FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de IndexerInput adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van IndexerInput
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de IndexerInput adware van een Mac?

Wat is IndexerInput?

IndexerInput is adware met eigenschappen van een browserkaper. Na een geslaagde installatie vertoont deze app intrusieve advertenties en wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Op Safari browsers promoot IndexerInput 6v5f3l.com, op Google Chrome search.validplatform.com. Daarnaast bespioneert adware, net zoals browserkapers, de activiteiten op internet van gebruikers. Vanwege de dubieuze verspreidingsmethoden wordt IndexerInput geklasseerd als een mogelijk ongewenste applicatie. Eén van de verspreidingsmethodes is via een valse Adobe Flash Player-update. Merk op dat dergelijke valse updates (en installers) niet alleen ongewenste apps verspreiden maar ook trojans, ransomware en andere malware.

IndexerInput adware

Adware maakt het plaatsen van pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes en andere opdringerige advertenties mogelijk bovenop elke bezochte website. De getoonde advertenties vertragen de browsers en verbergen de website-inhoud. Zodra erop wordt geklikt, verwijzen de opdringerige advertenties bovendien door naar verschillende onbetrouwbare / kwaadaardige sites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. andere ongewenste apps). Browserkapers stellen de adressen van nezoekmachines in als de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL voor nieuwe tabbladen en vensters. Als dergelijke software is geïnstalleerd, dan worden nieuwe browsertabbladen / vensters en zoekopdrachten in de URL-balk doorverwezen naar het gepromote adres. In het geval van IndexerInput wordt in Safari-browsers omgeleid naar 6v5f3l.com, in Google Chrome naar search.validplatform.com. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, en dus verwijzen ze door naar Google, Bing, Yahoo en andere echte zoekmachines. Browserkapers kunnen ook de toegang tot de browserinstellingen blokkeren of toegestane wijzigingen ongedaan maken. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste ongewenste apps (inclusief adware en browserkapers) mogelijkheden voor datatracking. Ze kunnen de browse-activiteit volgen (bezochte URL's, bekeken webpagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige gegevens worden vervolgens vaak verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyproblemen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de apparaatintegriteit en gebruikersveiligheid te garanderen, is het erg belangrijk om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van IndexerInput
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Elastic (Malicious (moderate Confidence)), ESET-NOD32 (verschillende detecties), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van IndexerInput verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

OperativeSyncLaunchSystem en UpdateAdmin zijn een paar voorbeelden van andere advertenties binnen de adware-classificatie. Deze lijken legitiem en ze beloven allerlei "nuttige" functies. De geadverteerde werken zelden. Dit geldt voor bijna alle mogelijk ongewenste programma's. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste software is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertenties te vertonen, browsers te gijzelen, doorverwijzingen te veroorzaken en gevoelige gegevens te verzamelen.

Hoe werd IndexerInput op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers van andere programma's. Deze valse marketingtechniek waarbij reguliere software wordt voorverpakt met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen en secties, enz.) verhoogt het risico dat er onbedoeld dubieuze of gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" websites. Wanneer erop wordt geklikt, kunnen ook opdringerige advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Downloads mogen alleen worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen, want onbetrouwbare kanalen zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak schadelijke of gebundelde inhoud aan. Download- en installatieprocessen moeten voorzichtig worden uitgevoerd. Daarom is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem en onschadelijk, maar ze verwijzen soms door naar allerlei hoogst verdachte websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie en vele andere). Als u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem controleren en alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met IndexerInput, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

De IndexerInput adware wordt verspreid via een valse Adobe Flash Player updater / installer:

Delusive installer used to promote IndexerInput adware

Pop-up-venster dat wordt vertoond zodra IndexerInput adware is geïnstalleerd:

Pop-up displayed once IndexerInput installation is complete

Weergave van IndexerInput adware die 6v5f3l.com promoot (GIF):

IndexerInput adware promoting 6v5f3l.com (GIF)

Weergave van IndexerInput adware die search.validplatform.com promoot (GIF):

IndexerInput adware promoting search.validplatform.com (GIF)

IndexerInput adware op de Safari browser:

IndexerInput adware installed onto Safari

IndexerInput adware's installatiemap:

IndexerInput adware install folder

Advertenties van IndexerInput onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van IndexerInput. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video waarin wordt getoond hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De IndexerInput adware verwijderen:

Verwijder aan IndexerInput gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties": 

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van indexerinput gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van IndexerInput verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van indexerinput gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van indexerinput gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van indexerinput gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van IndexerInput QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van IndexerInput op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van IndexerInput

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.