Mailto ransomware verwijderingsinstructies

Ook bekend als: Mailto virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Mailto ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Mailto?

Mailto (ook bekend als NetWalker) werd ontdekt door GrujaRS en is een schadelijke software, een bijgewerkte versie van de Kokoklock ransomware. Mailto codeert de bestanden, waardoor ze onbruikbaar worden. Het programma codeert de gegevens en hernoemt de bestanden door er het e-mailadres van de ontwikkelaar en een extensie met de unieke ID van het slachtoffer aan toe te voegen (bijv. ".E85fb1"). Zo kan "1.jpg" bijvoorbeeld worden hernoemd naar "1.jpg.mailto[[email protected]].e85fb1". Zodra de codering is voltooid, creëert Mailto een tekstbestand met de naam met het patroon "slachtoffer_ID-Readme.txt" (bv. "E85FB1-Readme.txt") op het bureaublad.

Het bericht in het tekstbestand informeert de gebruikers dat hun gegevens gecodeerd zijn. Om ze te herstellen, worden ze dringend verzocht om contact op te nemen met de cybercrMailtonelen die verantwoordelijk zijn voor de codering. De slachtoffers worden aangemoedigd om contact op te nemen met de ontwikkelaars van Mailto via de opgegeven e-mailadressen - dit zal hen in staat stellen te leren hoe ze hun bestanden kunnen ontsleutelen en/of het losgeld kunnen betalen. Elk slachtoffer met bestanden geïnfecteerd door deze ransomware ontvangt een unieke ID/persoonlijke code in het tekstbestand. Deze code moet vermeld worden in de e-mailreactie. Bovendien mogen de gebruikers één bestand gratis bijvoegen voor een decodering. Over het algemeen kunnen alleen de cybercrMailtonelen de gegevens versleuteld met hun software decoderen. Mailto en soortgelijke programma's gebruiken sterke coderingen die vrijwel niet te 'kraken' zijn. Merk op dat de cybercrMailtonelen nooit te vertrouwen zijn - ze bieden vaak geen decryptiesoftware/-tools aan, zelfs als ze worden betaald. Als aan de losgeldvereisten voldaan wordt, dan ontvangen de slachtoffers meestal niets terug en gaan de gegevens verloren. De enige manier om de gecodeerde bestanden te herstellen, is door een back-up te maken, als deze vóór de codering gemaakt is.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

Mailto decryptie instructies

Mailto is gelijkaardig aan StuardRitchi, Caleb, Sherminator en vele andere ransomware-programma's. Alle gegevens worden gecodeerd en vragen losgeld om de bestanden te decoderen. De verschillen zijn: het gebruikte cryptografische algoritme (symmetrisch of asymmetrisch) en het losgeldbedrag (meestal tussen de drie en de vier cijfers). In de meeste gevallen is handmatige decryptie (zonder de betrokkenheid van de cybercrMailtonelen) onmogelijk, tenzij de ransomware nog in ontwikkeling is en/of fouten/bugs bevat. Bewaar back-ups op externe servers en/of niet-aangesloten opslagapparaten om de gegevensveiligheid te waarborgen. Aangezien deze ook beschadigd kunnen worden, moet u meerdere back-ups op verschillende locaties opslaan.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware en andere malware wordt op verschillende manieren verspreid: via trojans, spamcampagnes, onbetrouwbare downloadkanalen, software "cracking" (activerings) tools en valse updaters. Trojans zijn schadelijke programma's die ontworpen zijn om kettinginfecties te veroorzaken. Ze voeren malafide downloads/installatie van andere malware uit. Schadelijke inhoud wordt ook verspreid via verschillende e-mailbijlagen (bijvoorbeeld uitvoerbare en archiefbestanden, Microsoft Office- en PDF-documenten, JavaScript en andere). Deze misleidende e-mails worden verzonden via grootschalige spamcampagnes en worden vaak gemarkeerd als "belangrijk" of "officieel". Onbetrouwbare downloadbronnen verspreiden ook malware. Deze omvatten peer-to-peer deelnetwerken (bijv. BitTorrent, Gnutella, eMule en enz.), gratis websites voor het hosten van bestanden, downloaders van externen en andere vergelijkbare bronnen. Programma's voor het "kraken" installeren vaak malware, in plaats van het activeren van de gelicentieerde software. Valse updaters werken op een vergelijkbare manier - in plaats van de programma's bij te werken, benutten ze bugs/fouten en installeren ze schadelijke inhoud.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Mailto virus
Bedreigingtype Ransomware, cryptovirus, bestandslocker.
Versleutelde Bestandextensie .mailto[[email protected]]
Losgeldeisend Bericht victim's_ID-Readme.txt
CybercrMailtoneel Contact [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]
Detectie Namen Avast (Win32:Trojan-gen), BitDefender (Gen:Variant.Razy.553720), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Filecoder.NXP), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Generic), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U kunt bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een bericht met een vraag om losgeld op uw bureaublad weergegeven. CybercrMailtonelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Mailto virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties

