FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u apps die search.handlersection.com promoten?

Ook bekend als: De search.handlersection.com browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de search.handlersection.com browserkaper van een Mac?

Wat is search.handlersection.com?

Search.handlersection.com is het adres van een valse zoekmachine die resultaten toont die afkomstig zijn van Yahoo. Het verwijst gebruikers echter eerst door naar Safe Finder. Search.handlersection.com verwijst gebruikers ook door naar search.anysearchmanager.com, een andere schimmige zoekmachine. De zoekmachines die worden gepromoot door search.handlersection.com zijn vals en de apps die dergelijke zoekmachines promoten, noemen we browserkapers. Zulke apps wijzigen niet alleen de browserinstellingen, ze verzamelen ook allerlei (persoonlijke) gegevens.

search.handlersection.com browser hijacker on a Mac computer

Doorgaans promoten browserkapers valse zoekmachines door instellingen zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en nieuwe tabbladen te wijzigen. In dit geval verandert de browserkaper deze naar search.handlersection.com. Met andere woorden, apps van dit type zijn ontworpen om gebruikers te dwingen een bepaald adres te bezoeken telkens als ze een browser of een nieuw tabblad openen en als ze zoekopdrachten invoeren in de URL-balk. Om wijzigingen die door browserkapers zijn gemaakt ongedaan te maken, moeten gebruikers eerst de browserkapers verwijderen. Apps van dit type voorkomen namelijk dat gebruikers de instellingen wijzigen zolang ze zijn geïnstalleerd. Zoals vermeld in de inleiding, geeft search.handlersection.com ofwel resultaten weer die zijn gegenereerd door Yahoo (leidt gebruikers om naar search.yahoo.com via een van de Safe Finder-sites), of naar een andere nep-zoekmachine die mogelijk is ontworpen om misleidende resultaten weer te geven. Hoe dan ook, noch search.handlersection.com, noch andere zoekmachines van dit type mogen worden vertrouwd. Apps die valse zoekmachines promoten zijn vaak ontworpen om browsegegevens te verzamelen, bijvoorbeeld IP-adressen, geolocaties, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. Sommige browserkapers toegang tot gevoelige gegevens. Het belangrijkste probleem daarmee is dat de ontwikkelaars deze verzamelde gegevens aan derden (mogelijk cybercriminelen) kunnen verkopen die deze kunnen misbruiken om geld te verdienen. Daarom kunnen gebruikers van wie de browser door een ongewenste app is gehackt, problemen ondervinden met hun veiligheid op internet, online privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Daarom is het aanbevolen om dergelijke apps niet te vertrouwen en ongewenste apps die al zijn geïnstalleerd zo snel mogelijk te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam De search.handlersection.com browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
IP-adres 104.124.58.147
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Bijkomende informatie Search.handlersection.com verwijst door naar search.yahoo.com via de Safe Finder website en naar search.anysearchmanager.com
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van valse zoekmachines zijn searches.cloud, searchsnow.com en prudensearch.com. Dergelijke zoekmachines geven meestal resultaten weer die zijn gegenereerd door een andere, legitieme zoekmachine ofwel misleidende resultaten met links naar verdachte websites. Daarom wordt aanbevolen om alleen legitieme zoekmachines zoals Google, Yahoo of Bing te gebruiken. Gebruikers installeren apps die zijn ontworpen om nep-zoekmachines te promoten meestal niet opzettelijke. Dit gebeurt  per ongeluk, op de hieronder beschreven manieren..

Hoe werd search.handlersection.com geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen worden browserkapers en andere ongewenste apps gedownload of geïnstalleerd via misleidende advertenties waar gebruikers opzettelijk of per ongeluk op klikken, of tijdens de download- en installatieprocessen van andere programma's. In dat geval verspreiden de ontwikkelaars ongewenste apps via een misleidende marketingmethode genaamd "bundling". Daarbij nemen ze ongewenste apps op in de downloaders of installers van andere programma's als extra aanbiedingen en hopen ze dat gebruikers deze niet zullen weigeren. In de regel kunnen aanbiedingen voor het downloaden of installeren van inbegrepen apps worden geweigerd via de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen. Wanneer gebruikers programma's downloaden en installeren zonder de bovengenoemde instellingen te controleren en te wijzigen, dan staan ze toe dat inbegrepen apps ook worden gedownload of geïnstalleerd. Ongewenste downloads en installaties via misleidende advertenties kunnen gebeuren wanneer die advertenties zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om altijd de "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige" en andere vergelijkbare instellingen van de downloader of installer te controleren en te kijken of deze aanbiedingen vermelden om ongewenste software te downloaden of te installeren. Dergelijke aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat de download- of installatieprocessen worden voltooid. Ook mogen software en bestanden alleen worden gedownload van officiële pagina's en via directe links. Het wordt niet aanbevolen om software te downloaden (of te installeren) vanaf onbetrouwbare, niet-officiële websites, via torrent-clients, eMule (of andere peer-to-peer-netwerken), externe downloaders, installatieprogramma's, enz. Opdringerige advertenties die op verdachte websites verschijnen, openen vaak andere dubieuze websites of veroorzaken ongewenste downloads en installaties. Daarom mogen deze niet worden aangeklikt. Als er al ongewenste of verdachte apps (extensies, add-ons of plug-ins) op uw browser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dit soort programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Search.handlersection.com verwijst door naar search.anysearchmanager.com (GIF):

search.handlersection.com opens search.anysearchmanager.com

Search.handlersection.com wordt in Chrome aangewezen als startpagina:

search.handlersection.com assigned as a homepage

Search.handlersection.com is de standaard zoekmachine in Chrome:

search.handlersection.com assigned as a default search engine

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De search.handlersection.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan search.handlersection.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties"r:

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de search.handlersection.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De search.handlersection.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de search.handlersection.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de search.handlersection.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de search.handlersection.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De search.handlersection.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De search.handlersection.com browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.