FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Shoptimizely adware?

Ook bekend als: Advertenties van Shoptimizely
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u Shoptimizely van een Mac?

Wat is Shoptimizely?

Shoptimizely wordt geadverteerd als een applicatie die de online winkelervaring zou moeten verbeteren. Deze app is echter geclassificeerd als adware omdat ze veel advertenties toont. Vaak zijn apps zoals Shoptimizely ontworpen om ook verschillende gegevens te registreren. Gebruikers downloaden en installeren vaak onbewust adware, en daarom worden apps van dit type gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties. Onderzoek toont aan dat Shoptimizely wordt verspreid via een valse Adobe Flash Player installer.

Shoptimizely adware

Apps zoals Shoptimizely zijn meestal ontworpen om coupons, banners, enquêtes, pop-ups en andere soorten opdringerige advertenties weer te geven. Vaak zijn die advertenties ontworpen om dubieuze websites te openen of zelfs scripts uit te voeren die ongewenste software kunnen downloaden en installeren. Het wordt aangeraden om niet op advertenties te klikken die verschijnen vanwege geïnstalleerde adware (in dit geval Shoptimizely). Een ander probleem met software van het adware-type is dat deze kan worden ontworpen om gegevens te verzamelen over de browse-activiteiten van de gebruiker (of andere gegevens). Met andere woorden, adware kan worden ontworpen om IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, geolocaties en andere gevoelige informatie te verzamelen. Bovendien kunnen de verzamelde gegevens worden gebruikt om inkomsten te genereren door deze aan derden (mogelijk cybercriminelen) te verkopen. Het betekent dat gebruikers die apps zoals Shoptimizely op hun browser of computer hebben geïnstalleerd, het slachtoffer kunnen worden van identiteitsdiefstal, problemen kunnen ondervinden met betrekking tot hun online privacy, browserveiligheid enz. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom Shoptimizely of andere apps van dit type niet mag worden vertrouwd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van Shoptimizely
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen (misleidende Adobe Flash Player installer) Avast (MacOS:Agent-FJ [Adw]), BitDefender (Adware.MAC.Bundlore.EGJ), Emsisoft (Adware.MAC.Bundlore.EGJ (B)), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Bnodlero.ah), volledig detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Shoptimizely is vrijwel identiek aan andere soortgelijke apps zoals MyCouponsmart, CompariShop en MyShopcoupon. Al die apps zouden de online shopervaring moeten verbeteren maar ze zijn alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars door gebruikers advertenties te tonen. Doorgaans zijn apps van dit type niet alleen nutteloos, maar kunnen ze ook allerlei problemen veroorzaken.

Hoe werd Shoptimizely geïnstalleerd op mijn computer?

Het is bekend dat Shoptimizely wordt verspreid via een valse Adobe Flash Player die is ontworpen om Shoptimizely te installeren in plaats van de daadwerkelijke Adobe Flash Player. Net als veel andere apps van dit type, kan deze ook worden verspreid via de setups van andere programma's. Het is gebruikelijk dat ontwikkelaars mogelijk ongewenste apps opnemen als aanvullende aanbiedingen, terwijl de informatie over dergelijke aanbiedingen meestal niet correct wordt bekendgemaakt. Meestal wordt dit vermeld in de instellingen van de setup, zoals de geavanceerde, handmatige of aangepaste instellingen. Als gebruikers deze niet controleren staan ze onbewust toe dat er ongewenste apps op hun apparaat worden geïnstalleerd. Soms installeren dergelijke apps zich ook als gebruikers op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is niet veilig om programma's (en bestanden) te downloaden of te installeren via downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken van derden (zoals eMule, torrent-clients), vanaf onbetrouwbare websites en andere vergelijkbare kanalen. Gebruikers die dit wel doen downloaden en installeren vaak ongewenste apps, soms zelfs kwaadaardige. Daarom mogen bestanden en programma's alleen worden gedownload vanaf officiële websites en via directe links. Downloaders en installers die instellingen bevatten zoals "Aangepast" of "Geavanceerd" moeten worden gecontroleerd op aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden en te installeren. Dergelijke aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat downloads en installaties worden voltooid. Advertenties die op dubieuze pagina's worden weergegeven, zijn vaak ontworpen om andere onbetrouwbare websites te openen of om downloads en installaties van ongewenste apps te veroorzaken. Op dergelijke advertenties mag niet worden geklikt. Als er ongewenste extensies, add-ons of plug-ins op uw browser zijn geïnstalleerd, dan moet u deze onmiddellijk verwijderen, net zoals met dergelijke toepassingen die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met Shoptimizely, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidend Adobe Flash Player-installatieprogramma dat de Shoptimizely adware promoot:

shoptimizely adware first installation dialog window

Nog een screenshot van de Adobe Flash Player installer die de Shoptimizely adware promoot:

shoptimizely adware second installation dialog window

Schermafbeelding van de Shoptimizely-extensie (als de functie "Uw browser wordt beheerd door uw organisatie" is ingeschakeld in uw browser [zoals in het screenshot hieronder] en dit bericht verschijnt na installatie van Shoptimizely, dan kan deze ongewenste app worden verwijderd door de beschreven stappen te volgen in dit artikel):

shoptimizely adware extension installed on chrome

Screenshot van de Shoptimizely adware-extensie in de Safari webbrowser:

Shoptimizely adware in Safari web browser

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Shopify adware verwijderen:

Verwijder aan Shopify gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van shoptimizely gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van Shoptimizely verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van shoptimizely gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van shoptimizely gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van shoptimizely gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van Shoptimizely QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Shoptimizely op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.