FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u doorverwijzingen naar ginmule.xyz en software die ze veroorzaakt?

Ook bekend als: ginmule.xyz browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is the ginmule.xyz website?

Ginmule.xyz is een frauduleuze zoekmachine. Web zoekmachines van dit type worden meestal gepromoot door mogelijk ongewenste programma's (PUAs) binnen de browser hijacker classificatie.

De ginmule.xyz zoekmachine is waargenomen dat deze wordt gepromoot door een schadelijke browserextensie die misleidend getiteld is met "Chrome". Het is vermeldenswaard dat deze browser hijacker gebruik maakt van bepaalde technieken om te voorkomen dat gebruikers hun browsers kunnen herstellen.

Lijst met valse Chrome-extensies die wordt weergegeven door een bedrieglijke extensie die de valse zoekmachine ginmule.xyz promoot

Hoe promoten browser hijackers ginmule.xyz?

De meeste browser hijackers werken door het toewijzen van nep zoekmachine adressen als browsers 'homepage, nieuw tabblad / venster, en standaard zoekmachine URL's. Vandaar worden nieuwe browser tabbladen / vensters geopend en zoekopdrachten getypt in de URL-balk doorverwezen naar het gepromote adres.

Hoewel de nep-extensie "Chrome" die ginmule.xyz promoot niet op deze manier werkt, kan deze (of andere extensies die deze zoekmachine promoten) browsers wijzigen zoals hierboven beschreven.

Illegitieme webzoekmachines zijn meestal niet in staat om zoekresultaten te leveren, dus leiden ze om naar (of veroorzaken omleidingsketens die eindigen met) echte zoekmachines. Dit geldt voor ginmule.xyz ook; het wordt omgeleid naar de legitieme Bing zoekmachine (mogelijk anderen).

Browser hijackers gebruiken hardnekkige tactieken. In het geval van de valse "Chrome"-extensie wordt een valse lijst met Google Chrome-extensies weergegeven ("chrome-extension://[user's_ID]/extensions.html"), waardoor de toegang tot de echte lijst ("chrome://extensions/") wordt geweigerd. Bovendien maakt deze bedrieglijke extensie mogelijk gebruik van de Chrome-functie "Beheerd door uw organisatie".

Bovendien beschikt hijackersoftware vaak over de mogelijkheid om gegevens bij te houden. Browserkapers kunnen de surfactiviteiten van gebruikers registreren (bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) en gevoelige gegevens verzamelen die daaruit worden afgeleid (IP-adressen, persoonlijk identificeerbare gegevens, enz.). De verzamelde informatie wordt vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden. Kortom, deze software kan ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken.

Overzicht bedreiging:
Naam ginmule.xyz browser hijacker
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Zoek Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser extensie(s) "Chrome" (zonder aanhalingstekens)
Getroffen browser instellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Detectienamen (ginmule.xyz) N/A (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om ginmule.xyz browser hijacker verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Valse zoekmachines en browser-hijackers in het algemeen

Ginmule.xyz is praktisch identiek aan musttrust.xyz en peatea.xyz, en vergelijkbaar met kwiqsearch.com, search.hidesearch.bid, e-searches.com, ctcodeinfo.com, en duizenden andere frauduleuze zoekmachines. Er zijn eveneens talloze browser hijackers; GoCouponSearch, Venus Tab, en My Togo zijn maar een paar voorbeelden.

Deze web-zoekmachines en hijacker software lijken legitiem en kunnen "handige" functies aanbieden, die echter zelden operationeel zijn. In feite geldt dit voor bijna alle mogelijk ongewenste programma's. In plaats van beloftes waar te maken, kunnen ongewenste apps browsers kapen, sites geforceerd openen, opdringerige advertentiecampagnes (adware) uitvoeren, en privé informatie verzamelen.

Hoe heeft ginmule.xyz promosoftware op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid met behulp van de "bundeling" techniek - het verpakken van reguliere programma's met diverse supplementen. Overhaaste downloads/installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste programma's. Eenmaal geklikt op de advertenties, kunnen ze scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben ook "officiële" download webpagina's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het is raadzaam om software te onderzoeken en te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Dubieuze downloadkanalen, zoals Peer-to-Peer (P2P) netwerken, onofficiële en freeware websites, enz. bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en af te zien van alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar worden omgeleid naar twijfelachtige sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, etc.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het apparaat worden geïnspecteerd en moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins worden opgespoord en onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met browser hijackers, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om het automatisch te verwijderen.

Weergave van ginmule.xyz die doorverwijst naar de Bing zoekmachine (GIF):

ginmule.xyz doorverwijzend naar Bing (GIF)

Screenshot van het handmatig verwijderen van de "Chrome" browser hijacker uit Google Chrome:

ginmule.xyz promo browser hijacker manual removal

ginmule.xyz browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van ginmule.xyz browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

ginmule.xyz doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

ginmule.xyz browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de ginmule.xyz website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

ginmule.xyz doorverwijzingen verwijderen van internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van ginmule.xyz gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze. Merk op dat de nep "Chrome" browser hijacker (een van degenen die ginmule.xyz promoten) toegang tot de extensies lijst ontkent door het weergeven van een nep; "Chrome" browser extensie verwijdering stappen vindt u hierboven.

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van ginmule.xyz uit Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.ginmule.xyz) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van ginmule.xyz uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "ginmule.xyz" wanneer deze zich bevindt klik op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van ginmule.xyz browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van ginmule.xyz gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van ginmule.xyz uit Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer dan "Opties", in het geopende venster verwijdert u hxxp://ginmule.xyz en voert u het domein van uw voorkeur in, dat elke keer dat u Mozilla Firefox opstart geopend zal worden.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van ginmule.xyz uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van ginmule.xyz browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de ginmule.xyz browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van ginmule.xyz browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over ginmule.xyz browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22297-ginmule-xyz-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om ginmule.xyz website te bezoeken?

Het financieel gewin van de cybercriminelen is direct afhankelijk van ginmule.xyz website's bezoekersaantal.

Is een bezoek aan ginmule.xyz een bedreiging voor mijn privacy?

Hoogst waarschijnlijk, ja. Sites zoals ginmule.xyz verzamelen typisch informatie over hun bezoekers, waardoor het bezoeken ervan een bedreiging voor de privacy wordt.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden verspreid via misleidende promotionele webpagina's, onofficiële en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, software bundeling, misleidende browser meldingen/opdringerige advertenties, nep installers/updaters, enzovoort.

Zal Combo Cleaner mij helpen bij het verwijderen van browser hijackers?

Ja, Combo Cleaner is in staat om systemen te scannen en gedetecteerde browser-hijacking apps te verwijderen. Aan de andere kant is handmatige verwijdering mogelijk niet effectief als er meerdere browser hijackers aanwezig zijn. In zulke gevallen, wanneer er één verwijderd is, kunnen de anderen het opnieuw installeren. Bovendien kan deze software toegang tot verwijdering-gerelateerde instellingen beperken of ontkennen. Vandaar is het cruciaal om alle browser hijackers grondig en in een keer te verwijderen.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
ginmule.xyz browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van ginmule.xyz browser hijacker op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met ginmule.xyz browser hijacker

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.