Bijlagen in e-mails ontvangen van verdachte/onbekende afzenders mogen nooit worden geopend. Deze e-mails worden vaak vermomd als "officieel", "belangrijk", "dringend" of anderszins gemarkeerd als prioritaire e-mail. In feite mogen irrelevante e-mails niet worden geopend, ondanks deze misleidende labels. Download software alleen van officiële en geverifieerde bronnen. Gebruik geen onofficiële en onbetrouwbare downloadwebsites, peer-to-peer deelnetwerken en andere externe downloaders. De op het systeem aanwezige software moet up-to-date worden gehouden via de functies/tools die door de officiële ontwikkelaar worden geleverd. Hetzelfde geldt voor de softwareactivering. Illegale activeringstools ("kraks") kunnen systeeminfecties veroorzaken. Laat een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite installeren en updaten. Deze programma's kunnen gebruikt worden om regelmatige systeemscans uit te voeren voor de detectie en verwijdering van potentiële bedreigingen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Mailto, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in Mailto ransomware tekstbestand ("victim's_ID-Readme.txt"):

+++++++++++++++++++++++
---

Wat gebeurt er ?
---
Uw bestanden zijn gecodeerd en momenteel niet beschikbaar.
U kunt het controleren: alle bestanden op uw computer hebben de uitbreiding e85fb1.
Trouwens, alles is mogelijk om te herstellen, maar u moet onze instructies volgen.
Anders kunt u uw gegevens niet herstellen.
---
Welke garanties?
---
Het is maar onze zaak. We geven absoluut niet om u en uw deals. Als we ons werk en onze verplichtingen niet doen, dan zal niemand met ons samenwerken.
Dat is niet in ons belang.
Om te controleren of u bestanden kunt herstellen, moet u ons een e-mail sturen.
Daar kunt u één bestand gratis decoderen. Dat is onze garantie.
---
Hoe contact met ons opnemen?
---
Email ons:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Vergeet niet uw persoonlijke code in de brief te vermelden:

-

Screenshot van bestanden versleuteld door Mailto (willekeurige extensie):

Bestanden versleuteld door Mailto

Update 6 februari 2020 - De ontwikkelaars van de Mailto (NetWalker) ransomware zijn zich recentelijk gaan richten op verschillende bedrijfsnetwerken om nog meer winst te maken. Bedrijven bezitten vaker bestanden die waardevol zijn dan gewone gebruikers. Bovendien bevatten deze bestanden vaak gevoelige gegevens (bijv. persoonlijke gegevens van klanten, productinformatie [zoals patenten, ingrediënten en dergelijke], informatie over werknemers, enz.). Om deze reden is er een veel grotere kans dat een bedrijf akkoord gaat om voor de decodering te betalen en dus gemakkelijker te chanteren valt. Ook zijn bedrijven bereid om veel meer geld te betalen dan een thuisgebruiker die zijn muziekverzameling, foto's, enzovoort wil herstellen. Met andere woorden, dergelijke persoonlijke informatie is niet erg waardevol en de crMailtonelen zullen veel meer inkomsten krijgen door bedrijven te chanteren dan thuisgebruikers. Bovendien is er een bijgewerkte versie van de Mailto ransomware uitgebracht. Die gedraagt zich vrijwel identiek. De enige verschillen zijn de opgegeven e-mailadressen en tekst in het bericht met de vraag om losgeld.

Screenshot van het geupdate Mailto ransomware-bericht ("random_string-Readme.txt"):

Geupdate Mailto (NetWalker) ransomware losgeldeis

Tekst in dit bestand:

Hoi!
Uw bestanden zijn gecodeerd.
Alle gecodeerde bestanden voor deze computer hebben de extensie: .f5be7
-
Als u om één ​​of andere reden deze tekst leest voordat de codering is beëindigd,
dan kan dit begrepen worden door het feit dat de computer vertraagt,
en uw hartslag is gestegen vanwege de mogelijkheid om het uit te zetten,
dan raden we u aan om weg te gaan van de computer en te accepteren dat u gecompromitteerd bent,
opnieuw opstarten/afsluiten zorgt ervoor dat u bestanden verliest zonder de mogelijkheid van herstel en zelfs god zal u niet kunnen helpen,
kunnen het bestanden op het netwerk zijn die toebehoren aan andere gebruikers, weet u zeker dat u die verantwoordelijkheid wilt nemen?
-
Onze coderingsalgoritmen zijn erg sterk en uw bestanden zijn zeer goed beschermd. U moet niet hopen om ze te herstellen zonder onze hulp.
De enige manier om uw bestanden terug te krijgen is om met ons samen te werken en het decrypter-programma te kopen.
Probeer uw bestanden niet te herstellen zonder een programma te decoderen, u kunt ze beschadigen en dan zijn ze onmogelijk te herstellen.
We raden u aan zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, anders bestaat de mogelijkheid dat uw bestanden nooit worden hersteld.
Voor ons is dit alleen zakelijk en om u onze ernst te bewijzen, zullen we u enkele bestanden gratis decoderen,
maar we zullen niet lang op uw mail wachten, schiet dus op met uw beslissing.
Neem contact met ons op:
[email protected]
[email protected]
Vergeet niet uw code in de e-mail te vermelden:

-

Screenshot van bestanden versleuteld door de geupdate Mailto ransomware (willekeurig extensie blijft):

Bestanden gecompromiteerd door de geupdate Mailto (NetWalker) ransomware

Screenshot van het geupdate Mailto ransomware's proces (vermomd als "Sticky Password") in Windows Taakbeheer:

Proces van het geupdate Mailto (NetWalker) ransomware

Mailto ransomware verwijderen:

Mailto virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Mailto virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Mailto virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Mailto ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Mailto ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mMailtoode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Mailto ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mMailtoode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Mailto, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmMailtoode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Mailto ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Mailto ransomware kunnen verwijderen:

{loadposition position16

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mailto virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mailto virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Mailto virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.