FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de software die doorverwijzingen veroorzaakt naar z6airr.com?

Ook bekend als: De z6airr.com browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de z6airr.com browserkaper van een Mac?

Wat is z6airr.com?

Z6airr.com is een valse zoekmachine. Dergelijke websites (zoals z6airr.com) worden vaak gepromoot met behulp van browserkapers. Ze promoten dergelijke zoekmachines door wijzigingen aan te brengen in de browserinstellingen en de toegang daartoe te beperken / weigeren. Bovendien registreren veel valse zoekmachines gegevens over het surfgedrag van gebruikers. Een van de geobserveerde applicaties die z6airr.com promoot, is AccessibleBoost, een adware met eigenschappen van een browserkaper. Vanwege de verdachte methoden die worden gebruikt om zowel adware als browserkapers te verspreiden, worden deze beschouwd als mogelijk ongewenst programma's (potentieel ongewenste toepassingen).

z6airr.com browser hijacker on a Mac computer

Browserkapers richten zich voornamelijk op Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox en andere populaire browsers met grote gebruikersaantallen. Deze dubieuze apps wijzen de adressen van nepwebzoekers toe als de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en URL's voor nieuwe tabbladen en vensters. Dit is hoe dit het browsen beïnvloedt: met AccessibleBoost geïnstalleerd worden alle nieuwe browsertabbladen / vensters die worden geopend en alle zoekopdrachten in de URL-balk doorverwezen naar z6airr.com. AccessibleBoost promoot search.dominantmethod.com op deze manier in Google Chrome-browsers, in plaats van op z6airr.com. Valse zoekmachines zijn doorgaans niet in staat om zoekresultaten te genereren, dus verwijzen ze door naar (soms via omleidingsketens) Google, Yahoo, Bing en andere legitieme zoekmachines. Z6airr.com doet dit ook, het gebruikt de Yahoo zoekmachine om zoekresultaten te leveren. Browserkapers kunnen alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser ongedaan maken, als ze de toegang tot de browserinstellingen überhaupt toestaan. Daarom is het onmogelijk om een ​​gekaapte browser te herstellen zonder de browserkaper te verwijderen. Aangezien z6airr.com is geclassificeerd als adware, vertoont het ook pop-ups, banners, kortingsbonnen en andere opdringerige advertenties. De advertenties verstoren de browse-ervaring ernstig en eenmaal aangeklikt, verwijzen ze door naar onbetrouwbare en kwaadaardige websites. Sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's). Bovendien hebben de meeste browserkapers en adware datatracking-mogelijkheden. Ze kunnen de browse-activiteit registreren (bezochte URL, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige informatie wordt meestal gedeeld met (en / of verkocht aan) derden (mogelijk cybercriminelen), met de bedoeling er geld mee te verdienen. Samengevat kan de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyproblemen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te beschermen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam De z6airr.com browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
IP-adres 13.227.45.59
Symptomen Uw Mac wordt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Spionage van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om De z6airr.com browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Valse zoekmachines lijken op het eerste gezicht vaak legitiem: searchiing.com0yrvtrh.comsearches.networksearch.handlersection.com bijvoorbeeld. Dit geldt ook voor de software die deze zoekmachines promoot. Mogelijk ongewenste programma's beloven een breed scala aan "nuttige" en "voordelige" functionaliteiten. De beloofde functies werken echter zelden. Het enige doel van ongewenste apps is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars, ten koste van de gebruikers. Ze kunnen ernstige problemen veroorzaken. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om browsers te kapen, omleidingen te veroorzaken, opdringerige advertenties te tonen en privégegevens te verzamelen.

Hoe werd z6airr.com op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers van andere software. Er is bijvoorbeeld waargenomen dat AccessibleBoost wordt verspreid via valse Adobe Flash Player-updaters / installatieprogramma's. Deze valse marketingtechniek waarbij reguliere software wordt verpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download- / installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, overgeslagen stappen, enz.) verhogen het risico dat er per ongeluk gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" downloadpagina's. Opdringerige advertenties kunnen deze applicaties ook in systemen infiltreren. Nadat erop is geklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren waarmee mogelijk ongewenste programma's worden gedownload of geïnstalleerd zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aangeraden om software goed te onderzoeken voordat deze wordt gedownload of geïnstalleerd. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen worden gebruikt, want onbetrouwbare kanalen, zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders kunnen gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden / installeren wordt aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar ze verwijzen door naar zeer verdachte websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als gebruikers dergelijke advertenties en omleidingen opmerken, dan moeten ze hun apparaten controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan om een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de valse Flash Player updater/installer die de AccessibleBoost adware verspreidt (en waarmee z6airr.com of search.dominantmethod.com worden gepromoot):

AccessibleBoost adware (that promotes z6airr.com/search.dominantmethod.com) distributed via fake Flash Player installer/updater

Screenshot van de AccessibleBoost adware op de Safari browser:

AccessibleBoost adware installed onto Safari

Screenshot van de gewijzigde Google Chrome instellingen (AccessibleBoost wijzigt deze naar search.dominantmethod.com):

AccessibleBoost adware promoting search.dominantmethod.com on Chrome

De z6airr.com browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De z6airr.com browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De z6airr.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan z6airr.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de z6airr.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De z6airr.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de z6airr.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de z6airr.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de z6airr.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De z6airr.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De z6airr.com browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De z6airr.com browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.