FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ExecutiveOperation adware van uw browser en computer?

Ook bekend als: Advertenties van ExecutiveOperation
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ExecutiveOperation van een Mac?

Wat is ExecutiveOperation?

ExecutiveOperation is een app die zowel functioneert als een adware en een browserkaper. Deze app is verder ook een datatracker. Hij toont advertenties en promoot twee valse zoekmachines door de browserinstellingen aan te passen en registreert persoonlijke gegevens. De meeste gebruikers downloaden en installeren apps zoals ExecutiveOperation onbedoeld, en daarom worden ze geklasseerd als mogelijk ongewenste applicaties. ExecutiveOperation wordt ook verspreid via een valse installer die wordt vermomd als een Adobe Flash Player-installer.

ExecutiveOperation adware

Gewoonlijk vertonen applicaties zoals ExecutiveOperation kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-upadvertenties en andere soorten advertenties. Door op die advertenties te klikken, staan ​​gebruikers soms toe dat er verdachte websites worden geopend of bepaalde scripts worden uitgevoerd die downloads en installaties van ongewenste applicaties veroorzaken. Zoals vermeld in de eerste paragraaf, functioneert ExecutiveOperation als een browserkaper: deze promoot het adres z6airr.com in Safari-browsers en het adres search.basicgeneration.com in Chrome-browsers. Gewoonlijk promoten browserkapers valse zoekmachines door de adressen van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuw tabblad te wijzigen. Z6airr.com vertoont resultaten die afkomstig zijn van Yahoo (het stuurt gebruikers door naar search.yahoo.com) afhankelijk van de geolocatie van de gebruiker. Zo toont search.basicgeneration.com resultaten die afkosmtig zijn van Google of Yahoo (het leidt gebruikers door naar google.com of seach. yahoo.com). Met andere woorden, ze tonen geen van beide eigen unieke resultaten en dat is de belangrijkste reden waarom ze nep-zoekmachines worden genoemd. Het is de moeite waard om te vermelden dat z6airr.com en search.basicgeneration.com alleen uit de browserinstellingen kunnen worden verwijderd als ExecutiveOperation (of een ander ongewenst programma dat is ontworpen om ze te promoten) niet langer is geïnstalleerd. Bovendien kan ExecutiveOperation gevoelige gegevens registreren, zoals creditcardgegevens, wachtwoorden, telefoonnummers en andere persoonlijke gegevens. Deze informatie kan worden misbruikt voor allerlei kwaadaardige doeleinden, bijvoorbeeld: om frauduleuze aankopen en transacties te doen of identiteiten en accounts te stelen. Dit betekent dat gebruikers het slachtoffer kunnen worden van identiteitsdiefstal en accountdiestal, hun geld kunnen verliezen, onveilige situaties ervaren op internet (privacyschendingen enz.).

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van ExecutiveOperation
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledig detectielijst (VirusTotal)
Bijlomende informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

AccessibleSkill, LearningActivity en MarketService zijn andere voorbeelden van apps zoals ExecutiveOperation. Meestal zijn ze ontworpen om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars door advertenties weer te geven, gegevens te registreren en verdachte websites te promoten. Ze zijn niet alleen nutteloos voor de gebruikers, maar kunnen ook allerlei problemen veroorzaken. Daarom mag u apps zoals ExecutiveOperation nooit downloaden en installeren.

Hoe werd ExecutiveOperation op mijn computer geïnstalleerd?

Zoals vermeld in de eerste paragraaf, wordt ExecutiveOperation verspreid via een nep-installer voor Adobe Flash Player. Valse installatieprogramma's van derden worden vaak gebruikt om ongewenste apps te verspreiden, maar ook voor het verspreiden van schadelijke programma's, zoalse trojans en ransomware enz. Bovendien downloaden en installeren gebruikers vaak ongewenste apps samen met andere programma's. Dit gebeurt als de apps worden verspreid via downloaders en installers van andere programma's (als extra aanbiedingen). Meestal kunnen gebruikers dergelijke aanbiedingen weigeren door selectievakjes uit te schakelen of via de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen van de installers. Gebruikers die bepaalde selectievakjes aangevinkt laten of die de instellingen ongewijzigd laten wanneer ze programma's downloaden en installeren, staan toe dat meegeleverde apps mee worden gedownload en geïnstalleerd. Deze softwaredistributiemethode staat bekend als "bundeling". Ongewenste downloads en installaties kunnen ook worden veroorzaakt als gebruikers op misleidende advertenties te klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

U mag bestanden en programma's niet downloaden of installeren vanaf verdachte bronnen en tools zoals peer-to-peer-netwerken (bijv. eMule, torrent-clients), niet-officiële pagina's, externe downloaders, installatieprogramma's, enzovoort. Het wordt aanbevolen om deze enkel te downloaden van officiële websites en via directe links. Downloaders en installers die instellingen bevatten zoals "Geavanceerde" of "Aangepaste" opties moeten worden gecontroleerd op aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden of te installeren. Advertenties die op verdachte websites verschijnen, mogen niet worden aangeklikt. Die advertenties openen vaak onbetrouwbare websites, in sommige gevallen veroorzaken ze zelfs downloads en installaties van ongewenste software. Als er verdachte of ongewenste extensies, plug-ins of add-ons op uw browser zijn geïnstalleerd, dan moet u deze eruit verwijderen. Dat geldt ook voor dergelijke programma's die op het besturingssysteem of de computer zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ExecutiveOperation, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van ExecutiveOperation is voltooid:

executiveoperation adware pop-up displayed once installation is done

Valse Adobe Flash Player installer die ExecutiveOperation verspreidt:

fake adobe flash player installer used to distribute ExecutiveOperation

Z6airr.com verwijst gebruikers door naar search.yahoo.com (GIF):

z6airr.com redirects to search.yahoo.com

Search.basicgeneration.com verwijst door naar google.com (GIF):

search.basicgeneration.com redirects to google.com

Search.basicgeneration.com verwijst door naar search.yahoo.com (GIF):

search.basicgeneration.com redirects to yahoo.com

ExecutiveOperation op Safari:

executiveoperation adware safar extension

Inhoud van de ExecutiveOperation-map:

executiveoperation adware contents folder

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De ExecutiveOperation adware verwijderen:

Verwijder aan ExecutiveOperation gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van executiveoperation gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ExecutiveOperation verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van executiveoperation gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van executiveoperation gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van executiveoperation gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ExecutiveOperation QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ExecutiveOperation op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.