Mailto ransomware verwijderingsinstructies

Ook bekend als: Mailto virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Mailto ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Mailto?

Mailto (ook bekend als NetWalker) werd ontdekt door GrujaRS en is een schadelijke software, een bijgewerkte versie van de Kokoklock ransomware. Mailto codeert de bestanden, waardoor ze onbruikbaar worden. Het programma codeert de gegevens en hernoemt de bestanden door er het e-mailadres van de ontwikkelaar en een extensie met de unieke ID van het slachtoffer aan toe te voegen (bijv. ".E85fb1"). Zo kan "1.jpg" bijvoorbeeld worden hernoemd naar "1.jpg.mailto[[email protected]].e85fb1". Zodra de codering is voltooid, creëert Mailto een tekstbestand met de naam met het patroon "slachtoffer_ID-Readme.txt" (bv. "E85FB1-Readme.txt") op het bureaublad.

Het bericht in het tekstbestand informeert de gebruikers dat hun gegevens gecodeerd zijn. Om ze te herstellen, worden ze dringend verzocht om contact op te nemen met de cybercrMailtonelen die verantwoordelijk zijn voor de codering. De slachtoffers worden aangemoedigd om contact op te nemen met de ontwikkelaars van Mailto via de opgegeven e-mailadressen - dit zal hen in staat stellen te leren hoe ze hun bestanden kunnen ontsleutelen en/of het losgeld kunnen betalen. Elk slachtoffer met bestanden geïnfecteerd door deze ransomware ontvangt een unieke ID/persoonlijke code in het tekstbestand. Deze code moet vermeld worden in de e-mailreactie. Bovendien mogen de gebruikers één bestand gratis bijvoegen voor een decodering. Over het algemeen kunnen alleen de cybercrMailtonelen de gegevens versleuteld met hun software decoderen. Mailto en soortgelijke programma's gebruiken sterke coderingen die vrijwel niet te 'kraken' zijn. Merk op dat de cybercrMailtonelen nooit te vertrouwen zijn - ze bieden vaak geen decryptiesoftware/-tools aan, zelfs als ze worden betaald. Als aan de losgeldvereisten voldaan wordt, dan ontvangen de slachtoffers meestal niets terug en gaan de gegevens verloren. De enige manier om de gecodeerde bestanden te herstellen, is door een back-up te maken, als deze vóór de codering gemaakt is.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

Mailto decryptie instructies

Mailto is gelijkaardig aan StuardRitchi, Caleb, Sherminator en vele andere ransomware-programma's. Alle gegevens worden gecodeerd en vragen losgeld om de bestanden te decoderen. De verschillen zijn: het gebruikte cryptografische algoritme (symmetrisch of asymmetrisch) en het losgeldbedrag (meestal tussen de drie en de vier cijfers). In de meeste gevallen is handmatige decryptie (zonder de betrokkenheid van de cybercrMailtonelen) onmogelijk, tenzij de ransomware nog in ontwikkeling is en/of fouten/bugs bevat. Bewaar back-ups op externe servers en/of niet-aangesloten opslagapparaten om de gegevensveiligheid te waarborgen. Aangezien deze ook beschadigd kunnen worden, moet u meerdere back-ups op verschillende locaties opslaan.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware en andere malware wordt op verschillende manieren verspreid: via trojans, spamcampagnes, onbetrouwbare downloadkanalen, software "cracking" (activerings) tools en valse updaters. Trojans zijn schadelijke programma's die ontworpen zijn om kettinginfecties te veroorzaken. Ze voeren malafide downloads/installatie van andere malware uit. Schadelijke inhoud wordt ook verspreid via verschillende e-mailbijlagen (bijvoorbeeld uitvoerbare en archiefbestanden, Microsoft Office- en PDF-documenten, JavaScript en andere). Deze misleidende e-mails worden verzonden via grootschalige spamcampagnes en worden vaak gemarkeerd als "belangrijk" of "officieel". Onbetrouwbare downloadbronnen verspreiden ook malware. Deze omvatten peer-to-peer deelnetwerken (bijv. BitTorrent, Gnutella, eMule en enz.), gratis websites voor het hosten van bestanden, downloaders van externen en andere vergelijkbare bronnen. Programma's voor het "kraken" installeren vaak malware, in plaats van het activeren van de gelicentieerde software. Valse updaters werken op een vergelijkbare manier - in plaats van de programma's bij te werken, benutten ze bugs/fouten en installeren ze schadelijke inhoud.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Mailto virus
Bedreigingtype Ransomware, cryptovirus, bestandslocker.
Versleutelde Bestandextensie .mailto[[email protected]]
Losgeldeisend Bericht victim's_ID-Readme.txt
CybercrMailtoneel Contact [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]
Detectie Namen Avast (Win32:Trojan-gen), BitDefender (Gen:Variant.Razy.553720), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Filecoder.NXP), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Generic), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U kunt bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een bericht met een vraag om losgeld op uw bureaublad weergegeven. CybercrMailtonelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Mailto virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties

