Hoe verwijdert u de SignalBalance adware?

Ook bekend als: Advertenties van SignalBalance
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u SignalBalance van een Mac?

Wat is SignalBalance?

SignalBalance toont advertenties, verzamelt persoonlijke gegevens en wijzigt browserinstellingen om z6airr.com of adjustablesample.com te promoten. Deze app is dus zowel een adware als een browserkaper. Meestal downloaden en installeren gebruikers dergelijke apps niet met opzet, daarom worden apps zoals SignalBalance mogelijk ongewenste applicaties (mogelijk ongewenste programma's) genoemd.

SignalBalance adware

SignalBalance kan gevoelige informatie registreren in browsers, zoals creditcardgegevens, telefoonnummers, wachtwoorden en andere gegevens. Als dergelijke informatie in verkeerde handen valt, kan deze worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen), worden misbruikt om allerlei persoonlijke accounts te stelen (bijv. e-mail, sociale media), identiteiten te stelen, frauduleuze aankopen en transacties te doen en worden gebruikt voor andere kwaadaardige doeleinden. Het is mogelijk dat SignalBalance ook browsergerelateerde informatie verzamelt (zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, geolocaties). Een ander probleem met SignalBalance is dat het adres van een standaardzoekmachine, startpagina en nieuw tabblad in Safari-browsers verandert in z6airr.com, in Chrome-browsers in adjustablesample.com - een adres van een andere nep-zoekmachine. Apps die zijn ontworpen om op deze manier browsers te kapen, staan ​​gebruikers in de regel niet toe het adres van een nep-zoekmachine uit de instellingen te verwijderen, zolang ze zijn geïnstalleerd. Dat betekent dat gebruikers dat alleen kunnen doen als die apps niet langer op browsers en / of computers zijn geïnstalleerd. Een ander probleem met SignalBalance is dat het advertenties weergeeft. Gewoonlijk tonen apps van het adware-type pop-ups, banners, coupons, enquêtes en / of andere advertenties die, als erop wordt geklikt, onbetrouwbare websites kunnen openen of zelfs scripts kunnen uitvoeren die zijn ontworpen om ongewenste software te downloaden en / of te installeren. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom de SignalBalance-applicatie niet mag worden vertrouwd (gedownload en geïnstalleerd).

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van SignalBalance
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Spionage van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van SignalBalance verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

SignalBalance lijkt sterk op andere mogelijk ongewenste programma's zoals ProgressHelper, SkilledSystem en FrequencySkill. Vaak worden ze geadverteerd als nuttige, legitieme programma's die verondersteld worden verschillende functies te bevatten, de browse-ervaring te verbeteren, enz. In de meeste gevallen is het belangrijkste doel echter om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars door verschillende informatie te verzamelen, onbetrouwbare pagina's te promoten en / of advertenties. Als er al een adware, browserkaper of mogelijk ongewenst programma is geïnstalleerd op uw browser of besturingssysteem, dan moet u dit zo snel mogelijk verwijderen.

Hoe werd SignalBalance op mijn computer geïnstalleerd?

Ontwikkelaars nemen vaak mogelijk ongewenst programma's op in downloaders of installers van verschillende (voornamelijk gratis) programma's, als aanvullende aanbiedingen. Doorgaans kunnen aanbiedingen voor het downloaden en / of installeren van mogelijk ongewenste apps worden geweigerd in "Geavanceerd", "Aangepast" of andere vergelijkbare instellingen van setups. Hoewel niet alle gebruikers die instellingen controleren en wijzigen, wat betekent dat alle meegeleverde apps ook kunnen worden gedownload en / of geïnstalleerd. Bovendien kunnen mogelijk ongewenste programma's worden geïnstalleerd via misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Dit gebeurt echter alleen wanneer gebruikers op die advertenties klikken.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is niet veilig om bestanden of programma's te downloaden vanaf onbetrouwbare bronnen zoals torrent-clients, eMule (of andere peer-to-peer-netwerken), via externe downloaders, verdachte websites, enzovoort. De veiligste manier om dit te doen, is door directe downloadlinks en officiële, betrouwbare websites te gebruiken. Het wordt ook aanbevolen om "Aangepast", "Geavanceerd" en andere gelijkaardige opties van een download- / installatie-setup niet uitgeschakeld te laten. Het is gebruikelijk dat deze instellingen kunnen worden gebruikt om compensaties voor het downloaden en / of installeren van extra meegeleverde ongewenste applicaties te weigeren. Bovendien kunnen opdringerige advertenties die op schaduwrijke pagina's worden weergegeven, worden ontworpen om onbetrouwbare, mogelijk schadelijke websites te openen. In sommige gevallen kunnen ze worden ontworpen om ongewenste downloads en / of installaties te starten. Daarom mag er niet ook op dergelijke advertenties worden geklikt. Als er al ongewenste, verdachte apps (extensies, add-ons of plug-ins) in een browser zijn geïnstalleerd, moeten deze worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met SignalBalance, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van SignalBalance is voltooid:

pop-up-displayed once SignalBalance installation finished

SignalBalance op Safari:

signalbalance adware installed on safari

De installatiemap van SignalBalance:

signalbalance adware contents folder

Advertenties van SignalBalance onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van SignalBalance. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De SignalBalance adware verwijderen:

Verwijder aan SignalBalance gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties": 

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van signalbalance gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van SignalBalance verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van signalbalance gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van signalbalance gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van signalbalance gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van SignalBalance QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van SignalBalance op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van SignalBalance

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.