FacebookTwitterLinkedIn

Malwarebytes Premium

Malwarebytes Premium doos

In de loop der jaren is gebleken dat malwaredetectie op basis van handtekeningen kwetsbaar is voor misbruik door malwareontwikkelaars. Goede bedrijven passen zich snel aan nieuwe malwareversies aan en maken nieuwe en betere handtekeningen voor malwaredetectie.

Er is echter nog steeds een tijdsverschil tussen ontdekking en detectie. Gedragsanalyse probeert de tekortkomingen van detectie op basis van handtekeningen te beperken door moderne polymorfe malware te kunnen detecteren. In de afgelopen jaren heeft Malwarebytes een gedragsanalyse en verschillende andere technologieën ontwikkeld om een product te bieden dat superieure bescherming biedt. De vraag is of het zijn doelen heeft bereikt.

Werkt met: Windows, MacOS, Chromebook, iOS, Android

Downloaden
Malwarebytes Premium

Om het volledige product te gebruiken, moet u een licentie aanschaffen. 14 dagen gratis proefperiode.

Malwarebytes Premium 2024

Overzicht

Voordat deze vraag kan worden beantwoord, moeten eerst de kosten van het product worden besproken. Bij de prijsklasse van één jaar voor één licentie ligt Malwarebytes iets hoger dan gemiddeld.

De gemiddelde prijs is 40 USD. Malwarebytes ligt net iets hoger, op 45 USD per jaar, maar op het niveau van drie licenties voldoet Premium aan het gemiddelde. Op het niveau van drie licenties kost Premium 60 USD, ruim binnen de gemiddelde vraagprijs van zijn concurrenten. Voor 80 USD kun je vijf licenties krijgen.

Het is duidelijk dat Malwarebytes wil dat je voor de pakketten met meerdere licenties gaat door ze scherp te prijzen. Dit is misschien in het licht van het feit dat eindgebruikers vaak meerdere apparaten moeten beschermen.

Malwarebytes Premium 2024 scannen

Installatie en weergave 

Zoals nu de standaard is, is de installatie zo hands-off mogelijk zodra het bestand is gedownload. Het installatieproces is snel, heel snel. Zodra de applicatie is geopend, verschijnt het hoofdvenster van Malwarebytes, met drie grote panelen aan de onderkant met de volgende opties: Detectiegeschiedenis, Scanner en Realtime bescherming.

Het ziet er bijna hetzelfde uit als de gratis editie, behalve dat Premium functies zoals real-time bescherming en gepland scannen zijn ingeschakeld. Boven deze panelen bevindt zich een gebied met informatie over de apparaatstatus en advies. Uit de doos wordt geadviseerd om een eerste scan uit te voeren. Sommige andere producten voeren direct een scan uit in plaats van er een aan te bevelen.

Gebruikers van eerdere versies van het product zullen een nieuwe toevoeging opmerken. Deze functie, Trusted Advisor genaamd, rapporteert over de status van uw bescherming en geeft advies over hoe het nog beter kan.

De applicatie is standaard ingesteld om een volledige bedreigingsscan uit te voeren als u ervoor kiest om een scan uit te voeren. Het kan deze scan in vijf minuten uitvoeren. Dat is ongelooflijk snel, aangezien scantijden van concurrenten van het bedrijf twee uur duren. De volledige systeemscan van Malwarebytes duurde slechts iets langer dan vijf minuten.

Tot slot wordt scannen geleverd met een overvloed aan planning en andere functies voor Premium-aankopen.

Onafhankelijke labresultaten

Trouwe lezers van deze publicatie weten dat we gewoonlijk drie onafhankelijke testlaboratoria volgen met betrekking tot antivirusproducten. Deze labs zijn AV-TEST, AV-Comparatives en SE Labs.

Helaas heeft SE Labs recentelijk Malwarebytes Premium of andere producten van het bedrijf getest. MRG-Effitas heeft op het moment van schrijven echter net hun 3e kwartaaltest voor 2023 uitgebracht, die tests van een Malwarebytes-product bevat.

Als we de test nader bekijken, zien we dat het lab een pass-fail methodologie gebruikt die verschillende soorten malware test tegen de geteste producten. Producten die alle aanvallen onmiddellijk afslaan, krijgen een certificering van niveau 1, terwijl producten die binnen 24 uur alle sporen van malware verwijderen, slagen voor niveau 2.

Aparte tests die specifiek zijn voor ransomware, bestandsloze malware, exploits en bankgerelateerde aanvallen worden strikt goed/afgekeurd. Malwarebytes ontving Level 1 in de 360° Assessment Certification. Malwarebytes slaagde voor alle andere tests die ofwel geslaagd of niet geslaagd zijn en kreeg voor deze tests de certificeringsonderscheiding.

Kortom, de prestaties van Malwarebyte waren zo goed als foutloos als het brede scala aan tests toeliet.

AV-TEST voert tests uit op drie belangrijke parameters: Bescherming, Prestaties en Bruikbaarheid. Elk van deze parameters krijgt een score van zes; hoe hoger, hoe beter.

