FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de AphroditeLookup adware van uw besturingssysteem verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties van AphroditeLookup
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is AphroditeLookup?

AphroditeLookup is een soort bedrieglijke software gecategoriseerd als adware. Bovendien heeft het ook eigenschappen van een browser hijacker. Dit programma werkt door het uitvoeren van opdringerige advertentiecampagnes en het wijzigen van browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. AphroditeLookup heeft waarschijnlijk data tracking capaciteiten, zoals ze typisch zijn voor adware en browser hijackers.

Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om dergelijke softwareproducten te verspreiden, worden ze ook geclassificeerd als mogelijk ongewenste programma's. Er werd waargenomen dat AphroditeLookup wordt verspreid via nep Adobe Flash Player updates. Het is opmerkelijk dat onwettige updaters/installers niet alleen ongewenste programma's maar ook malware verspreiden.

AphroditeLookup adware verspreid via nep Flash Player updater/installer

AphroditeLookup adware in detail

Adware maakt de plaatsing van pop-ups, banners, coupons en andere opdringerige advertenties mogelijk op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. Deze advertenties verminderen de surfervaring aanzienlijk door de surfsnelheid en de zichtbaarheid van webpagina's te beperken.

Bovendien vormen de advertenties een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat en de gebruiker. Opdringerige advertenties promoten een breed scala aan verkoop-gebaseerde, onbetrouwbare, malafide, bedrieglijke/oplichtende, en kwaadaardige websites. Bovendien kunnen sommige van deze advertenties software (bijv. ongewenste programma's) in systemen infiltreren wanneer erop wordt geklikt.

Browser hijackers wijzen de standaard zoekmachine van browsers, de startpagina en de URL's van nieuwe tabbladen/vensters opnieuw toe aan valse adressen voor webzoekers. Met zo'n soort software geïnstalleerd wordt elk nieuw browsertabblad/venster geopend en zoekopdracht getypt in de URL balk, doorverwezen naar het gepromote adres.

Frauduleuze zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten leveren, dus verwijzen ze door naar (of veroorzaken doorverwijzingsketens die eindigen bij) Google, Yahoo, Bing en andere echte zoekmachines. Browser hijackers kunnen alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser terugzetten, en/of ze kunnen de toegang tot de browser instellingen ontzeggen. Daarom is het herstellen van een aangetaste browser onmogelijk zonder de software te verwijderen die de browser hijackt.

De meeste ongewenste programm's (adware en browser hijackers) hebben de mogelijkheid om gegevens te traceren. Interessante informatie is onder andere: Bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, financieel gerelateerde gegevens, enz. De verzamelde informatie wordt vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom is het van cruciaal belang om alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins onmiddellijk te verwijderen. 

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van AphroditeLookup
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Fortinet (Adware/Cimpli!OSX), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.l), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Dit programma behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

NetLookupSearch, ProductiveUnit, en BrowserBuffer zijn een paar voorbeelden van programma's binnen de categorie adware. Ze lijken legitiem en onschadelijk. Gebruikers worden gelokt tot downloaden/installeren met beloften van verschillende functies. Echter zijn de geadverteerde functies zelden operationeel.

In feite gebruiken vrijwel alle ongewenste programma's niet-bestaande functionaliteiten om gebruikers te lokken. Het enige doel van ongewenste software is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Daarom kunnen ongewenste programma's, in plaats van beloftes na te komen, opdringerige advertentiecampagnes voeren, browsers hijacken, dubieuze/schadelijke websites forceren en privé-informatie verzamelen.

Hoe heeft AphroditeLookup zich op mijn computer geïnstalleerd?

Ongewenste programma's worden verspreid via download/installatie setups van andere producten. Deze valse marketingtechniek, het verpakken van reguliere programma's met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen, wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. overgeslagen stappen, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld op het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze programma's zonder toestemming van de gebruiker te downloaden/installeren. Mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotiesites hebben vanwaar ze kunnen worden gedownload en/of gekocht.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om producten te onderzoeken voordat u ze downloadt/installeert en/of koopt. Bovendien moeten alle downloads worden gedaan van officiële en geverifieerde downloadkanalen. Onbetrouwbare bronnen, zoals onofficiële en gratis freeware websites, peer-to-peer netwerken, en andere derde partij downloaders, bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud.

Download/installatie processen moeten met voorzichtigheid worden behandeld; dat omvat: het lezen van voorwaarden, het bestuderen van beschikbare opties, het gebruik van "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen, en het afmelden voor extra programma's, functies, etc. Opdringerige advertenties lijken legitiem; echter, ze verwijzen door naar verschillende verdachte sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enzovoort).

Als u dergelijke advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet het apparaat worden gecontroleerd en moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins die zijn gedetecteerd, onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met AphroditeLookup, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan de AphroditeLookup adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.AphroditeLookup/AphroditeLookup
  • ~/Library/Application Support/com.AphroditeLookupDaemon/AphroditeLookup
  • ~/Library/LaunchAgents/com.AphroditeLookup.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.AphroditeLookupDaemon.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! Schadelijke installaties/programma's die de AphroditeLookup website promoten zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel aan te maken. Voer daarom deze acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen uitvoert:

1) Klik op het "Voorkeuren" icoon in de menubalk (Dock) en selecteer "Profielen".

Verwijder schadelijke profielen toegevoegd door AphroditeLookup (stap 1)

2) Zoek alle verdachte profielen en verwijder ze.

Verwijder schadelijke profielen toegevoegd door AphroditeLookup (stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u verder gaan met verdere stappen om deze browser hijacker te verwijderen.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers verwijderd kunnen worden van een Mac computer:

AphroditeLookup adware verwijderen:

Verwijder AphroditeLookup-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van aphroditelookup gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van AphroditeLookup verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van aphroditelookup gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van aphroditelookup gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van aphroditelookup gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van AphroditeLookup QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van AphroditeLookup op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.