Bijlagen in e-mails ontvangen van verdachte/onbekende afzenders mogen nooit worden geopend. Deze e-mails worden vaak vermomd als "officieel", "belangrijk", "dringend" of anderszins gemarkeerd als prioritaire e-mail. In feite mogen irrelevante e-mails niet worden geopend, ondanks deze misleidende labels. Download software alleen van officiële en geverifieerde bronnen. Gebruik geen onofficiële en onbetrouwbare downloadwebsites, peer-to-peer deelnetwerken en andere externe downloaders. De op het systeem aanwezige software moet up-to-date worden gehouden via de functies/tools die door de officiële ontwikkelaar worden geleverd. Hetzelfde geldt voor de softwareactivering. Illegale activeringstools ("kraks") kunnen systeeminfecties veroorzaken. Laat een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite installeren en updaten. Deze programma's kunnen gebruikt worden om regelmatige systeemscans uit te voeren voor de detectie en verwijdering van potentiële bedreigingen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Mailto, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in Mailto ransomware tekstbestand ("victim's_ID-Readme.txt"):

+++++++++++++++++++++++
---

Wat gebeurt er ?
---
Uw bestanden zijn gecodeerd en momenteel niet beschikbaar.
U kunt het controleren: alle bestanden op uw computer hebben de uitbreiding e85fb1.
Trouwens, alles is mogelijk om te herstellen, maar u moet onze instructies volgen.
Anders kunt u uw gegevens niet herstellen.
---
Welke garanties?
---
Het is maar onze zaak. We geven absoluut niet om u en uw deals. Als we ons werk en onze verplichtingen niet doen, dan zal niemand met ons samenwerken.
Dat is niet in ons belang.
Om te controleren of u bestanden kunt herstellen, moet u ons een e-mail sturen.
Daar kunt u één bestand gratis decoderen. Dat is onze garantie.
---
Hoe contact met ons opnemen?
---
Email ons:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Vergeet niet uw persoonlijke code in de brief te vermelden:

-

Screenshot van bestanden versleuteld door Mailto (willekeurige extensie):

Bestanden versleuteld door Mailto

Update 6 februari 2020 - De ontwikkelaars van de Mailto (NetWalker) ransomware zijn zich recentelijk gaan richten op verschillende bedrijfsnetwerken om nog meer winst te maken. Bedrijven bezitten vaker bestanden die waardevol zijn dan gewone gebruikers. Bovendien bevatten deze bestanden vaak gevoelige gegevens (bijv. persoonlijke gegevens van klanten, productinformatie [zoals patenten, ingrediënten en dergelijke], informatie over werknemers, enz.). Om deze reden is er een veel grotere kans dat een bedrijf akkoord gaat om voor de decodering te betalen en dus gemakkelijker te chanteren valt. Ook zijn bedrijven bereid om veel meer geld te betalen dan een thuisgebruiker die zijn muziekverzameling, foto's, enzovoort wil herstellen. Met andere woorden, dergelijke persoonlijke informatie is niet erg waardevol en de crMailtonelen zullen veel meer inkomsten krijgen door bedrijven te chanteren dan thuisgebruikers. Bovendien is er een bijgewerkte versie van de Mailto ransomware uitgebracht. Die gedraagt zich vrijwel identiek. De enige verschillen zijn de opgegeven e-mailadressen en tekst in het bericht met de vraag om losgeld.

Screenshot van het geupdate Mailto ransomware-bericht ("random_string-Readme.txt"):

Geupdate Mailto (NetWalker) ransomware losgeldeis

Tekst in dit bestand:

Hoi!
Uw bestanden zijn gecodeerd.
Alle gecodeerde bestanden voor deze computer hebben de extensie: .f5be7
-
Als u om één ​​of andere reden deze tekst leest voordat de codering is beëindigd,
dan kan dit begrepen worden door het feit dat de computer vertraagt,
en uw hartslag is gestegen vanwege de mogelijkheid om het uit te zetten,
dan raden we u aan om weg te gaan van de computer en te accepteren dat u gecompromitteerd bent,
opnieuw opstarten/afsluiten zorgt ervoor dat u bestanden verliest zonder de mogelijkheid van herstel en zelfs god zal u niet kunnen helpen,
kunnen het bestanden op het netwerk zijn die toebehoren aan andere gebruikers, weet u zeker dat u die verantwoordelijkheid wilt nemen?
-
Onze coderingsalgoritmen zijn erg sterk en uw bestanden zijn zeer goed beschermd. U moet niet hopen om ze te herstellen zonder onze hulp.
De enige manier om uw bestanden terug te krijgen is om met ons samen te werken en het decrypter-programma te kopen.
Probeer uw bestanden niet te herstellen zonder een programma te decoderen, u kunt ze beschadigen en dan zijn ze onmogelijk te herstellen.
We raden u aan zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, anders bestaat de mogelijkheid dat uw bestanden nooit worden hersteld.
Voor ons is dit alleen zakelijk en om u onze ernst te bewijzen, zullen we u enkele bestanden gratis decoderen,
maar we zullen niet lang op uw mail wachten, schiet dus op met uw beslissing.
Neem contact met ons op:
[email protected]
[email protected]
Vergeet niet uw code in de e-mail te vermelden:

-

Screenshot van bestanden versleuteld door de geupdate Mailto ransomware (willekeurig extensie blijft):

Bestanden gecompromiteerd door de geupdate Mailto (NetWalker) ransomware

Screenshot van het geupdate Mailto ransomware's proces (vermomd als "Sticky Password") in Windows Taakbeheer:

Proces van het geupdate Mailto (NetWalker) ransomware

Mailto ransomware verwijderen:

Mailto virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Mailto virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mailto virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mailto virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Mailto virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.