FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u ExpandedProgram van uw browser en computer?

Ook bekend als: Advertenties van ExpandedProgram
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ExpandedProgram van een Mac?

Wat is ExpandedProgram?

ExpandedProgram is niet alleen een adware maar ook een browserkaper: het vertoont advertenties en promoot de valse zoekmachines 0yrvtrh.com en adjustablesample.com door de browserinstellingen. ExpandedProgram kan ook gevoelige gegevens lezen in de browser. Vaak downloaden gebruikers apps zoals ExpandedProgram (adware, browserkapers) onbewust. Daarom worden dit ongewenste apps genoemd.

ExpandedProgram adware

Apps zoals ExpandedProgram tone gebruikers banners, coupons, enquêtes, pop-ups en / of andere soorten advertenties. Vaak zijn die advertenties ontworpen om verdachte, mogelijk schadelijke pagina's te openen. Soms zijn ze ontworpen om downloads en / of installaties van mogelijk ongewenste applicaties te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Daarom kunnen advertenties die worden weergegeven door geïnstalleerde adware (in dit geval ExpandedProgram) niet worden vertrouwd / mogen er niet op worden geklikt. Verder is ExpandedProgram ontworpen om 0yrvtrh.com (in Safari) en adjustablesample.com (in Chrome) adressen te promoten. Beiden leiden gebruikers om naar search.yahoo.com (resultaten weergeven die zijn gegenereerd door Yahoo). Meestal kapen dergelijke apps browsers door instellingen zoals het adres van een standaardzoekmachine, startpagina en / of nieuw tabblad te wijzigen, zodat gebruikers een bepaald adres (nepzoekmachine) bezoeken wanneer ze een browser, nieuw tabblad en / of voer zoekopdrachten in de URL-balk in. Meestal kan dat adres alleen uit de browserinstellingen worden verwijderd als de app die ze heeft gewijzigd, niet langer is geïnstalleerd. Een ander probleem met de ExpandedProgram-applicatie is dat deze gevoelige informatie uit browsers kan lezen, zoals creditcardgegevens, wachtwoorden en telefoonnummers. Erger nog, die gegevens / informatie kunnen worden misbruikt om frauduleuze aankopen te doen, transacties te doen, persoonlijke accounts en identiteiten te stelen, te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) en / of voor andere kwaadaardige doeleinden. Als ExpandedProgram of een andere app van dit type is geïnstalleerd op een browser en / of besturingssysteem, moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van ExpandedProgram
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van apps zoals ExpandedProgram zijn OperativeFraction, RunningOptimizer en AdjustableSkill. Meestal zijn apps van dit type nutteloos: ze bevatten geen functies, verstoren de browse-ervaring en zijn alleen ontworpen om hun ontwikkelaars te helpen inkomsten te genereren door advertenties weer te geven, verschillende informatie te verzamelen en valse zoekmachines te promoten. Daarom mogen ongewenste apps zoals ExpandedProgram niet worden gedownload en geïnstalleerd.

Hoe werd ExpandedProgram geïnstalleerd op mijn computer?

Vaak worden ongewenste apps verspreid door ze op te nemen in downloaders of installers verschillende programma's als extra aanbiedingen. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Doorgaans kunnen aanbiedingen voor het downloaden en / of installeren van dergelijke apps worden gevonden en geweigerd in "Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare instellingen van setups. Niet alle gebruikers controleren en wijzigen deze instellingen echter. Als ze ze ongewijzigd laten, kunnen de meegeleverde apps worden gedownload en / of geïnstalleerd samen met de programma's die ze in hun setups hebben opgenomen. Soms downloaden en / of installeren gebruikers verschillende ongewenste software door op misleidende advertenties te klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Meestal verschijnen dit soort advertenties op onbetrouwbare websites.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Bestanden en programma's moeten altijd via directe links worden gedownload van officiële websites. Andere bronnen, kanalen (bijv. downloaders van externe partijen, niet-officiële websites, gratis pagina's voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule kunnen worden gebruikt om ongewenste toepassingen te verspreiden. Hetzelfde geldt voor installatieprogramma's van derden. niet veilig om op opdringerige advertenties te klikken, vooral als ze op onbetrouwbare websites worden weergegeven. Vaak openen dergelijke advertenties andere pagina's van dit soort of voeren scripts uit die zijn ontworpen om ongewenste apps te downloaden (of zelfs te installeren). Aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden en / of te installeren. software in setups van verschillende programma's moet worden geweigerd, dit kan worden gedaan door hun "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen te wijzigen. En tot slot mogen er geen ongewenste, verdachte apps zijn (extensies, add-ons, plug-ins ) geïnstalleerd op een browser en software van dit soort geïnstalleerd op het besturingssysteem Als je computer al geïnfecteerd is met ExpandedProgram, dan raden we u aan om een ​​scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra Expanded Program installatie is voltooid:

pop-up displayed once ExpandedProgram installation is done

0yrvtrh.com verwijst door naar search.yahoo.com (GIF):

0yrvtrh.com redirects to yahoo

ExpandedProgram op Safari:

expandedprogram adware safari extension

ExpandedProgram installatiemap:

expandedprogram adware contents folder

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De ExpandedProgram adware verwijderen:

Verwijder aan ExpandedProgram gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van expandedprogram gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ExpandedProgram verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van expandedprogram gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van expandedprogram gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van expandedprogram gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ExpandedProgram QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ExpandedProgram op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.