FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de OperativeSync adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van OperativeSync
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de OperativeSync adware van een Mac?

Wat is OperativeSync?

OperativeSync is een adware met eigenschappen van een browserkaper. Na een succesvolle installatie vertoont het opdringerige advertenties en brengt het wijzigingen aan in de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. In Google Chrome-browsers promoot OperativeSync search.basicgeneration.com, in Safari-browsers d2sri.com. Bovendien hebben de meeste adwares en browserkapers datatracking-functionaliteit om de browse-activiteit van gebruikers te bespioneren. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om OperativeSync te verspreiden, wordt het ook beschouwd als een mogelijk ongewenste applicatie.

OperativeSync adware

Adware vertoont allerlei pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes en andere opdringerige advertenties. De getoonde advertenties verstoren de surfervaring op internet ernstig, omdat ze de inhoud van webpagina's bedekken en de browsesnelheid vertragen. Deze advertenties zijn niet alleen hinderlijk, maar vormen ook een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat / de gebruiker. Eenmaal aangeklikt, linken opdringerige advertenties door naar onbetrouwbare / kwaadaardige websites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden en installeren (bv. mogelijk ongewenste programma's). Browserkapers stellen een nieuwe URL in voor de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en nieuwe tabbladen, de adressen van valse zoekmachines. Vandaar dat elk nieuw browsertabblad / -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt, wordt doorverwezen naar het gepromote adres. Met OperativeSync geïnstalleerd op Google Chrome-browsers veroorzaken de bovengenoemde acties omleidingen naar search.basicgeneration.com, in Safari-browsers naar d2sri.com. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, dus hebben ze de neiging om door te verwijzen naar (soms via omleidingsketens) Google, Yahoo, Bing en andere echte zoekmachines. Bovendien kunnen browserkapers alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser ongedaan maken of de toegang tot de instellingen van de browser volledig blokkeren. Daarom is het onmogelijk om een ​​gekaapte browser te herstellen zonder eerst de browserkaper-software te verwijderen. Zoals vermeld in de inleiding, registreren mogelijk ongewenste programma's doorgaans gegevens, zoals bv. de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.), om daar persoonlijke informatie uit te verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden vervolgens ten gelde gemaakt door ze te delen met en (te verkopen aan) derden, mogelijk cybercriminelen. Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyproblemen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van OperativeSync
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Rising (Adware.Synataeb/OSX!1.CE41 (CLASSIC)), ESET-NOD32 (verschillende detecties), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van OperativeSync verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

LaunchSystemUpdateAdmin en ExecutiveOperation zijn een paar voorbeelden van andere adware-apps. Deze zien er legitiem uit en ze beloven allerlei "handige" functionaliteiten. Maar hoe goed de beloofde functies ook mogen klinken, deze werken zelden. In feite geldt dit voor praktisch alle mogelijke ongewenste programma's. Functionaliteit, gebruikersgemak en veiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste software is om winst te genereren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste programma's worden ontworpen om irritante advertenties te vertonen, browsers te kapen, omleidingen te veroorzaken en persoonlijke gegevens te registreren.

Hoe werd OperativeSync op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden gedistribueerd via downloaders en installers van andere software. Deze misleidende marketingtechniek waarbij reguliere software wordt voorverpakt  met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen en secties, enz.) verhogen het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" downloadsites. Nadat erop is geklikt, kunnen opdringerige advertenties echter ook scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is belangrijk om software te onderzoeken voordat u deze downloadt of installeert (of aankoopt). Downloads moeten worden gedaan vanaf officiële en geverifieerde bronnen, omdat onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. niet-officiële en gratis websites voor bestandshosting, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders. Bij het downloaden en installeren wordt aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor alle aanvullende apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem en onschadelijk, maar ze verwijzen naar allerlei onbetrouwbare en dubieuze sites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). In het u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt, moet uw systeem worden geïnspecteerd en moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd, onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met OperativeSync, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

OperativeSync adware wordt verspreid via een valse Adobe Flash Player installer / updater:

Delusive installer used to promote OperativeSync adware

Pop-up-venster dat wordt vertoond zodra OperativeSync's adware is geïnstalleerd:

Pop-up displayed once OperativeSync installation is complete

Weergave van de OperativeSync adware die de search.basicgeneration.com zoekmachine (nep) promoot (GIF):

Appearance of OperativeSync adware promoting search.basicgeneration.com (GIF)

De OperativeSync adware promoot de valse zoekmachine d2sri.com (GIF):

Appearance of OperativeSync adware promoting d2sri.com (GIF)

OperativeSync adware op de Safari browser:

OperativeSync adware installed onto Safari

OperativeSync adware's installatiemap:

OperativeSync adware install folder

Advertenties van OperativeSync onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van OperativeSync. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video waarin wordt getoond hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De OperativeSync adware verwijderen:

Verwijder aan OperativeSync gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van operativesync gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van OperativeSync verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van operativesync gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van operativesync gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van operativesync gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van OperativeSync QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van OperativeSync op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van OperativeSync

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.