FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ChangeParameter adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van ChangeParameter
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de ChangeParameter adware van een Mac?

Wat is ChangeParameter?

ChangeParameter is een adware-app met eigenschappen van een browserkaper. Deze vertoont intrusieve advertenties en wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. ChangeParameter promoot op deze manier z6airr.com op Safari browsers en search.locatorunit.com op Google Chrome. Daarnaast bespioneren de meeste browserkapers en adwares gebruikers terwijl ze op internet surfen. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om ChangeParameter te promoten, wordt het ook beschouwd als een mogelijk ongewenst programma. Eén van deze methoden is de verspreiding via een valse Adobe Flash Player update. Valse software updaters en installers verspreiden trouwens niet enkel mogelijk ongewenste programmas maar ook trojans, ransomware en andere malware.

ChangeParameter adware

Adware maakt het plaatsen van pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes en andere opdringerige advertenties mogelijk bovenop elke bezochte site. De getoonde advertenties verbergen de website-inhoud en vertragen de browser. Wanneer erop wordt geklikt, linken de opdringerige advertenties door naar verschillende onbetrouwbare / kwaadaardige websites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's). Browserkapers wijzen de adressen van nep-zoekmachines toe als de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL's voor nieuwe tabbladen en vensters. ChangeParameter wijzigt deze instellingen ook in browsers om zo z6airr.com te promoten (Safari) en search.locatorunit.com (Google Chrome). Met deze browserkaper geïnstalleerd wordt elk nieuw browsertabblad en venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht die in de adresbalk wordt getypt doorverwezen naar het gepromote adres. Valse zoekmachines kunnen doorgaans geen eigen zoekresultaten leveren, en dus verwijzen ze door naar Yahoo, Bing, Google en andere legitieme zoekmachines. Bovendien kunnen browserkapers alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser ongedaan maken, als ze de toegang tot de browserinstellingen niet gewoon blokkeren. Ook kunnen de meeste mogelijk ongewenste programma's (adware en browserkapers) gegevens traceren. Zo kunnen ze de surfactiviteit van gebruikers op internet registreren (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten enz.) en daar persoonlijke gegevens uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met (of verkocht aan) derden, mogelijk cybercriminelen. Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste software kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te beschermen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins dan ook onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van ChangeParameter
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Sophos AV (AdLoad (mogelijk ongewenst programma)), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van ChangeParameter verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

LogicalUpdate, AnalyzerSource en PracticalSystem zijn een paar voorbeelden van andere adware-apps. Deze lijken legitiem en beloven allerlei "nuttige" functionaliteiten. Deze functies werken echter zelden zoals beloofd en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet. Dit geldt in feite voor bijna alle mogelijk ongewenste programma's. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste applicaties is om geld op te leveren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om intrusieve advertenties te vertonen, browserinstellingen te wijzigen, doorverwijzingen te veroorzaken en privégegevens te verzamelen.

Hoe werd ChangeParameter op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden gedistribueerd via downloaders en installers van andere software. Deze misleidende marketingtactiek waarbij legitieme software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van downloads en installaties (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen, gebruiken van voorafbepaalde instellingen enz.) - verhoogt het risico dat er per ongeluk gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste programma's. Tenslotte kunnen ook advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker, maar dan moeten ze wel worden aangeklikt. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben ook "officiële" websites, waarvan ze kunnen worden gedownload..

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te controleren voordat u deze gaat downloaden, installeren of aankopen. Downloads mogen alleen worden uitgevoerd vanaf officiële en betrouwbare bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en gratis bestandshostingsites, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden en installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor extra inbegrepen apps, tools, functies enz. Opdringerige advertenties zien er vaak legitiem uit, maar ze verwijzen door naar zeer verdachte websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem controleren en alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met ChangeParameter, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

ChangeParameter adware verspreidt zich via valse Adobe Flash Player updaters en installers:

Delusive installer used to promote ChangeParameter adware

Pop-up-venster dat wordt getoond na de installatie van de ChangeParameter adware:

Pop-up displayed once ChangeParameter installation is complete

Weergave van de ChangeParameter adware die z6airr.com promoot (GIF):

ChangeParameter adware promoting z6airr.com (GIF)

Weergave van de ChangeParameter adware die search.locatorunit.com promoot (GIF):

ChangeParameter adware promoting search.locatorunit.com (GIF)

ChangeParameter adware op de Safari browser:

ChangeParameter adware installed onto Safari

ChangeParameter adware's installatiemap:

ChangeParameter adware install folder

Advertenties van ChangeParameter onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van ChangeParameter. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adwares en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De ChangeParameter adware verwijderen:

Verwijder aan ChangeParameter gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van changeparameter gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ChangeParameter verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van changeparameter gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van changeparameter gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van changeparameter gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ChangeParameter QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ChangeParameter op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van ChangeParameter

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.