Hoe verwijdert u de LogicalUpdate adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van LogicalUpdate
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de LogicalUpdate adware van een Mac?

Wat is LogicalUpdate?

LogicalUpdate is een frauduleuze software die wordt geklasseerd als een adware. Daarnaast heeft deze app de eigenschappen van een browserkaper. Na installatie begint de app intrusieve advertenties te tonen en wijzigt deze de browserinstellingen om een valse zoekmachine te promoten. LogicalUpdate promoot z6airr.com op Safari browsers en search.productivebrowser.com op Google Chrome browsers. Vanwege de dubieuze verspreidingstechnieken die de makers van de app gebruiken, wordt de app als een 'mogelijk ongewenst programma' beschouwd. Meestal kunnen dergelijke apps hun gebruikers ook bespioneren, door persoonlijke gegevens te verzamelen en informatie over de surfgewoonten op internet.

LogicalUpdate adware

Adware maakt het mogelijk om pop-ups, banners, enquêtes, kortingsbonnen en andere opdringerige advertenties op elke bezochte site te plaatsen. De getoonde advertenties verstoren de browse-ervaring ernstig, omdat ze de inhoud van webpagina's verbergen en de browser vertragen. Zodra erop wordt geklikt, kunnen de opdringerige advertenties doorverwijzen naar allerlei onbetrouwbare / kwaadaardige websites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden en installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's). Browserkapers stellen de adressen van valse zoekmachines in als de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL's voor nieuwe tabbladen en vensters. Als er een browserkaper is geïnstalleerd, dan wordt elk nieuw browsertabblad / -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht via de URL-balk doorverwezen naar het gepromote adres. LogicalUpdate wijzigt deze instellingen in uw browsers en veroorzaakt dezelfde omleidingen. Op Safari wordt u omgeleid naar z6airr.com en op Google Chrome naar search.productivebrowser.com. Valse zoekmachines kunnen zelden eigen zoekresultaten tonen, en dus verwijzen ze meestal door naar echte zoekmachines zoals Google, Yahoo of Bing. Browserkapers kunnen ook de toegang tot de browserinstellingen blokkeren of alle toegestane wijzigingen ongedaan maken. Hierdoor kunnen ze niet worden verwijderd. Bovendien hebben de meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) datatracking-functionaliteit. Ze kunnen de browse-activiteit (bezochte websites, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten enz.) volgen en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige gegevens worden vervolgens gedeeld met (of verkocht aan) derden, mogelijk cybercriminelen. Die misbruiken de gegevens op hun beurt om er geld mee te verdienen. Samenvattend kan de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te beschermen, moeten alle dubieuze applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van LogicalUpdate
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Sophos AV (AdLoad (mogelijk ongewenst programma)), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van LogicalUpdate verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

RecordEnumerator, OperativeProgram en LeadingOperation zijn een paar voorbeelden van andere adware-applicaties. Deze lijken vaak legitiem maar ze misleiden gebruikers met beloftes of allerlei nuttige functionaliteiten. Deze functionaliteit werkt echter zelden zoals geadverteerd en in de meeste gevallen helemaal niet. Dit is typisch voor vrijwel alle mogelijk ongewenst programma's. Hun enige doel is winst op te leveren voor de ontwikkelaars. Functionaliteiten en gebruikersveiligheid zijn daarbij niet relevant. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om intrusieve advertenties te vertonen, browsers te kapen, omleidingen te veroorzaken en privégegevens te registreren.

Hoe werd LogicalUpdate op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere software worden gedownload en geïnstalleerd. Deze misleidende marketingmethode om gewone software te verpakken met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Gebruikers die de download- en installatieprocessen overhaasten (bijv. door stappen en secties over te slaan, door de ""eenvoudige" of "snelle" instellingen te gebruiken, enz.), lopen gebruikers het risico dat ze onbedoeld gebundelde inhoud op hun apparaten toelaten. Opdringerige advertenties kunnen ook mogelijk ongewenste programma's verspreiden. Nadat ze worden aangeklikt, kunnen die advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden en installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijke ongewenste programma's hebben zelfs "officiële" websites waarvan ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Downloads moeten altijd worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen, omdat onbetrouwbare downloadkanalen, zoals: niet-officiële en gratis websites voor bestandshosting, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders vaak misleidende of gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden / installeren is het aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken om aanvullende apps, tools, functies, enz. te kunnen weigeren. Opdringerige advertenties lijken soms legitiem, maar ze verwijzen naar zeer verdachte websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als gebruikers dergelijke advertenties of omleidingen opmerken, dan moeten ze hun apparaten controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties en gedetecteerde browserextensies of plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met LogicalUpdate, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van LogicalUpdate adware is voltooid:

Pop-up displayed once LogicalUpdate installation is complete

De LogicalUpdate adware promoot z6airr.com (GIF):

LogicalUpdate adware promoting z6airr.com (GIF)

De LogicalUpdate adware promoot eveneens search.productivebrowser.com (GIF):

LogicalUpdate adware promoting search.productivebrowser.com (GIF)

LogicalUpdate op de Safari browser:

LogicalUpdate adware installed onto Safari

LogicalUpdate adware's installatiemap:

LogicalUpdate adware install folder

Advertenties van LogicalUpdate onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van LogicalUpdate. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u de LogicalUpdate adware kunt verwijderen met Combo Cleaner:

De LogicalUpdate adware verwijderen:

Verwijder aan LogicalUpdate gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van logicalupdate gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van LogicalUpdate verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van logicalupdate gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van logicalupdate gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van logicalupdate gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van LogicalUpdate QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van LogicalUpdate op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van LogicalUpdate

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.