme enquête van Amazon, maar Amazon zelf heeft niets met deze zwendel te maken. Meestal proberen oplichters achter dergelijke websites bezoekers te laten geloven dat ze in ruil voor deelname aan een enquête een prijs kunnen ontvangen. Dergelijke oplichtingen met enquêtes worden vaak gebruikt om gevoelige gegevens te bemachtigen. Het wordt sterk aanbevolen om deze (of enige andere misleidende, niet-officiële website) niet te vertrouwen. Ook is het goed om te weten dat dergelijke pagina's vaak worden geopend via andere onbetrouwbare websites, misleidende advertenties of door geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's.

Amazon loyalty program scam

De oplichters achter deze website proberen bezoekers te laten geloven dat ze zijn geselecteerd om deel te nemen aan een enquête en dat ze na het invullen van die enquête een prijs zullen ontvangen. Ten tijde van het onderzoek toonde deze misleidende site de iPhone 11 Pro als prijs. Dergelijke websites vragen bezoekers vaak niet enkel om een simpele enquête in te vullen maar ook om persoonlijke en gevoelige informatie te verstrekken zoals hun voornaam, achternaam, e-mailadres, creditcardgegevens of andere details die kunnen worden misbruikt om identiteiten te stelen of frauduleuze aankopen te doen. Ook vragen dergelijke zwendelwebsites vaak om eerst bepaalde kosten (verwerkingskosten, overboekingskosten, enz.) te betalen voordat de zogenaamde "prijs" kan worden opgestuurd. Bezoekers ontvangen echter nooit de beloofde prijzen. Dergelijke websites moet u altijd negeren. Zoals vermeld in de inleiding, komen mensen er onbedoeld terecht. Vaak worden dergelijke websites geopend door browsers die een ongewenst programma hebben geïnstalleerd.

Mogelijk ongewenste programma's kunnen zijn ontworpen om onbetrouwbare zwendelwebsites zoals deze te promoten, maar ook om allerlei informatie te verzamelen of advertenties weer te geven. De gegevens die ze registreren zijn bv. IP-adressen, geolocaties, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, enz. Sommige registreren nog andere gevoelige informatie. Wat erger is, is dat hun ontwikkelaars de verzamelde gegevens kunnen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) of deze kunnen misbruiken om op andere manieren geld te verdienen. Ook kunnen mogelijke ongewenste programma's zijn ontworpen om coupons, banners, pop-ups, enquêtes en andere soorten advertenties te tonen. Wanneer hierop wordt geklikt, kunnen deze onbetrouwbare websites openen of zelfs scripts uitvoeren om ongewenste applicaties te installeren.

Overzicht risico's:
Naam Pop-up "Amazon getrouwheidsprogramma"
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim Bezoekers kunnen zogenaamd een iPhone 11 Pro (of andere prijzen) winnen
Gerelateerde domeinen freebonus2020[.]shop
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-ups met foutmeldingen, valse computerscans.
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze advertenties in pop-ups, mogelijk ongewenste applicaties.
Schade Diefstal van persoonlijke gegevens, financiiële verliezen, identiteitsdiefstal
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"$1000 Venmo Gift Card", "You've Made The 9.68-Billionth Search" en "2020 Visitor Feedback Survey" zijn een paar voorbeelden van andere soortgelijke pogingen tot oplichting die worden gebruikt om gevoelige informatie of geld te stelen. Veel oplichters gebruiken namen van bekende bedrijven om dergelijke valse meldingen legitiem te laten lijken, maar geen enkel legitiem bedrijf of organisatie heeft hier iets mee te maken. Browsers die dergelijke meldingen openen zijn dikwijls besmet met een ongewenst programma. Dit zijn programma's die de meeste gebruikers niet bewust zouden downloaden.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's op mijn computer geïnstalleerd?

Er zijn advertenties op internet die ongewenste downloads of installaties kunnen veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Dit kunnen ze alleen doen als gebruikers erop klikken. In andere gevallen downloaden gebruikers zelf mogelijk ongewenste programma's, die zijn gebundeld met andere legitieme software. Dit gebeurt als die apps als extra aanbiedingen in de download- of installatie-setups zijn opgenomen. Meestal kunnen aanbiedingen voor het downloaden of installeren van mogelijke ongewenste programma's geweigerd worden in de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen van de setups. Niet alle gebruikers controleren en wijzigen deze instellingen echter tijdens het downloaden en installeren van programma's. Als ze de standaardinstellingen ongewijzigd laten, geven ze toestemming om mogelijk ongewenste programma's mee te downloaden en te installeren. Deze distributiemethode van mogelijk ongewenste programma's staat bekend als "bundeling".

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Eén manier om ongewenste downloads of installaties te vermijden, is door downloaders en installers met instellingen zoals "Aangepaste" en "Geavanceerde" opties te controleren op aanbiedingen om aanvullende, ongewenste software te downloaden of te installeren en deze af te wijzen. Een andere manier is door bestanden en programma's enkel te downloaden, via officiële websites en via directe links. Het wordt afgeraden om bestanden te downloaden of te installeren via peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), externe downloaders, installatieprogramma's, niet-officiële pagina's, enz. Deze worden vaak gebruikt als tools om ongewenste (mogelijk schadelijke) software te verspreiden. Bovendien wordt aanbevolen om niet op advertenties te klikken die op verdachte websites worden weergegeven. Dergelijke advertenties kunnen worden ontworpen om verdachte websites te openen of ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Als er al ongewenste extensies, plug-ins of add-ons op uw browser zijn geïnstalleerd, of als dit soort programma's op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd, dan moeten deze worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de pop-upzwendel 'Amazon Loyalty Program' (GIF):

Appearance of Amazon loyalty program scam

Text op de oplichtingspagina "Amazon loyalty program":

Amazon loyalty program
Congratulations!
Today, 18 September 2020, you have been chosen to participate in our survey. It will only take you a minute and you will receive a fantastic prize: an iPhone 11 Pro!

 

Each Friday we randomly choose 10 users to give them a chance to win amazing prizes. Today's prize is a iPhone 11 Pro! There will be 10 lucky winners. This promotion is only valid for United Kingdom!

 

This survey aims to improve the quality of service for our users and your participation will be rewarded 100%.

 

You only have 0 minutes and 00 seconds, to answer this survey!

 

Hurry up, the number of prizes available is limited

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste programma's scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Frauduleuze extensies verwijderen uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing rogue extensions from Google Chrome step 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar alle recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Removing rogue extensions from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van pop-up "amazon getrouwheidsprogramma", reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logo Verwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Removing rogue extensions from Mozilla Firefox step 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde verdachte extensies.

Removing rogue extensions from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van pop-up "amazon getrouwheidsprogramma" kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de pop-up "amazon getrouwheidsprogramma", herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logo Verwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing rogue extensions from Internet Explorer step 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar mogelijk frauduleuze add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Removing rogue extensions from Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van pop-up "amazon getrouwheidsprogramma" dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om pop-up "amazon getrouwheidsprogramma" van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over pop-up "amazon getrouwheidsprogramma" of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/18879-amazon-loyalty-program-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pop-up Amazon getrouwheidsprogramma QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pop-up "Amazon getrouwheidsprogramma" op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.