Hoe verwijdert u de ElementaryMethod adware?

Ook bekend als: Advertenties van ElementaryMethod
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de ElementaryMethod adware van een Mac?

Wat is ElementaryMethod?

ElementaryMethod is een frauduleuze applicatie die wordt geklasseerd als adware. Deze app heeft ook eigenschappen van een browserkaper. Daardoor kan deze niet alleen advertenties weergeven  maar kan ElementaryMethod ook browserinstellingen wijzigen om valse zoekmachines te promoten. Op Safari browsers promoot deze software z6airr.com, en op Google Chrome browsers search.adjustablesample.com. Bovendien verzamelen de meeste adwares en browserkapers gegevens over de browse-activiteit. Vanwege de verdachte methoden die worden gebruikt om ElementaryMethod te verspreiden, wordt het beschouwd als een mogelijk ongewenst programma.

ElementaryMethod adware

Adware maakt het plaatsen van pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes en andere opdringerige advertenties mogelijk bovenop elke bezochte website. Deze advertenties verbergen de pagina-inhoud en vertragen de browser. Bovendien linken opdringerige advertenties, nadat erop is geklikt, door naar allerlei onbetrouwbare en kwaadaardige websites. Sommige kunnen zelfs scripts uitvoeren waarmee stiekem software wordt gedownload en geïnstalleerd.  (bijv. mogelijk ongewenste programma's). Browserkapers stellen de adressen van valse zoekmachines in als de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en URL's voor nieuwe tabbladen en -vensters. Met een browserkaper op uw computer worden alle nieuwe browsertabbladen en -vensters die worden geopend en elke zoekopdrachten die wordt getypt in de URL-balk doorverwezen naar het gepromote adres. In het geval van ElementaryMethod leiden de bovengenoemde acties ertoe dat z6airr.com (Safari) of search.adjustablesample.com (Google Chrome) wordt geopend. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, dus verwijzen ze door naar Yahoo, Bing, Google en andere echte zoekmachines. Browserkapers kunnen ook alle wijzigingen resetten die gebruikers proberen aan te brengen in hun browserinstellinge, of de toegang tot de browserinstellingen blokkeren rechtstreeks weigeren. Daarom is het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk zonder eerst de browserkaper te elimineren. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) mogelijkheden voor data-tracking. Ze kunnen de browse-activiteit registreren (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten enz.) en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Samenvattend kan de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruikers te garanderen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van ElementaryMethod
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Sophos AV (AdLoad (mogelijk ongewenst programma)), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze app is onderdeel van de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Spionage van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van ElementaryMethod verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

WebFunctionSearch, DefaultProgressSignalBalance en ProgressHelper zijn enkele voorbeelden van andere adware-applicaties. Deze lijken legitiem en nuttig maar gebruikers worden misleid met beloftes over een breed scala aan functionaliteiten. De beloofde functies werken echter zelden. In feite geldt dit voor praktisch alle mogelijke ongewenst programma's. Het enige doel van ongewenste software is om inkomsten te genereren ten koste van de gebruiker. In plaats van hun beloftes na te komen, vertonen mogelijk ongewenste programma's daarom opdringerige advertenties uit, kapen ze browsers, veroorzaken ze omleidingen en verzamelen ze privé-informatie.

Hoe werd ElementaryMethod op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen onbedoeld samen met andere software worden gedownload en geïnstalleerd. "Bundelen" is de term die wordt gebruikt om deze valse marketingtechniek te beschrijven waarbij reguliere software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige add-ons. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen en secties, enz.) - verhoogt het risico dat er onbedoeld gebundelde of schadelijke inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden deze mogelijk ongewenste programma's ook. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden en installeren zonder toestemming van de gebruiker. Bepaalde mogelijke ongewenst programma's hebben ook "officiële" promotionele website, waarvan ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste apps?

Software moet altijd worden onderzocht voordat deze wordt gedownload, geïnstalleerd of aangekocht. Het wordt aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken, omdat onbetrouwbare bronnen, b.v. niet-officiële en gratis websites voor bestandshosting, P2P-deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) en andere externe downloaders vaak misleidende of gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden en installeren is het raadzaam om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties lijken soms legitiem, maar ze linken vaak door naar onbetrouwbare en verdachte websites (bijv. gokken, pornografie, dating voor volwassenen enz.). Als gebruikers dergelijke advertenties of omleidingen opmerken, dan moeten ze hun apparaten controleren en alle dubieuze applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met ElementaryMethod, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de ElementaryMethod adware is geïnstalleerd:

Pop-up displayed once ElementaryMethod installation is done

De ElementaryMethod adware promoot z6airr.com (GIF):

ElementaryMethod adware promoting z6airr.com (GIF)

Weergave van de ElementaryMethod app die search.adjustablesample.com promoot (GIF):

ElementaryMethod adware promoting the search.adjustablesample.com fake search engine (GIF)

De ElementaryMethod adware op de Safari browser:

ElementaryMethod adware installed onto Safari

De ElementaryMethod adware installatiemap:

ElementaryMethod adware install folder

Advertenties van ElementaryMethod onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van ElementaryMethod. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De ElementaryMethod adware verwijderen:

Verwijder aan ElementaryMethod gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van elementarymethod gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ElementaryMethod verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van elementarymethod gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van elementarymethod gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van elementarymethod gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ElementaryMethod QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ElementaryMethod op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van ElementaryMethod

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.