FacebookTwitterLinkedIn

MyCouponsmart Adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties van MyCouponsmart
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe MyCouponsmart te verwijderen van een Mac?

Wat is MyCouponsmart?

MyCouponsmart is een misleidende applicatie die gebruikers helpt om tijd en geld te besparen door verschillende kortingsbonnen aan te bieden en hen te informeren over speciale aanbiedingen/kortingen die beschikbaar zijn in online winkels. Deze functionaliteit lijkt nuttig en handig. In werkelijkheid is MyCouponsmart echter gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste app en als adware. Hier zijn drie belangrijke redenen voor: 1) de onopvallende installatie, zonder toestemming van de gebruiker; 2) het bijhouden van de surfactiviteit van de gebruiker op het web, en; 3) de weergave van opdringerige advertenties.

MyCouponsmart adware

Na infiltratie in het systeem begint MyCouponsmart met het weergevan van coupons, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties. Daartoe gebruiken de ontwikkelaars tools die het plaatsen van grafische inhoud van externe partijen mogelijk maken. Om deze reden nemen opdringerige advertenties vaak de inhoud van de bezochte websites over, wat de kwaliteit van de surfervaring op het internet aanzienlijk verstoort. Ook belangrijk is dat opdringerige advertenties kunnen omleiden naar kwaadaardige websites en scripts kunnen uitvoeren die andere mogelijk ongewenste applicaties (of zelfs malware) downloaden en installeren. Dit betekent dat zelfs één enkele toevallige klik kan resulteren in een risicovolle computerinfectie. Mogelijk ongewenste applicaties zijn ook berucht om het volgen van informatie. Adware verzamelt meestal gegevens zoals de bezochte website-URL's, de bekeken pagina's, de zoekopdrachten ingevoerd in de zoekmachines, de internet protocol-adressen, enzovoort. Het probleem is dat de verzamelde gegevens meestal persoonlijke informatie bevatten en als dat nog niet genoeg is, delen ontwikkelaars dit met externen (mogelijk cybercriminelen). Deze personen verkrijgen inkomsten door die informatie te misbruiken. Daarom kan het hebben van een app voor het bijhouden van gegevens op uw computer - zoals MyCouponsmart - mogelijk leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. We raden u dan ook ten zeerste aan om deze ongewenste toepassing zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvertenties van MyCouponsmart
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

MyCouponsmart is vrijwel identiek aan tientallen andere adware-applicaties, zoals MyShopcoupon, CompariShop, LiveShoppers, ShoppyTool (en de lijst gaat maar door). Deze applicaties bieden allemaal exact dezelfde functionaliteit waarmee gebruikers tijd en geld kunnen besparen. Niettemin zijn dergelijke beweringen slechts pogingen om de schijn van legitimiteit/bruikbaarheid te creëren en gebruikers te misleiden zodat ze overgaan tot de installatie ervan. MyCouponsmart en de andere vermelde apps bieden absoluut geen meerwaarde voor de daadwerkelijke gebruiker. Hun echte en enige doel is om inkomsten te verzamelen voor de ontwikkelaars en dat is waarom ze niets anders doen dan opdringerige advertenties vertonen en persoonlijke gegevens registreren, waardoor de surfervaring op het web aanzienlijk verstoord wordt en de privacy van de gebruikers en hun veiligheid tijdens het surfen op het web wordt bedreigd.

Hoe werd MyCouponsmart geïnstalleerd op mijn computer?

Deze adware heeft een officiële downloadwebsite. De overgrote meerderheid van de gebruikers installeert deze app echter onbedoeld, omdat ontwikkelaars MyCouponsmart verspreiden door gebruik te maken van "bundeling" en opdringerige reclamemethoden. "Bundelen" is eigenlijk een stiekeme installatie van applicaties van externe partijen en browser plug-ins. Wat de ontwikkelaars doen, is "gebundelde" apps verbergen achter de "Aangepaste" en "Geavanceerde" opties (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Wat belangrijk is, is dat gebruikers deze procedures vaak overhaasten en de meeste stappen overslaan. Bovendien klikken gebruikers vaak op verschillende advertenties zonder na te denken over de mogelijke gevolgen. Gedrag als dit leidt vaak tot onbedoelde installatie van ongewenste applicaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te beginnen moeten gebruikers zich realiseren dat beperkte kennis en roekeloos gedrag de belangrijkste redenen zijn voor computerbesmettingen. Voorzichtigheid is de sleutel tot veiligheid. Daarom is opletten bij het surfen op het internet en bij het downloaden/installeren van software een must. Zorg er altijd voor dat je elke stap van het download-/installatieproces zorgvuldig analyseert met de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd". Terwijl u dit doet, vinkt u extra programma's uit en weigert u alle aanbiedingen om deze te downloaden/installeren. We raden u aan om downloaders/installatieprogramma's van externe partijen te vermijden, aangezien de meeste daarvan winsten genereren met behulp van de "bundeling"-methode (het promoten van ongewenste applicatie). Software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Houd er bovendien rekening mee dat opdringerige advertenties er meestal volkomen legitiem uitzien. Gelukkig verwijzen de meeste van deze advertenties door naar dubieuze websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, etc. Als u regelmatig dergelijke  advertenties/omleidingen ziet, dan moet u onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met MyCouponsmart, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidende applicatie-installer die MyCouponsmart adware promoot:

Misleidende installer die MyCouponsmart adware promoot

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

MyCouponsmart adware verwijderen:

Verwijder aan MyCouponsmart gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaperer verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX","NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele achtergebleven onderdelen. 

Verwijder aan de advertenties van mycouponsmart gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van MyCouponsmart verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van mycouponsmart gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van mycouponsmart gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van mycouponsmart gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van MyCouponsmart QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van MyCouponsmart op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.