FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u apps die de browserinstellingen wijzigen naar search.locatorunit.com?

Ook bekend als: De search.locatorunit.com browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u apps die zijn ontworpen om search.locatorunit.com te promoten van een Mac?

Wat is search.locatorunit.com?

Search.locatorunit.com is het adres van een valse zoekmachine. Zulke adressen verschijnen in de instellingen van de browser na de installatie van een browserkaper (of een andere ongewenste app). In de meeste gevallen downloaden en installeren gebruikers browserkapers onbedoeld. Daarom worden dit soort apps geklasseerd als ongewenste applicaties. Het is goed om te weten dat browserkapers niet alleen adressen van valse zoekmachines promoten maar dat ze ook allerlei gegevens verzamelen.

search.locatorunit.com browser hijacker on a Mac computer

Meestal promoten browserkapers valse zoekmachines door browserinstellingen te wijzigen, zoals het adres van een startpagina, de nieuwe tabbladen en de standaard zoekmachine. Met andere woorden, ze zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat gebruikers een bepaald adres bezoeken (in dit geval search.locatorunit.com) wanneer ze een browser of een nieuw tabblad openen en als ze zoekopdrachten invoeren in de URL-balk. Het is bekend dat search.locatorunit.com wordt gepromoot viah adware-type apps zoals LeadingOperation, TypeConsole, PracticalSystem, etc. Dit is een valse zoekmachine omdat gebruikers eigenlijk worden doorverwezen naar search.yahoo.com. Dit betekent dat in plaats van unieke resultaten te tonen, het resultaten toont die afkomstig zijn van de Yahoo-zoekmachine. Het is de moeite waard te vermelden dat apps die zijn ontworpen om search.locatorunit.com te promoten, ook verschillende advertenties weergeven, zoals banners, kortingsbonnen, enquêtes, pop-upadvertenties. Vaak functioneren die apps als tools voor gegevensverzameling - ze verzamelen details zoals IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's (en / of andere browsegegevens). In sommige gevallen kunnen ze zijn ontworpen om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens. Zo kunnen gebruikers die een dergelijke app hebben geïnstalleerd (een app die is ontworpen om search.locatorunit.com in een browser te promoten) verschillende advertenties te zien krijgen en het risico lopen dat ze problemen krijgen met betrekking tot hun online privacy, surfveiligheid of identiteitsdiefstal.

Overzicht risico's:
Naam De search.locatorunit.com browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
IP-adres 13.249.93.71
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om De search.locatorunit.com browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Search.productivebrowser.com, searchgoose.com en search.getstranto.club zijn een paar voorbeelden van andere zoekmachines die geen eigen zoekresultaten tonen (omdat het nepzoekmachines zijn). Wat ze nog meer gemeen hebben, is dat de meeste van hen, hun gebruikers dwingen om de zoekmachine te gebruiken. Doorgaans kan het adres van een nep-zoekmachine alleen uit de browserinstellingen worden verwijderd als de browserkaper app niet langer is geïnstalleerd. Als er een browserkaper op uw browser of computer is geïnstalleerd, dan moet deze dus zo snel mogelijk worden verwijderd.

Hoe werd search.locatorunit.com op mijn computer geïnstalleerd?

Onderzoek toont aan dat een ongewenste app die search.productivebrowser.com promoot wordt verspreid via een valse installer die wordt vermomd als een Adobe Flash Player-installatieprogramma. Vaak worden downloaders van andere software gebruikt om ongewenste apps te verspreiden, door die apps er als extra aanbiedingen in op te nemen. Deze distributiemethode staat bekend als bundeling. Als gebruikers programma's downloaden en installeren zonder eerst de aanbiedingen voor het downloaden of installeren van meegeleverde apps te weigeren, via de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen van de installers. Soms worden ongewenste apps geïnstalleerd wanneer gebruikers op advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Het is de moeite waard om te vermelden dat dergelijke advertenties meestal op verdachte websites verschijnen.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), dubieuze websites, enz. kunnen worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Daarom mogen bestanden en programma's alleen worden gedownload van officiële websites en via directe links. Downloaders of installers met "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties moeten altijd worden gecontroleerd op aanbiedingen voor het downloaden of installeren van extra inbegrepen applicaties (ongewenste apps). Deze aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat de downloads en installaties worden voltooid. Advertenties die op dubieuze websites verschijnen (bijv. op websites met inhoud zoals pornografie, gokken, dating voor volwassenen) kunnen ontworpen zijn om onbetrouwbare websites te openen, en soms om ongewenste software te downloaden of te installeren. Het wordt afgeraden om op dergelijke advertenties te klikken. Alle verdachte applicaties, extensies, plug-ins en add-ons die op uw webbrowser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Dit geldt ook voor dergelijke software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd.  Als uw computer al is besmet door browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Valse Adobe Flash Player installer promoot search.locatorunit.com:

search.locatorunit.com promoting deceptive installer

Search.locatorunit.com wordt ingesteld als standaard zoekmachine in Chrome:

search.locatorunit.com in chrome settings

De search.locatorunit.com browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De search.locatorunit.com browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De search.locatorunit.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan search.locatorunit.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de search.locatorunit.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De search.locatorunit.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de search.locatorunit.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de search.locatorunit.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de search.locatorunit.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De search.locatorunit.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De search.locatorunit.com browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De search.locatorunit.com browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.