Hoe verwijdert u de LeadingAdviceSearch adware?

Ook bekend als: Advertenties van LeadingAdviceSearch
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de LeadingAdviceSearch adware van een Mac?

Wat is LeadingAdviceSearch?

LeadingAdviceSearch is een frauduleuze applicatie,die zowel kenmerken van een adware als van een browserkaper bezit. Na een succesvolle installatie vertoont deze app intrusieve advertenties uit en wijzigt het de browserinstellingen. Deze app doet dit om nepzoekmachines te promoten. Bovendien bespioneert de meeste adware de surfactiviteit van gebruikers de kans is groot dat LeadingAdviceSearch dat ook doet. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om deze adware te verspreiden, wordt het beschouwd als een potentieel ongewenste toepassing. Een van de proliferatietechnieken van LeadingAdviceSearch zijn nep-updates van Adobe Flash Player. Het is opmerkelijk dat naast valse software-installatieprogramma's en updaters niet alleen ongewenste programma's verspreiden maar ook trojans, ransomware en andere malware.

LeadingAdviceSearch adware distributed via fake Flash Player updater/installer

Adware vertoont pop-ups, banners, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties. Deze advertenties vertragen de browsersnelheid en beperken de zichtbaarheid van de website (door ze de inhoud gedeeltelijk overdekken). Bovendien linken de advertenties, als erop wordt geklikt, door naar allerlei dubieuze en kwaadaardige sites. Sommige opdringerige advertenties kunnen na het aanklikken scripts uitvoeren die zijn ontworpen om stiekem software te downloaden en te installeren. Browserkapers wijzen de standaardzoekmachine, de startpagina en de URL van nieuwe tabbladen en vensters toe aan de adressen van valse zoekmachines. Vandaar dat elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt, gebruikers doorverwijst naar het gepromote adres. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om zoekresultaten te genereren, dus leiden ze om (soms via omleidingsketens) naar Google, Yahoo, Bing en andere legitieme zoekmachines. Het herstellen van een gekaapte browser is onmogelijk zonder de software te verwijderen die voor de 'kaping' verantwoordelijk is. Dat komt omdat de browserkaper de toegang tot de browserinstellingen kan beperken of weigeren en in sommige gevallen ook alle door de gebruiker aangebrachte wijzigingen automatisch ongedaan kan maken. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) mogelijkheden voor dataspionage. Ze kunnen de surfactiviteit op internet registreren (bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, enz.) en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere gevoelige details). De verzamelde gegevens worden meestal gedeeld met, of verkocht aan, derden (mogelijk cybercriminelen), die zullen proberen om ze te misbruiken zodat ze er geld mee verdienen. Samengevat kunnen we stellen dat de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyproblemen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van apparaten en gebruikers te beschermen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van LeadingAdviceSearch
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), BitDefender (Gen:Variant.Adware.MAC.Rload.5), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.k), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Spionage van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van LeadingAdviceSearch verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

RequestTopOdysseusLookup en SearchRange zijn enkele voorbeelden van andere apps van het adware-type. Ze zien er meestal legitiem en onschadelijk uit maar gebruikers worden misleid met aanbiedingen van allerlei "nuttige" functies zodat ze de apps zouden downloaden en installeren. De beloofde functionaliteit werkt echter zelden. Dit geldt zelfs voor bijna alle ongewenste apps. Het enige doel van deze applicaties is het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars; daarom zijn functionaliteit en gebruikersveiligheid niet relevant. Ongewenste apps zijn ontworpen om opdringerige advertenties te vertonen, browsers te kapen, omleidingen te veroorzaken en privé-informatie te registreren.

Hoe werd LeadingAdviceSearch geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste applicaties worden gedistribueerd via downloaders en installers van andere producten. Deze valse marketingtactiek waarbij reguliere software samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt verpakt, wordt "bundeling" genoemd. Door het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijvoorbeeld het negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen, gebruiken van vooraf ingestelde opties enz.) - lopen gebruikers het risico onbedoeld gebundelde inhoud toe te staan op hun apparaten. Bepaalde ongewenste apps hebben "officiële" downloadwebsites. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen echter ook. Nadat erop wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren die ongewenste apps downloaden of installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt of installeert. Downloads mogen alleen worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare kanalen, zoals: niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders - bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden en installeren is het raadzaam om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar ze verwijzen door naar onbetrouwbare en verdachte websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties en omleidingen opmerkt, dan moeten u uw systeem controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met LeadingAdviceSearch, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gelinkt aan de LeadingAdviceSearch-adware (die moeten worden verwijderd):

  • ~/Library/Application Support/com.LeadingAdviceSearch/LeadingAdviceSearch
  • ~/Library/Application Support/com.LeadingAdviceSearchDaemon/LeadingAdviceSearch
  • /Library/LaunchAgents/com.LeadingAdviceSearch.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.LeadingAdviceSearchDaemon.plist

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de LeadingAdviceSearch adware promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te creëren. Voer daarom, voordat u verdere verwijderingsstappen neemt, deze acties uit:
1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

Verwijder frauduleuze profielen die macLauncher promoten (Stap 1)

2) Selecteer het "macLauncher" profiel en verwijder het.

Verwijder frauduleuze profielen die de macLauncher promoten (Stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware.

Advertenties van LeadingAdviceSearch onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van LeadingAdviceSearch. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De LeadingAdviceSearch adware verwijderen:

Verwijder aan LeadingAdviceSearch gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van leadingadvicesearch gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van LeadingAdviceSearch verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van leadingadvicesearch gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van leadingadvicesearch gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van leadingadvicesearch gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van LeadingAdviceSearch QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van LeadingAdviceSearch op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van LeadingAdviceSearch

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.