FacebookTwitterLinkedIn

CompariShop Adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door CompariShop
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je CompariShop van een Mac?

Wat is CompariShop?

CompariShop is een frauduleuze applicatie identiek aan LiveShoppers, ShoppyTool, MyCouponize en vele andere. Door functionaliteiten aan te bieden die gebruikers zogezegd tijd en geld helpen besparen (kortingsbonnen, meldingen over speciale aanbiedingen en kortingen bij verschillende online winkels enz.), Creëert CompariShop een indruk van legitimiteit en bruikbaarheid. Gebruikers moeten echter weten dat CompariShop eigenlijk als een adware wordt gecategoriseerd, net zoals andere mogelijk ongewenste programma's. Er zijn verschillende redenen voor deze negatieve associaties: 1) de weergave van malvertising-advertenties; 2) het registreren van informatie, en 3) een stiekeme installatie zonder toestemming van de gebruiker.

CompariShop adware

Onmiddellijk na de installatie begint CompariShop met het leveren van kortingsbonnen, banners, pop-ups en een aantal andere opdringerige advertenties. Deze worden weergegeven via verschillende tools die de plaatsing van grafische inhoud van derden mogelijk maken. Op die manier verbergen advertenties de onderliggende inhoud van bezochte websites in veel gevallen, wat de surfervaring van gebruikers op internet aanzienlijk verstoort. Verder zijn sommige advertenties ontworpen om gebruikers naar verschillende websites door te leiden en/of scripts uit te voeren die malware of andere PUP's downloaden en installeren. Daarom kan zelfs een toevallige klik resulteren in een risicovolle besmetting met adware of malware. Dit programma wordt voornamelijk gebruikt om 'malvertising'-inkomsten te genereren. Zoals hierboven vermeld, registreert CompariShop ook verschillende gevoelige gegevens. Internet Protocol (IP)-adressen, toetsaanslagen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten in zoekmachines en andere verzamelde gegevens worden later verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Zo kan de aanwezigheid van een dergelijke app ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal tot gevolg hebben. Het is de moeite waard te vermelden dat mogelijk ongewenste programma's waarschijnlijk systeembronnen misbruiken om ongewenste processen (bijv. het mijnen van cryptocurrency) uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker. Dergelijk gedrag resulteert in een aanzienlijke verstoring van de systeemprestaties. Om deze redenen moeten apps zoals CompariShop meteen worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvertenties door CompariShop
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Alle programma's van het adware-type lijken op mekaar. Door het aanbieden van een aantal interessante functies (bijv. optimalisatie van systeemprestaties, toename van de downloadsnelheid, antivirus enz.) proberen ongewenste programma's gebruikers te misleiden tot installatie. In werkelijkheid echter biedt slechts een klein percentage adware-achtige apps toegevoegde waarde voor gewone gebruikers - de meeste zijn volledig nutteloos. De waarheid is dat adware-type apps alleen zijn ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars (volgens het "Pay Per Click" [PPC]-advertentiemodel, het verkoop van persoonlijke informatie, het mijnen van cryptomunten enz.) Om deze redenen vormen mogelijk ongewenste programma's een directe bedreiging voor de privacy van gebruikers en de veiligheid van het surfen op internet.

How werd CompariShop geïnstalleerd op mijn computer?

Deze adware heeft een officiële downloadwebsite. Zoals met de meeste andere ongewenste programma's wordt ook CompariShop gedistribueerd met behulp van malvertising-advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (een undercover-installatie van software door derden samen met reguliere apps). Vanwege het roekeloze gedrag en het gebrek aan kennis van de gebruiker infiltreert CompariShop daarom meestal zonder toestemming. Het probleem is dat ontwikkelaars niet eerlijk genoeg zijn om correcte informatie over de installatie van "gebundelde" software te delen - ze verbergen bewust dergelijke informatie achter de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen of andere secties van download- en installatieprocessen. Gebruikers die deze processen roekeloos overhaasten, de meeste stappen overslaan of op een van de verschillende advertenties klikken raken daarom vaak opgezadeld met de installatie van mogelijk ongewenste programma's. Ze stellen het systeem bloot aan een risico op verschillende infecties en brengen hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Ten eerste moet elke gebruiker weten dat de sleutel tot computerveiligheid oplettendheid is. Daarom is het uiterst belangrijk om goed op te letten bij het downloaden en installeren van software en bij het surfen op internet in het algemeen. Zoals hierboven vermeld, worden PUP's verspreid via de "bundling"-methode. Om deze reden moeten gebruikers elk venster (met name de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen) van de download- en installatiedialogen altijd zorgvuldig analyseren en alle extra inbegrepen programma's annuleren. Bundelen wordt ook gebruikt om inkomsten te genereren met download- en installatietools van derden (die kwaadaardige apps promoten). Daarom mogen dergelijke tools eigenlijk nooit worden gebruikt. Het is ook belangrijk op te merken dat criminelen veel middelen investeren in het ontwerpen van kwaadaardige advertenties. Om deze reden lijken deze advertenties meestal sterk op echte advertenties en is het onderscheiden van vals of echt erg moeilijk. Deze advertenties onderscheiden zich door hun vele doorverwijzingen naar websites met enquêtes, gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere dubieuze websites. Daarom moeten gebruikers die naar dergelijke websites worden doorgestuurd, onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserinvoegtoepassingen verwijderen.

CompariShop adware's End User License Agreement (EULA):

CompariShop adware EULA

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

CompariShop verwijdering:

Verwijder aan CompariShop gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijdering via de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de advertenties door comparishop gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door CompariShop verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door comparishop gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door comparishop gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door comparishop gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door CompariShop QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door CompariShop op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.