FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de FlexibleOrigin adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van FlexibleOrigin
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is FlexibleOrigin?

FlexibleOrigin is een bedrieglijke toepassing gecategoriseerd als adware. Bovendien heeft het browser hijacker kwaliteiten. Deze app werkt door het uitvoeren van opdringerige advertentiecampagnes en het promoten van valse zoekmachines door middel van wijzigingen aan browserinstellingen. FlexibleOrigin heeft waarschijnlijk ook de mogelijkheid om gegevens bij te houden.

Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om adware en browser hijackers te distribueren, worden ze ook geclassificeerd als mogelijk ongewenste programma's. FlexibleOrigin is waargenomen dat het wordt verspreid via nep Adobe Flash Player updates.

FlexibleOrigin adware detecties op VirusTotal

FlexibleOrigin adware in detail

Adware maakt het mogelijk grafische inhoud van derden te plaatsen op elke bezochte webpagina en/of verschillende interfaces. Deze software kan verschillende pop-ups, banners, enquêtes, coupons en andere opdringerige advertenties leveren. Ze verminderen ernstig de surfervaring door overlappende webpagina inhoud en het vertragen van de snelheid van het surfen.

Bovendien brengen opdringerige advertenties de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar. Ze onderschrijven verschillende verkoopgeoriënteerde, bedrieglijke, onbetrouwbare, bedrieglijke en kwaadaardige sites. Sommige van deze advertenties kunnen software in apparaten infiltreren - wanneer erop wordt geklikt.

Browser hijackers wijzen de standaard zoekmachine van browsers, startpagina, nieuwe tabblad/venster URL's - om naar valse web zoeker adressen. Dus met zo'n software geïnstalleerd worden: zoekopdrachten getypt in de URL-balk en nieuwe browser tab / venster geopend - doorverwezen naar het gepromote adres. Illegitieme zoekmachines zijn zelden in staat om zoekresultaten te leveren, dus ze verwijzen door naar (of veroorzaken omleiding ketens eindigen met) Yahoo, Bing, Google, en andere echte zoekmachines.

Browserkapers kunnen alle wijzigingen die gebruikers in hun browser proberen aan te brengen ongedaan maken. Ze kunnen ook de toegang tot de browserinstellingen beperken of ontzeggen. Daarom is het herstellen van een aangetaste browser onmogelijk zonder het verwijderen van de software die het kaapt.

Bovendien hebben de meeste mogelijk ongewenste programma's de mogelijkheid om gegevens te traceren. Gerichte informatie omvat: Bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste apps op systemen kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van FlexibleOrigin
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload), Fortinet (Adware/Cimpli!OSX), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie  Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep Flash Player-installateurs, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van browse activiteit (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

AssistiveMode, SkilledRecord, ExpandedActivity, MainCharacterSearch, en AphroditeLookup zijn enkele voorbeelden van adware-type apps. Ze lijken onschadelijk en bieden verschillende "nuttige" functies aan. Echter zijn de beloofde functies meestal niet operationeel.

Bijna alle mogelijk ongewenste programma's lokken gebruikers naar het downloaden/installeren met valse functies. Het enige doel van ongewenste software is het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars; het heeft geen echte waarde voor gebruikers. Mogelijk ongewenste programma's werken door het leveren van opdringerige advertentiecampagnes, het kapen van browsers, het forceren van het openen van dubieuze/onbetrouwbare sites, en het verzamelen van privé-informatie.

Hoe heeft FlexibleOrigin zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via download/installatie setups van andere programma's. Deze valse marketingmethode - het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. gebruikte "Easy/Express"-instellingen, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze toepassingen te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" promotiesites vanwaar ze kunnen worden gedownload en/of gekocht.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het is raadzaam software te onderzoeken voordat u deze downloadt/installeert. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken en andere derde partij downloaders - bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en u af te melden voor extra apps, tools, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze leiden echter door naar verschillende twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het systeem worden geïnspecteerd en moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins worden gedetecteerd en onmiddellijk van het systeem worden verwijderd. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met FlexibleOrigin, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster weergegeven wanneer FlexibleOrigin adware aanwezig is op het systeem:

Pop-up weergegeven wanneer FlexibleOrigin adware wordt gedetecteerd op het systeem

Tekst in dit pop-up venster:

"FlexibleOrigind" will damage your computer.

 

This file was downloaded on an unknown date.

 

OK
Show In Finder

Misleidende installer (nep Flash Player updater) die FlexibleOrigin adware promoot;

Eerste installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om FlexibleOrigin adware te promoten (stap 1)

Tweede installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om FlexibleOrigin adware te promoten (stap 2)

Bestanden gerelateerd aan de FlexibleOrigin adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.FlexibleOrigin.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.FlexibleOrigin.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.FlexibleOrigin.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.FlexibleOrigin.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen schadelijke toepassingen zoals FlexibleOrigin de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ongewenste omleidingen naar verschillende twijfelachtige websites worden veroorzaakt.

De omleidingen zullen waarschijnlijk blijven bestaan, zelfs nadat u de toepassing zelf hebt verwijderd. U zult ze dus handmatig moeten herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet in het Dock aanwezig is, kunt u het vinden in het Launchpad.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de netwerkinstellingen.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het aangesloten netwerk en klik op "Geavanceerd...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op Geavanceerd...

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol op standaard zetten - "*.local, 169.254/16"..

Proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en zet hun instellingen op standaard

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

FlexibleOrigin adware verwijderen:

Verwijder FlexibleOrigin-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van flexibleorigin gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van FlexibleOrigin verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van flexibleorigin gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van flexibleorigin gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van flexibleorigin gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van FlexibleOrigin QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van FlexibleOrigin op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.