Hoe verwijdert u de ProgressTrend applicatie?

Ook bekend als: Advertenties door ProgressTrend
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ProgressTrend van een Mac?

Wat is ProgressTrend?

IMeestal downloaden en installeren gebruikers apps zoals ProgressTrend onbewust en onbedoeld. Daarom worden deze en andere vergelijkbare apps geklasseerd als adware en browsserkapers, mogelijk ongewenste applicaties dus. ProgressTrend promoot de Safe Finder website door de browserinstellingen te wijzigen (de site wordt geopend via akamaihd.net). Het vertoont ook allerlei advertenties en kan gevoelige gegevens verzamelen.

ProgressTrend adware

Enkele voorbeelden van andere advertenties die door apps zoals ProgressTrend worden weergeven, zijn kortingsbonnen, banners, pop-ups en enquêtes. Wanneer gebruikers erop klikken, dan komen ze op dubieuze websites terecht of staan ​​ze zonder het te beseffen toe dat advertenties bepaalde scripts uitvoeren die andere ongewenste apps kunnen downloaden of installeren. Bovendien heeft ProgressTrend eigenschappen van een browserkaper - het promoot het adres van een valse zoekmachine door dit toe te wijzen als adres van de startpagina, de standaard zoekmachine en de nieuwe tabbladen. Met andere woorden, het is ontworpen om gebruikers te dwingen een bepaald adres te bezoeken telkens wanneer ze een browservenster of een nieuw tabblad openen en elke keer als ze zoekopdrachten invoeren in de URL-balk. Het is de moeite waard om te vermelden dat dergelijke apps meestal voorkomen dat gebruikers de bovengenoemde instellingen terug wijzigen (het gepromote adres kan dus niet worden gewijzigd). Gebruikers kunnen voorkomen dat een gekaapte browser een bepaald adres opent door eerst de browserkaper (in dit geval ProgressTrend) te verwijderen. Bovendien kan ProgressTrend gevoelige informatie lezen, zoals creditcardgegevens, wachtwoorden, telefoonnummers en enkele andere gegevens. Dergelijke informatie kan worden misbruikt om frauduleuze aankopen uit te voeren, identiteiten en accounts te stelen enz. De gegevens kunnen ook worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). ProgressTrend kan ook browsergegevens verzamelen (bijv. adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen en geolocaties). Als ProgressTrend al op uw browser of computer is geïnstalleerd, dan kan dit leiden identiteitsdiefstal, financiële verliezen, onveilige situaties op internet, privacyschendingen en andere problemen. Daarom wordt afgeraden om ProgressTrend te vertrouwen. Als deze app al is geïnstalleerd, dan moet ze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door ProgressTrend
Type bedreiging Adware, Mac -alware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties door ProgressTrend verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

ProgressTrend is vrijwel identiek aan andere gelijkaardige apps, zoals IdeaReference, GeneralCache, MapperObject. Meestal worden apps die als adware zijn geclassificeerd, ontworpen met slechts één doel: allerlei advertenties weergeven. Hoewel er adware-apps die (net zoals ProgressTrend) niet alleen advertenties weergeven, maar ook nog eens allerlei persoonlijke gegevens verzamelen en  browsers kapen. Hoe dan ook mogen dergelijke apps nooit worden geïnstalleerd, de meeste zijn nutteloos en kunnen de oorzaak zijn van verschillende problemen.

Hoe werd ProgressTrend geïnstalleerd op mijn computer?

Vaak worden ongewenste apps verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd "bundling". Daarbij worden potentieel ongewenste apps opgenomen in de downloaders en installers van andere programma's. Dergelijke apps zijn dan zogenaamde extra aanbiedingen, in de meeste gevallen worden ze vermeld in de instellingen  zoals "Aangepast", "Geavanceerd" enz. Niet alle gebruikers controleren die instellingen controleren echter, en als ze ze ongewijzigde laten dan staan ze toe dat deze programma's mee worden gedownload en geïnstalleerd. Soms kunnen onbedoelde downloads of installaties ook worden veroorzaakt door op misleidende advertenties te klikken die bepaalde scripts kunnen uitvoeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste apps?

Om ongewenste downloads en installaties te voorkomen, wordt aangeraden om geen programma's of bestanden te downloaden vanaf niet-officiële websites, of via externe downloaders, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, enz. Installatieprogramma's van derden mogen ook niet worden gebruikt om software te installeren. Het wordt aanbevolen om software, bestanden alleen vanaf officiële pagina's en via directe links te downloaden. Een ander belangrijk punt is om goed de download- en installatie-instellingen te controleren, en zeker de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen om te kijken of daar aanbiedingen zijn vermeld om extra inbegrepen, ongewenste apps te downloaden of te installeren.Allerlei opdringerige advertenties die op dubieuze pagina's verschijnen, openen vaak potentieel schadelijke websites of ze kunnen zelfs ongewenste installaties veroorzaken. Daarom mag u niet op dergelijke advertenties klikken. Als er al ongewenste extensies, plug-ins of add-ons zijn geïnstalleerd op uw browser of op uw computer, dan moeten deze onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ProgressTrend, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de ProgressTrend-installatie is voltooid:

pop-up displayed once ProgressTrend installation is done

ProgressTrend verwijst gebruikers door naar de Safe Finder website via akamaihd.net:

ProgressTrend redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

ProgressTrend-adware op Safari

progresstrend adware safari extension

ProgressTrend's installatiemap:

progresstrend adware contents folder

Advertenties door ProgressTrend onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door ProgressTrend. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De ProgressTrend adware verwijderen:

Verwijder aan ProgressTrend gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door progresstrend gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door ProgressTrend verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door progresstrend gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door progresstrend gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door progresstrend gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door ProgressTrend QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door ProgressTrend op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door ProgressTrend

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.