FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de OdysseusLookup adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van OdysseusLookup
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de OdysseusLookup adware van uw Mac?

Wat is OdysseusLookup?

OdysseusLookup is een frauduleuze applicatie die wordt geklasseerd als een browserkaper. Na een succesvolle installatie vertoont OdysseusLookup opdringerige advertenties, wijzigt het de browserinstellingen en promoot het valse zoekmachines. De meeste adware en browserkapers registreren browsergegevens, en OdysseusLookup waarschijnlijk ook. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om deze app te verspreiden, wordt deze beschouwd als een potentieel ongewenste toepassing. Een van de methoden die wordt gebruikt om OdysseusLookup te verspreiden, is via valse updates van Adobe Flash Player. Hou er rekening mee dat ook illegale software-updaters en installatieprogramma's vaak trojans, ransomware en andere malware verspreiden.

OdysseusLookup adware distributed via fake Flash Player updater/installer

Adware maakt het mogelijk om kortingsbonnen, enquêtes, banners en opdringerige advertenties weer te geven op elke bezochte website. De getoonde advertenties verstoren de surfervaring op internet omdat ze de inhoud van websites verbergen en de browsers vertragen. Opdringerige advertenties linken vaak naar onbetrouwbare / kwaadaardige sites en ze kunnen zelfs stiekem software downloaden of installeren (bijvoorbeeld ongewenste apps). Browserkapers wijzen de adressen van valse zoekmachines aan als de standaard zoekmachine van de browser, de startpagina en de URL's voor nieuwe tabbladen en vensters. Als dergelijke software is geïnstalleerd, wordt elk nieuw browsertabblad en -venster  dat wordt geopend doorverwezen naar het gepromote adres, evenals elke zoekopdracht via de adresbalk. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om zoekresultaten te genereren, dus verwijzen ze door (soms via omleidingsketens) naar Yahoo, Google, Bing en andere echte zoekmachines. Bovendien kunnen alle wijzigingen die gebruikers in hun browserinstellingen proberen aan te brengen, automatisch worden gereset, als toegang tot de browserinstellingen überhaupt is toegestaan. Daarom is de enige manier om een ​​getroffen browser te herstellen het verwijderen van de browserkaper. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste ongewenste apps (inclusief adwares en browserkapers) mogelijkheden voor datatracking. Ze kunnen de surfactiviteit van gebruikers op internet registreren (bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en daar persoonlijke informatie uit afleiden (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens kunnen bijzonder gevoelig zijn en de ontwikkelaars van ongewenste apps verdienen er vaak geld mee door deze te delen met, of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker te garanderen, wordt aanbevolen om alle verdachte applicaties en browserextensies of plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van OdysseusLookup
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), BitDefender (Gen:Variant.Adware.MAC.Rload.5), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adloa), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.k), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van OdysseusLookup verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

DataSearchLauncher, VirtualDeskSearch en LookWebResults zijn een paar voorbeelden van andere apps van het adware-type. Ze lijken legitiem en nuttig en misleiden gebruikers met aanbiedingen van allerlei functionaliteiten zodat ze overgaan tot de download of installatie. Maar hoe goed deze beloftes ook klinken, de apps werken zelden zoals beloofd. In feite is dit gebruikelijk voor alle ongewenste apps. Het enige doel daarvan is inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars. Voor gebruikers bieden ze geen toegevoegde waarde en kunnen juist allerlei ernstige problemen veroorzaken. Ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertenties te tonen, browsers te kapen, omleidingen te veroorzaken en privégegevens te verzamelen.

Hoe werd OdysseusLookup geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste apps worden gedistribueerd via downloaders en installers van andere software. "Bundelen" is de term die daarvoor wordt gebruikt, een valse marketingtactiek waarbij reguliere software wordt voorverpakt met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. het overslaan van stappen en secties, gebruiken van vooraf ingestelde opties, enz.) - verhogen het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Sommige ongewenste apps hebben "officiële" downloadsites. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen ook. Wanneer erop wordt geklikt, dan kunnen ze scripts uitvoeren waarmee ongewenste apps worden gedownload of geïnstalleerd zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt sterk aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt of installeert. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen worden gebruikt. Onbetrouwbare bronnen, bv. onofficiële en gratis hostingwebsites, peer-to-peer-sharing-netwerken en externe downloaders, bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Download- en installatieprocessen moeten voorzichtig worden uitgevoerd. Lees de voorwaarden, controleer alle opties (zeker ook de 'aangepaste' of 'geavanceerde' intellingen en weiger alle extra apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties zien er vaak legitiem uit, maar ze verwijzen door naar allerlei dubieuze pagina's (bijvoorbeeld gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als u dergelijke advertenties en omleidingen opmerkt, dan moeten gebruikers het systeem inspecteren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met OdysseusLookup, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden die verband houden met de OdysseusLookup-adware die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/com.OdysseusLookup/OdysseusLookup
  • ~/Library/Application Support/com.OdysseusLookupDaemon/OdysseusLookup
  • ~/Library/LaunchAgents/com.OdysseusLookup.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.OdysseusLookupDaemon.plist

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de Odysseus Lookup adware promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel aan te maken. Voer daarom de volgende acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen onderneemt:

1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

hecktasit.club voorkeuren stap 1

2) Selecteer het "MC Search" profiel en verwijder het.

hecktasit.club voorkeuren stap 2

3) Voer een volledige systeemscan uit met de Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met de verdere verwijderingsstappen voor deze browserkaper.

Advertenties van OdysseusLookup onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van OdysseusLookup. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De OdysseusLookup adware verwijderen:

Verwijder de aan SearchRange gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applications":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van odysseuslookup gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van OdysseusLookup verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van odysseuslookup gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van odysseuslookup gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van odysseuslookup gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van OdysseusLookup QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van OdysseusLookup op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van OdysseusLookup

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.