Hoe verwijdert u de ProgramInitiator adware?

Ook bekend als: Advertenties van ProgramInitiator
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ProgramInitiator van een Mac?

Wat is ProgramInitiator?

ProgramInitiator is de naam van een adware die voortdurend advertenties toont aan zijn gebruikers. Daarnaast werkt deze app als een browserkaper die de adressen van valse zoekmachines promoot door de browerinstellingen te wijzigen (z6airr.com en adjustablesample.com). Het grootste probleem met deze adware is dat deze allerlei gevoelige gegevens kan lezen op websites. Het is de moeite waard om te vermelden dat gebruikers vaak onbewust adware (en browserkapers) downloaden en installeren. Daarom worden apps zoals ProgramInitiator gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties.

ProgramInitiator adware

Als gebruikers adware zoals ProgramInitiator op un browser of computer hebben geïnstalleerd, dan zien ze voortdurend advertenties in de vorm van kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups enz. Het is gebruikelijk dat advertenties die door adware worden weergegeven, zijn ontworpen om dubieuze websites te promoten of zelfs om downloads en / of installaties van ongewenste apps te veroorzaken (doordat ze bepaalde scripts kunnen uitvoeren). Daarom mag u nooit op dergelijke advertenties klikken. Een ander probleem met ProgramInitiator is dat het is ontworpen om z6airr.com (in Safari-browsers) en adjustablesample.com (in Chrome-browsers) te promoten. Ongewenste apps zijn vaak ontworpen om valse zoekmachines te promoten door browserinstellingen te wijzigen, zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en de nieuwe tabbladen. Gebruikers kunnen deze adressen niet uit de browserinstellingen verwijderen, tenzij ze eerst de browserkaper verwijderen. In dit geval kunnen z6airr.com en adjustablesample.com alleen worden verwijderd of gewijzigd naar een ander adres als ProgramInitiator niet langer op fr browser en computer is geïnstalleerd. Het is de moeite waard om te vermelden dat zowel z6airr.com als adjustablesample.com zijn ontworpen om gebruikers door te verwijzen naar search.yahoo.com. Zelf genereren ze immers geen unieke resultaten. Zoals vermeld in de inleiding, is ProgramInitiator ontworpen om gevoelige gegevens te verzamelen. Het kan wachtwoorden, creditcardgegevens, telefoonnummers en / of andere informatie uit browsers verzamelen. De ontwikkelaars van ProgramInitiator kunnen de verzamelde gegevens misbruiken om accounts (bijv. e-mail, sociale media, bankgerelateerde accounts) en identiteiten te stelen, frauduleuze transacties of aankopen te doen en voor andere kwaadaardige doeleinden. Ze zouden het ook kunnen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Dit zijn de belangrijkste redenen waarom u ProgramInitiator nooit mag downloaden of installeren.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van ProgramInitiator
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie
Verwijdering

Om Advertenties van ProgramInitiator verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van adware die lijkt op ProgramInitiator zijn ExtendedWindow, PracticalProcesser en ExpandedProgram. Het is gebruikelijk dat ontwikkelaars dergelijke apps adverteren als nuttige en legitieme toepassingen. De meeste zijn echter niet alleen nutteloos, maar ze kunnen ook verschillende, mogelijk ernstige problemen veroorzaken. Als een app van dit type al op uw browser of besturingssysteem is geïnstalleerd, dan moet deze onmiddellijk worden verwijderd.

Hoe werd ProgramInitiator op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen kunnen ongewenste apps (adware, browserkapers of andere soortgelijke apps) worden gedownload of geïnstalleerd via misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Vaker echter gebeurt dit tijdens het downloaden of installeren van allerlei software. Zo kunnen ongewenste programma's zijn opgenomen in de downloaders of installers van andere software, als aanvullende aanbiedingen. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Meestal kunnen gebruikers de bovengenoemde aanbiedingen weigeren via de "Aangepaste", en de "Geavanceerde" (of de andere instellingen) van de installers. Niet alle gebruikers controleren deze instellingen echter, en zo veroorzaken ze ongewenste downloads en / of installaties.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is gebruikelijk dat allerlei externe downloaders, installatieprogramma's, niet-officiële pagina's, peer-to-peer-netwerken en andere download- en installatietools worden gebruikt om mogelijk ongewenste applicaties te verspreiden. Ze kunnen ook worden gebruikt om kwaadaardige programma's te verspreiden. Daarom mogen bestanden en programma's alleen worden gedownload vanaf officiële pagina's en via directe links. Een andere manier om te voorkomen dat mogelijk ongewenste programma's worden gedownload of geïnstalleerd, is door altijd de downloaders en installers te controleren, en dan vooral de "Geavanceerde", "Aangepast" of andere instellingen. Aangezien misleidende advertenties ook ongewenste downloads en installaties kunnen veroorzaken, mogen deze niet worden aangeklikt. Dergelijke advertenties verschijnen in de regel op onbetrouwbare, niet-officiële pagina's. Als er al verdachte, ongewenste extensies, add-ons of plug-ins op uw browser zijn geïnstalleerd, dan moeten ze eruit worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's die op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ProgramInitiator, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van ProgramInitiator is voltooid:

Pop-up window displayed once ProgramInitiator installation is over

ProgramInitiator op Safari:

programinitiator adware installed on safari

ProgramInitiator's installatiemap:

programinitiator adware contents folder

Advertenties van ProgramInitiator onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van ProgramInitiator. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De ProgramInitiator adware verwijderen:

Verwijder aan ProgramInitiator gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van programinitiator gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ProgramInitiator verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van programinitiator gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van programinitiator gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van programinitiator gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ProgramInitiator QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ProgramInitiator op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van ProgramInitiator

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.