FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder ik het ongewenste programma MainCharacterSearch?

Ook bekend als: Advertenties door MainCharacterSearch
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is MainCharacterSearch adware?

MainCharacterSearch toont advertenties en verandert de startpagina van een browser, de standaard zoekmachine en het nieuwe tabblad. Het heeft de kwaliteiten van advertentie-ondersteunde software en een browser hijacker. Het is bekend dat MainCharacterSearch wordt verspreid via een vals installatieprogramma. Daarom is het zeer onwaarschijnlijk dat iemand dit programma opzettelijk zou installeren.

MainCharacterSearch adware

MainCharacterSearch adware in detail

Typisch, zorgen programma's zoals MainCharacterSearch voor advertenties via pop-up vensters. Ook kunnen ze ongewenste banners, enquêtes, coupons, enzovoort weergeven. Hun advertenties kunnen worden gebruikt om websites te promoten die zijn ontworpen om bezoekers te verleiden tot het downloaden en installeren van verdachte programma's, het verstrekken van persoonlijke informatie, of zelfs het infecteren van hun computers met malware.

Een paar voorbeelden van pagina's die adware promoten zijn "Your System Is Infected With 3 Viruses", "We Have Detected A Potential Risk Of Unsecured Connection", en "Congratulations! Netflix User!". Het is belangrijk om te vermelden dat deze advertenties kunnen worden ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren en ongewenste downloads en installaties te veroorzaken.

Zoals vermeld in de inleiding, wijzigt MainCharacterSearch de instellingen van de webbrowser. Meer precies, het verandert het adres van de standaard zoekmachine, startpagina, en nieuw tabblad naar een adres van een nep zoekmachine en houdt de instellingen onveranderlijk zolang het geïnstalleerd is op het systeem.

Valse zoekmachines kunnen hun eigen resultaten genereren of resultaten tonen die gegenereerd zijn door andere verdachte (of legitieme) zoekmachines. Het belangrijkste aan valse zoekmachines is dat ze kunnen worden gebruikt om onbetrouwbare websites te promoten en louche advertenties weer te geven. Daarom wordt het sterk aangeraden om Google, Yahoo, of andere legitieme zoekmachines te gebruiken.

Nog een probleem met adware-achtige programma's zoals MainCharacterSearch is dat ze ontworpen kunnen zijn om surf-gerelateerde informatie te verzamelen (zoals IP adressen, bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten) of zelfs persoonlijke details (zoals credit card gegevens, wachtwoorden). Gegevens die door adware worden verzameld, kunnen worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties door MainCharacterSearch
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AD [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AD), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.l), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Dit programma behoort tot Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Programma's zoals MainCharacterSearch in het algemeen

Meestal downloaden en installeren gebruikers adware-achtige programma's of browser hijackers onbewust. Om deze reden worden MainCharacterSearch en andere programma's van dit soort mogelijk ongewenste programma's genoemd. In het algemeen genereren ze advertenties en (of) hijacken ze browsers. Meer adware voorbeelden zijn AphroditeLookup, NetLookupSearch, en ProductiveUnit.

Hoe heeft MainCharacterSearch zich op mijn computer geïnstalleerd?

Dit programma wordt verspreid via een vals Adobe Flash Player installatieprogramma. In het algemeen worden nep-installers gepromoot op bedrieglijke websites (bijvoorbeeld op websites die gebruik maken van schriktactieken om gebruikers te verleiden tot het installeren van ongewenste software). Het is belangrijk om te weten dat nep-installers kwaadaardig kunnen zijn/ontworpen kunnen zijn om computers met malware te infecteren.

Ook kunnen mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via standaard ingeschakelde download- of installatieopties. Het is gebruikelijk dat ongewenste programma's als optionele aanbiedingen in downloaders en installers worden opgenomen. Gebruikers downloaden en installeren ongewenste programma's wanneer ze geen "Aangepaste", "Handmatige", "Geavanceerde", of andere opties, of selectievakjes aangevinkt hebben. Deze verspreidingsmethode wordt bundeling genoemd.

In sommige gevallen downloaden of installeren gebruikers mogelijk ongewenste programma's via advertenties. Meer precies, ze veroorzaken dit door te klikken op advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. Het is belangrijk te vermelden dat dergelijke advertenties meestal verschijnen op bedrieglijke, onbetrouwbare websites.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Downloadprogramma's van derden, installatieprogramma's, onofficiële websites, peer-to-peer netwerken (zoals torrent clients, eMule) en andere bronnen mogen niet worden vertrouwd. Ze kunnen worden gebruikt om ongewenste, zelfs kwaadaardige, programma's te verspreiden. Programma's en bestanden moeten worden gedownload van officiële websites en via directe downloadlinks.

Downloaders en installers met "Aangepaste", "Geavanceerde" instellingen of aangevinkte selectievakjes moeten worden onderzocht. Het is gebruikelijk dat ze ongewenste aanbiedingen bevatten. In dergelijke gevallen moeten ongewenste aanbiedingen worden geweigerd voordat de downloads en installaties worden voltooid. Advertenties op verdachte pagina's moeten ook niet worden aangeklikt. Deze advertenties kunnen onverwachte downloads en installaties veroorzaken.

Ongewenste, verdachte extensies, plug-ins of add-ons die op een browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dit soort programma's die op een computer geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met MainCharacterSearch, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan de MainCharacterSearch adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.MainCharacterSearch/MainCharacterSearch
  • ~/Library/Application Support/com.MainCharacterSearchDaemon/MainCharacterSearch
  • ~/Library/LaunchAgents/com.MainCharacterSearch.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.MainCharacterSearchDaemon.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! Schadelijke installaties/programma's die de MainCharacterSearch adware promoten zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te maken. Voer daarom deze acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen uitvoert:

1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk (Dock) en selecteer "Profielen".

Door MainCharacterSearch toegevoegde schadelijke profielen verwijderen (stap 1)

2) Zoek alle verdachte profielen en verwijder ze.

Door MainCharacterSearch toegevoegde schadelijke profielen verwijderen (stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u verder gaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware/browser hijacker.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers verwijderd kunnen worden van een Mac computer:

MainCharacterSearch adware verwijderen:

Verwijder MainCharacterSearch-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma('s) die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door maincharactersearch gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door MainCharacterSearch verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door maincharactersearch gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door maincharactersearch gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door maincharactersearch gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door MainCharacterSearch QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door MainCharacterSearch op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.