Hoe verwijder u de ConnectedBoost adware uit uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van ConnectedBoost
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de ConnectedBoost adware van een Mac?

Wat is ConnectedBoost?

ConnectedBoost is een adware-app die de kenmerken het van een browserkaper. Het toont intrusieve advertenties en wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. ConnectedBoost promoot op die manier Safe Finder, via search.adjustablesample.com en search.anysearchmanager.com. Bovendien kan de meeste adware net zoals browserkapers de browse-activiteit van gebruikers bespioneren, en dat geldt wellicht ook voor ConnectedBoost. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om deze app te distribueren, wordt deze beschouwd als een mogelijk ongewenste toepassing.

ConnectedBoost adware

Adware maakt het mogelijk om pop-ups, banners, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties te plaatsen, meestal bovenop elke bezochte website. De advertenties zijn dus niet afkomstig van de site zelf, maar worden aangeleverd door ConnectedBoost. Deze advertenties verstoren de surfervaring aanzienlijk, omdat ze de pagina-inhoud overlappen en de browsers vertragen. Wanneer erop wordt geklikt, leiden de opdringerige advertenties door naar allerlei onbetrouwbare en kwaadaardige sites. Sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden en installeren (zoals ongewenste programma's). Browserkapers wijzen de adressen van valse zoekmachines toe als de startpagina en de standaardzoekmachine van de browser, en als URL voor nieuwe tabs en vensters. Zo wordt elke zoekopdracht die in de adresbalk getypt wordt, en elk nieuw browsertabblad en -venster doorverwezen naar het gepromote adres. De meeste nep-zoekmachines kunnen geen zoekresultaten genereren, dus leiden ze om (soms via omleidingsketens) naar Google, Yahoo, Bing en andere legitieme zoekmachines. Met ConnectedBoost geïnstalleerd start de omleidingsketen van gebruikers bij search.adjustablesample.com, vervolgens wordt search.anysearchmanager.com geopend, en tenslotte Safe Finder. Deze site kan zelf geen zoekresultaten leveren, en verwijst daarom naar Yahoo (search.yahoo.com) - een echte zoekmachine. Bovendien kunnen browserkapers alle door de gebruiker aangebrachte wijzigingen resetten of de toegang tot de browserinstellingen zelfs volledig afsluiten. Zoals vermeld in de inleiding hebben de meeste ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) mogelijkheden voor dataspionage. Ze kunnen de browse-activiteit volgen (bezochte websites en de geschiedenis van zoekmachines) en persoonlijke informatie verzamelen die daaruit wordt afgeleid (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige gegevens worden vaak gedeeld met, of verkocht aan, derden (mogelijk cybercriminelen). Samengevat: de aanwezigheid van frauduleuze software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Het wordt sterk aanbevolen om verdachte applicaties en browserextensies of plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van ConnectedBoost
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Sophos AV (Adloadr (ongewenst programma)), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), Full List (VirusTotal)
Bijkomende informatie This application belongs to Adload malware family.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van ConnectedBoost verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

ProgressTrend, GlobalQuestSearch en DiscoverResults zijn een paar voorbeelden van adware. Deze apps lijken vaak legitiem en nuttig maar ze misleiden gebruikers met aanbiedingen van handige functies die meestal niet werken. Dit is typerend voor alle ongewenst programma's. Het enige doel van ongewenste applicaties is winst maken ten koste van de gebruiker. In plaats van hun beloftes na te komen, tonen ongewenste programma's opdringerige advertenties, kapen ze browsers, veroorzaken ze omleidingen en registreren ze privégegevens.

Hoe werd ConnectedBoost geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenst programma's worden gedistribueerd via downloaders en installers van andere software. Deze misleidende marketingtechniek waarbij normale software samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt verpakt, heet 'bundeling'. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, gebruiken van vooraf ingestelde opties, overslaan van stappen enz.) - verhogen het risico dat er onbedoeld dubieuze of gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Sommige ongewenste programma's hebben "officiële" promotiepagina's, waarvan ze kunnen worden gedownload. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen echter ook. Als ze worden aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om ongewenste programma's te downloaden of te installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Downloads mogen alleen worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare kanalen, zoals: niet-officiële en gratis sites voor bestandshosting, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders - bieden vaak misleidende en gebundelde inhoud aan. Daarom wordt het gebruik ervan afgeraden. Bij het downloaden en installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te controleren, de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor extra aangeboden apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties lijken meestal legitiem, maar verwijzen naar onbetrouwbare en twijfelachtige websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties opmerkt, dan moet u uw systeem controleren en alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met ConnectedBoost, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van ConnectedBoost is voltooid:

pop-up displayed once ConnectedBoost installation is done

ConnectedBoost veroorzaakt een reeks doorverwijzingen - search.adjustablesample.com, search.anysearchmanager.com, Safe Finder, Yahoo (GIF):

ConnectedBoost adware promoting Safe Finder gif

ConnectedBoost adware installatiemap:

ConnectedBoost adware install folder

ConnectedBoost adware op de Safari-browser:

ConnectedBoost adware installed on Safari

Advertenties van ConnectedBoost onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van ConnectedBoost. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De ConnectedBoost adware verwijderen:

Verwijder aan ConnectedBoost gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van connectedboost gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ConnectedBoost verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van connectedboost gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van connectedboost gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van connectedboost gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ConnectedBoost QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ConnectedBoost op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van ConnectedBoost

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.