FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de StandardMethod adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van StandardMethod
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de StandardMethod adware van een Mac?

Wat is StandardMethod?

StandardMethod is een frauduleuze app die wordt geklasseerd als adware. Deze app heeft ook eigenschappen van een browserkaper. Het vertoont intrusieve advertenties en wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Daarnaast hebben adwares en browserkapers ook datatracking-functionaliteit. Hiermee verzamelen ze gegevens uit de browser. Vanwege de bedenkelijke verspreidingsmethoden die de makers van StandardMethod gebruiken wordt deze app beschouwd als een mogelijk ongewenste programma.

StandardMethod adware

Adware vertoont pop-ups, banners, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties. Deze verstoren de surfervaring ernstig. Ze verbergen de inhoud van websites en vertragen browsers.  Eenmaal aangeklikt, verwijzen veel opdringerige advertenties door naar onbetrouwbare / kwaadwillende websites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden en installeren (zoals ongewenste apps). Browserkapers stellen de adressen van valse zoekmachines in als de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en als URL voor nieuwe nieuwe tabbladen en vensters. Met een browserkaper op uw computer wordt elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt, omgeleid naar het gepromote adres. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te genereren, dus leiden ze om (soms via omleidingsketens) naar Yahoo, Bing, Google en andere echte zoekmachines. Bovendien kunnen browserkapers alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser ongedaan maken of de toegang tot de browserinstellingen blokkeren. Daarom is het onmogelijk om een ​​getroffen browser te herstellen zonder eerst de browserkaper te verwijderen. Zoals vermeld in de inleiding, kunnen de meeste ongewenste apps (adware en browserkapers) gegevens registreren. Ze kunnen de browse-activiteit volgen (bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten enz.) en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze kwetsbare gegevens worden vervolgens verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de gebruikersveiligheid te beschermen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van StandardMethod
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Sophos AV (AdLoad (PUA)), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.j), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

IndexerInput, OperativeSync, LaunchSystem en UpdateAdmin zijn enkele voorbeelden van andere adwareprogramma's. Deze software lijkt vaak legitiem en handig. Mensen worden misleid met beloftes over allerlei "nuttige" functionaliteiten, maar de beloofde functies werken zelden. Dit geldt in feite voor alle mogelijke ongewenste programma's. Deze ongewenste apps hebben maar één doel: inkomsten opleveren ten koste van de gebruikers. Mogelijk ongewenste programma's vertonen opdringerige advertenties, ze kapen browsers, veroorzaken ongewenste doorverwijzingen en verzamelen persoonlijke gegevens..

Hoe werd StandardMethod op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste apps kunnen samen met andere software worden gedownload / geïnstalleerd. De valse marketingtechniek waarbij legitieme programma's worden voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen, wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van downloads en installaties (bijv. negeren van de voorwaarden, gebruiken van vooringestelde opties enz.) verhoogt het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties kunnen ook systemen 'besmetten' met ongewenste programma's. Nadat erop is geklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige ongewenste apps hebben "officiële" promotiesites, waar ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze aanschaft, downloadt of installleert. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen hiervoor worden gebruikt. Onofficiële en gratis bestandshostingwebsites, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders - worden als onbetrouwbaar beschouwd omdat ze vaak misleidende of gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden / installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te controleren,, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies en andere aanbiedingen. Opdringerige advertenties lijken soms legitiem, maar ze verwijzen door naar allerlei onbetrouwbare en dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt, dan moet uw systeem worden gecontroleerd en moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met StandardMethod, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van StandardMethod adware is voltooid:

Pop-up displayed once StandardMethod installation is complete

StandardMethod adware's installatiemap:

StandardMethod adware install folder

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De StandardMethod adware verwijderen:

Verwijder aan StandardMethod gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van standardmethod gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van StandardMethod verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van standardmethod gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van standardmethod gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van standardmethod gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van StandardMethod QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van StandardMethod op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.