FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u apps die het adres search.basicgeneration.com promoten?

Ook bekend als: De search.basicgeneration.com browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de search.basicgeneration.com browserkaper van een Mac?

Wat is search.basicgeneration.com?

Search.basicgeneration.com is een adres dat in de browserinstellingen verschijnt na de installatie van een adware of browserkaper (bv. ExecutiveOperation). Het is een nep-zoekmachine die geen unieke resultaten vertoont. Het is de moeite waard om te vermelden dat apps die zijn ontworpen om nepzoekmachines te promoten, kunnen zijn ontworpen om advertenties weer te geven en / of verschillende gegevens te verzamelen. Daarom worden die apps gecateogoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties.

search.basicgeneration.com browser hijacker on a Mac computer

Zoals vermeld in de inleiding, worden adressen zoals search.basicgeneration.com gepromoot door apps die zowel als adware-apps als browserkapers functioneren. Na de installatie veranderen ze instellingen zoals het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen naar een adres van een nep-zoekmachine - in dit geval naar search.basicgeneration.com. Afhankelijk van de geolocatie van de gebruiker biedt search.basicgeneration.com resultaten die zijn gegenereerd door Google of Yahoo - het leidt gebruikers om naar google.com of search.yahoo.com. In de meeste gevallen kan het adres van een nep-zoekmachine alleen uit de browserinstellingen worden verwijderd als eerst de browserkaper die is ontworpen om deze te promoten, niet langer op de browser of het besturingssysteem is geïnstalleerd. Zoals vermeld in de inleiding, wordt search.basicgeneration.com gepromoot via apps die zijn ontworpen om advertenties weer te geven en allerlei gegevens te verzamelen. Ze geven kortingsbonnen, enquêtes, banners, pop-ups en andere soorten advertenties weer. Gebruikers die op die advertenties klikken, komen vaak op onbetrouwbare pagina's terecht of ze geven toesteming voor de download en / of installatie van een ongewenste applicatie door bepaalde scripts uit te voeren. Ze verzamelen ook browsegegevens zoals IP-adressen, geolocaties, adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz. Sommige ongewenste apps (bijv. ExecutiveOperation) kunnen echter gevoelige informatie lezen. In sommige gevallen kunnen ze ook zijn ontworpen om gevoelige data te verzamelen, zoals wachtwoorden, creditcardgegevens en andere gevoelige informatie. Dergelijke informatie kan worden misbruikt om frauduleuze aankopen en transacties te doen, identiteiten en accounts te stelen of voor andere kwaadaardige doeleinden.

Overzicht risico's:
Naam De search.basicgeneration.com browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
IP-adres 99.84.251.75
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van valse zoekmachines zijn cybersearch.xyz, d2sri.com en search.locatorunit.com. Meestal zijn ze nutteloos en in sommige gevallen kunnen ze ook zijn ontworpen om misleidende resultaten te promoten (inclusief links naar onbetrouwbare pagina's in hun resultaten). Hoe dan ook kunt u beter geen valse zoekmachines gebruiken, net zo min als de apps die zijn ontworpen om ze te promoten.

Hoe werd search.basicgeneration.com op mijn computer geïnstalleerd?

Meestal vinden ongewenste downloads / installaties plaats wanneer gebruikers programma's downloaden of installeren waarbij ongewenste apps in de installers zijn opgenomen als extra aanbiedingen. Deze distributiemethode wordt "bundelen" genoemd. In de regel kunnen aanbiedingen om inbegrepen apps te downloaden en / of te installeren worden geweigerd door bepaalde selectievakjes uit te schakelen of in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen van de installers. Niet alle gebruikers controleren deze instellingen echter. Als ze ze ongewijzigd laten, downloaden en / of installeren ze niet alleen de gewenste programma's, maar ook de ongewenste apps die in de installers zijn opgenomen. In sommige gevallen kunnen dergelijke downloads en installaties worden veroorzaakt doordat gebruikers op misleidende advertenties klikken, maar dat kan alleen als dit soort advertenties zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Het is bekend dat ongewenste apps die zijn ontworpen om search.basicgeneration.com te promoten, worden verspreid via valse installers voor Adobe Flash Player.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

U mag geen programma's of bestanden downloaden van niet-officiële, dubieuze websites, via peer-to-peer-netwerken (bijv. Torrent-clients, eMule), externe downloaders, enz.), noch deze installeren via externe installatieprogramma's. Het wordt aangeraden om programma's en bestanden te downloaden van officiële websites en via directe links. Bovendien moeten downloaders en installers die instellingen bevatten zoals "Aangepaste" en "Geavanceerde" opties (of selectievakjes), altijd worden aangevinkt om aanbiedingen voor het downloaden en installeren van aanvullende, ongewenste software te kunnen weigeren. Opdringerige advertenties die op dubieuze pagina's verschijnen, mag u niet aanklikken. Vaker wel dan niet zijn die advertenties ontworpen om andere verdachte websites te openen of zelfs om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Alle ongewenste extensies, plug-ins of add-ons die al op uw webbrowser zijn geïnstalleerd, moet u onmiddellijk weer verwijderen, en dat geldt ook voor dergelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Search.basicgeneration.com verwijst door naar google.com (GIF):

search.basicgeneration.com provides results by google

Een valse installer van Adobe Flash Player die wordt gebruikt om adware te verspreiden waarmee search.basicgeneration.com wordt gepromoot:

fake installer used to promote search.basicgeneration.com

Search.basicgeneration.com in de instellingen van Chrome (de standaard zoekmachine):

search.basicgeneration.com in chrome settings as a default search engine

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video waarin wordt getoond hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De search.basicgeneration.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan search.basicgeneration.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de search.basicgeneration.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De search.basicgeneration.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de search.basicgeneration.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de search.basicgeneration.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de search.basicgeneration.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De search.basicgeneration.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De search.basicgeneration.com browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.