Wat betreft bescherming scoorde Premium een 5,5 uit 6, een 5,5 voor prestaties en een volledig cijfer voor bruikbaarheid. Dit was onvoldoende voor het product om de topproductprijs van het lab te ontvangen. Iets wat veel concurrenten wel kregen.

AV-Comparatives stelt ons voor een raadsel, omdat Premium recentelijk niet is getest binnen de consumententests van het lab. In het verleden heeft Malwarebytes vrij goed gepresteerd, maar zonder een recente test kunnen we Premium niet aanbevelen op basis van scores uit het verleden in een steeds veranderend bedreigingslandschap.

We kunnen Premium echter wel aanraden op basis van de resultaten van MRG-Effitas, omdat die doorgaans een aantal tekortkomingen van het product blootleggen, waarvan er maar heel weinig zijn gevonden.

In andere tests, uitgevoerd door gerenommeerde publicaties, bleken de beschermingsmogelijkheden tegen malware van Malwarebytes ongelooflijk effectief. Hoewel de labresultaten niet altijd even goed zijn, is Premium zonder twijfel een product dat alleen al op basis van malwarebescherming kan worden aanbevolen.

De volgende vraag is, rechtvaardigen de extra functies het prijskaartje ten opzichte van de gratis versie?

Malwarebytes Premium 2024 scanresultaten

Kenmerken

Er zijn met name twee opvallende functies in Premium die zeker een vermelding verdienen. Deze twee zijn de uitstekende bescherming tegen phishing en de even goede bescherming tegen Ransomware.

Bescherming tegen phishing

Phishing, het overhalen van mensen om gevoelige informatie te overhandigen via social engineering en het gebruik van valse webformulieren, is al bijna de hele levensduur van het internet een geliefde tactiek van hackers.

Het is nog steeds zo effectief als het altijd is geweest, omdat bedreigers technologie gebruiken om het stelen van informatie zo eenvoudig mogelijk te maken en tegelijkertijd de poging zo overtuigend mogelijk te maken. In het ergste geval kunnen deze aanvallen aanmeldingen voor internetbankieren of creditcardgegevens in gevaar brengen, wat kan leiden tot ernstig financieel verlies.

Premium bestrijdt deze bedreiging door de toegang van gebruikers tot frauduleuze sites en sites die als frauduleus worden gezien te blokkeren. Tijdens het testen blokkeerde de applicatie 99% van de phishing-pogingen, waarmee de ingebouwde browserbescherming om dit soort aanvallen te voorkomen ruimschoots werd overtroffen. Deze browsers zijn Chrome, Edge en Safari. Slechts een handvol producten heeft in het verleden 100% gehaald, dus 99% is ver boven het gemiddelde.

Malwarebytes Premium 2024 beschermingen

Ransomware bescherming

Ransomware is de moderne cyberplaag waar iedereen mee te maken heeft. Terwijl ransomwarebendes zich richten op Fortune 500-bedrijven, zijn thuisgebruikers nog steeds het doelwit van verschillende ransomwarefamilies. Elk antivirusproduct zou een vorm van gespecialiseerde bescherming tegen ransomware moeten bevatten om te voorkomen dat uw gegevens worden versleuteld.

Om te beschermen tegen ransomware gebruikt Malwarebytes verschillende nauw geïntegreerde beveiligingslagen van real-time systeembewaking om ransomware-bewerkingen zoals gegevensversleuteling te detecteren en tegen te gaan.

De eerste laag is de gedragsdetectiemethode die het bedrijf gebruikt. Ransomware-infecties hebben de neiging om specifieke procedures of gedragingen te volgen; als deze goed zijn afgestemd, kan gedragsdetectie plaatsvinden voordat de ransomware de kans heeft gehad om voet aan de grond te krijgen.

De andere lagen kunnen dan controleren op pogingen om bestanden te wijzigen en andere ransomware-gerelateerde acties. Wanneer deze lagen samenwerken, zijn ze een ongelooflijk effectieve maatregel tegen ransomware. Verder lijkt het erop dat deze opzet werkt tegen voorheen onbekende ransomware-stammen, want hoewel het langs een laag kan komen, is de gedragsdetectielaag voorbereid en klaar om de aanval te stoppen.

Malwarebytes Premium 2024 instellingen

Conclusie

Een paar jaar geleden was Malwarebytes vooral bekend om zijn gratis malwarescanner die het zware werk deed dat andere beveiligingsproducten niet wilden doen. Sindsdien heeft het bedrijf met succes een volwaardige antivirussuite ontwikkeld. Ja, het product biedt superieure bescherming.

Het bevindt zich echter in een markt met stevige concurrentie. Malwarebytes Premium is zeker een mededinger en zou op uw radar moeten staan als u op zoek bent naar een compleet beveiligingsproduct.

Weergave van Malwarebytes Premium:

Malwarebytes Premium 2024 verschijning (GIF)

▼ Toon discussie

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware