FacebookTwitterLinkedIn

Heimdal PRO

Gebruikerswaardering:rating starrating starrating starrating starrating star / 0
LaagsteHoogste 

heimdal pro software boxWerkt op: Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64-bit)

Heimdal PRO
Downloaden

Heimdal Pro biedt een volledig functionele versie aan die u gedurende 30 dagen kunt uitproberen.

Heimdal Security, een softwarebedrijf uit Kopenhagen in Denemarken heeft een reputatie opgebouwd voor technische beveiligingssoftware die gebruikers beschermt op gebieden waar andere, meer traditionele antivirusaanbiedingen zich niet mee bezighouden. Heimdal PRO is het nieuwste aanbod van het bedrijf en ook deze versie blijft trouw aan de filosofie van het bedrijf. Heimdal PRO is geen antiviruspakket maar het werd ontworpen om gebruikers een extra beveiligingslaag te bieden. Deze extra laag biedt bescherming tegen phishing-aanvallen, ze kan verkeer filteren, zero-day exploits herstellen en andere soortgelijke bedreigingen verwijderen. Een van de belangrijkste voordelen van het product is z'n snelheid en eenvoud. Deze focus wordt duidelijk tijdens de installatie en bij het gebruik van deze software.

Overzicht:

Zodra de gebruiker het pakket heeft gedownload en geïnstalleerd, is het aanmelden en betalen voor een licentie ongelooflijk eenvoudig. Als de gebruiker eerst de software wil uitproberen kan dat tijdens een gratis proefperiode van 30 dagen. Ongeacht of het product wordt betaald of niet krijgt de gebruiker een eenvoudige en duidelijke interface te zien waarmee alle functies gemakkelijk kunnen worden geselecteerd.heimdal pro screenshot 1

Zoals hierboven vermeld, is Heimdal PRO geen antiviruspakket. Dit maakt het ongelooflijk beperkt in wat het doet. Maar wat het doet, doet het wel heel goed. De software kan uw netwerk automatisch scannen op binnenkomende bedreigingen, software automatisch bijwerken en uw netwerkverkeer scannen op verdachte activiteit gerelateerd aan malware, zoals zero-day bedreigingen en financiële fraude. Dit maakt het veel gemakkelijker uzelf te verdedigen tegen bedreigingen die traditionele antivirussen niet kunnen aanpakken. Omdat het geen antivirusprogramma is, is het niet ontworpen om malware te verwijderen. Door echter uw netwerk te verdedigen beschermt het uw systeem op een specifiek maar erg belangrijk onderdeel, zeker gezien de bedreigingen waar computergebruikers vandaag de dag mee geconfronteerd worden.

heimdal pro screenshot 2

Omdat de ingenieurs achter Heimdal PRO beseffen dat hun product een antwoord biedt op een zeer specifieke behoefte, speelt het aanbod goed in op andere antivirusproducten. Het product is dus ontworpen om uw softwaretoepassingen te beveiligen voordat ze een probleem kunnen worden en om inbraken op uw netwerk te detecteren en zo aanvallen door malware van de "tweede generatie" te voorkomen. Deze extra beveiligingslaag, die in combinatie met uw antivirus werkt, kan worden gezien als een verbetering tegenover antivirusprogramma's. Zo worden proactief beveiligingsproblemen opgespoord  die doorgaans worden genegeerd door de meeste antiviruspakketten.

Opmerkelijke functies:

Aangezien Heimdal PRO zich richt op het monitoren van netwerken voor bedreigingen zijn er twee beveiligingsfuncties die echt de moeite waard zijn. De eerste is de automatische software-updatefunctie, die zoals de naam doet vermoeden automatisch updates zoekt en installeert voor geïnstalleerde applicaties op het systeem van de gebruiker. Dit wordt vaak over het hoofd gezien door cyberbeveiligingsbedrijven hoewel het toch van cruciaal belang om software up-to-date te houden, anders wordt verouderde software namelijk vaak een favoriete aanvalsvector voor cybercriminelen van alle soorten. In dat opzicht is het goed dat de de software actief zoekt naar beveiligingspatches voor momenteel geïnstalleerde apps. Dit omvat Adobe Acrobat, een notoir kwetsbaar product dat vaak wordt misbruikt door cybercriminelen. De software werkt geen toepassingen die "einde levensduur" zijn bij omdat deze niet langer worden ondersteund door de fabrikanten. Voor veel applicaties vermeldt Heimdal wel de status van de software zodat gebruikers op de hoogte worden gebracht dat ze met oude (en mogelijk gevaarlijke software werken.heimdal pro screenshot 3

De tweede opvallende beveiligingsfunctie is de monitoring van internetverkeer en de malware-engine. De functie voor het scannen van verkeer werkt passief zolang deze door de gebruiker is "ingeschakeld". De software bewaakt automatisch alle netwerkactiviteit van en naar uw computer met behulp van de netwerkbewakingsfilters. Elke verdachte activiteit wordt gemarkeerd of geblokkeerd, afhankelijk van hoe risicovol ze is. Omdat Heimdal PRO is ontworpen als een monitor voor "eindpuntapparaten", scant het zowel inkomend als uitgaand verkeer dat via een computer met internetverbinding loopt, of dat nu een fysieke verbinding is of een Wi-Fi-verbinding. Deze functie kan verdachte websites en schadelijke inhoud blokkeren, ze detecteert zero-day exploits, omleidingen van kwaadwillende oorsprong en en datalekken.

heimdal pro screenshot 4

De malware-engine werkt in combinatie met de functie voor het monitoren van internetverkeer. Deze werd speciaal ontworpen om malware van de "2e generatie" te detecteren. Dat kan door communicatiepatronen in uw uitgaande en inkomende verkeer te analyseren. Deze methode kan erg effectief zijn, omdat moderne malware vaak afhankelijk is van het verzenden en ontvangen van gegevens om te doen waarvoor het is ontworpen. Door de malware-engine op zo'n manier te ontwerpen bevindt deze zich in een unieke positie om gloednieuwe (zero hour) malware te detecteren (die mogelijk nog niet is geregistreerd in de databases van realtime antivirusprogramma's).

Systeemvereisten:

Heimdal PRO werd specifiek ontworpen voor Windows computers en toestellen. Deze software is alleen beschikbaar voor Windows-pc's met Windows 7 t/m 10. De software werkt ook op Microsoft .NET Framework-versie 4.6.1. De systeemvereisten zouden erop kunnen wijzen dat Heimdal PRO meer is ontworpen als een bedrijfsapplicatie voor kleine tot middelgrote bedrijven. Dat gezegd zijnde kunnen particulieren zeker ook toegevoegde waarde vinden in deze software en ze kunnen hem in principe probleemloos gebruiken.

Gezien Heimdal PRO geen traditioneel antivirusprogramma is, heeft het ook veel minder systeembronnen nodig in vergelijking met traditionele antiviruspakketten. Na installatie heeft Heimdal een minuscule 25 MB aan vrije schijfruimte nodig. De software vereist ook lokale beheerdersrechten en internettoegang. De internettoegang is uiteraard nodig voor de specifieke functies van Heimdal PRO, namelijk netwerkmonitoring en softwarepatching, functies die niet zonder internetverbinding kunnen.

Conclusie:

Voor de productprijs van 44 USD per jaar kunnen consumenten mogelijk twijfelen aan het nut van een dergelijk product dat een beperkte functionaliteit biedt. Toch moet men bedenken dat het beperkte toepassingsgebied waarop deze software bescherming biedt in het algemeen wordt genegeerd door andere bedrijven. De aanschaf van het product is dus zeker het overwegen waard, zeker ook omdat het product een goede aanvulling is op reeds geïnstalleerde antiviruspakketten. Met de toename van frauduleuze software die door traditionele antiviruspakketten niet wordt gedetecteerd is het goed een extra beveiligingslaag te hebben die dergelijke oplichting kan detecteren, en Heimdal PRO is zeker het prijskaartje waard.

Klik om een reactie te plaatsen