FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de AssistiveMode adware?

Ook bekend als: Advertenties van AssistiveMode
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is AssistiveMode adware?

AssistiveMode genereert inkomsten voor zijn ontwikkelaar door automatisch advertenties te genereren. Bovendien verandert deze app de instellingen van de browser om gebruikers te dwingen een valse zoekmachine te gebruiken. AssistiveMode functioneert als advertentie-ondersteunde software en een browser hijacker. Meestal worden apps van dit type verspreid met behulp van misleidende methoden.

AssistiveMode adware

AssistiveMode adware in detail

Het is gebruikelijk dat adware-type toepassingen advertenties weergeven terwijl gebruikers surfen op het web en de inhoud van websites bedekken. Een ander probleem met advertenties die gegenereerd worden door apps zoals AssistiveMode is dat ze ontworpen kunnen zijn om onbetrouwbare websites te promoten (bijvoorbeeld downloadpagina's voor mogelijk ongewenste programma's, pagina's die ontworpen zijn om gevoelige informatie te extraheren).

Deze advertenties kunnen ontworpen zijn om pagina's te openen zoals "Your MAC Has Been Blocked Due To Suspicious Activity!", "Your System Is Infected With 3 Viruses", "Receive iPhone 12", en andere websites van dit soort. Ook kunnen advertenties die worden weergegeven door AssistiveMode zijn ontworpen om ongewenste programma's te downloaden of te installeren door bepaalde scripts uit te voeren.

Zoals vermeld in de eerste paragraaf, AssistiveMode wijzigt browserinstellingen - het kaapt browsers door het veranderen van het adres van een standaard zoekmachine, startpagina en nieuw tabblad naar een adres van een valse zoekmachine. Valse zoekmachines kunnen resultaten tonen van legitieme zoekmachines zoals Google, Yahoo, en misleidende resultaten genereren (louche websites promoten).

Ook kunnen nep-zoekmachines resultaten tonen van andere dubieuze zoekmachines. Het is sterk aanbevolen om niet op het web te surfen met zoekmachines die mogelijk ongewenste programma's zoals AssistiveMode promoten. Het is vermeldenswaard de instellingen gewijzigd door AssistiveMode kan worden teruggedraaid alleen wanneer deze app niet langer is geïnstalleerd.

Bovendien is het waarschijnlijk dat AssistiveMode informatie verzamelt met betrekking tot de browse activiteit van de gebruikers. Bijvoorbeeld, Internet Protocol adressen, ingevoerde zoekopdrachten, bezochte pagina's, geolocaties. Veel apps zoals AssistiveMode kunnen gevoelige gegevens lezen, zoals creditcardgegevens, wachtwoorden, telefoonnummers. Het is niet veilig om mogelijk ongewenste programma's die toegang kunnen krijgen tot persoonlijke informatie te laten installeren op browsers of computers.

Gegevens die door een app als AssistiveMode worden verzameld, kunnen aan derden worden verkocht, voor marketingdoeleinden worden gebruikt of op een andere manier te gelde worden gemaakt. Ook kunnen verzamelde gegevens worden misbruikt om identiteiten, accounts te stelen, frauduleuze aankopen te doen, transacties te doen. Dit zijn de belangrijkste redenen om AssistiveMode en andere soortgelijke apps niet te vertrouwen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van AssistiveMode
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), AVG (MacOS:Adload-AG [Adw]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.F), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie  Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Versrpeidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van browse activiteiten (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

AssistiveMode adware in het algemeen

AssistiveMode geeft advertenties weer en opent een specifiek adres wanneer gebruikers een browser of nieuw tabblad openen of zoekopdrachten invoeren via de URL-balk. Het is zeer onwaarschijnlijk dat het enige nuttige functies heeft. Integendeel, AssistiveMode kan de reden zijn achter verschillende problemen. Het is vergelijkbaar met veel andere apps, bijvoorbeeld ExpandedActivity, ValidManager, en AdminRemote.

Hoe is AssistiveMode op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste toepassingen worden vaak verspreid via downloaders en installatieprogramma's voor andere (meestal gratis) programma's. Deze distributiemethode wordt bundeling genoemd. Deze methode werkt wanneer gebruikers toestaan dat gebundelde toepassingen samen met gewenste toepassingen worden gedownload en geïnstalleerd.

Meestal staan gebruikers ongewenste downloads en installaties toe door "Handmatige", "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere soortgelijke instellingen ongewijzigd te laten, vinkjes te plaatsen. Deze instellingen kunnen worden gebruikt om optionele downloads of installaties te deselecteren. In sommige gevallen vinden ongewenste downloads en installaties plaats wanneer gebruikers op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Downloaders en installateurs met instellingen als "Geavanceerde" "Aangepaste", "Handmatige", enz. of selectievakjes hebben vaak andere toepassingen in zich. Downloads en installaties mogen niet worden voltooid zonder ongewenste aanbiedingen te weigeren. Bovendien moeten bestanden en software worden gedownload van officiële sites via directe links.

Onofficiële pagina's, downloaders van derden, Peer-to-Peer netwerken zoals torrent clients, eMule, of andere bronnen voor het downloaden van bestanden, programma's kunnen worden gebruikt voor het verspreiden van ongewenste en kwaadaardige software. Advertenties op twijfelachtige pagina's moeten ook niet worden aangeklikt. Deze advertenties kunnen ontworpen zijn om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken.

Alle ongewenste, onbekende of verdachte apps (extensies, plug-ins, add-ons) die op een browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dit soort programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met AssistiveMode, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up die verschijnt na de installatie:

assistivemode adware pop-up weergegeven zodra de installatie is voltooid

AssistiveMode's inhoud map:

assistivemode adware inhoud map

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

AssistiveMode adware verwijderen:

Verwijder AssistiveMode-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van assistivemode gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van AssistiveMode verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van assistivemode gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van assistivemode gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van assistivemode gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van AssistiveMode QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van AssistiveMode op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.