Hoe de Power Search browserkaper verwijderen?

Ook bekend als: srchpowerwindow.info doorverwijzing
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Power Search browserkaper verwijderingsinstructies

Wat is Power Search?

Power Search is de naam van een app die gecategoriseerd is als browserkaper. Daar zijn twee redenen voor: het promoot een valse zoekmachine de browserinstellingen wijzigt en het verzamelt persoonlijke gegevens. Browserkapers worden mogelijk ongewenste applicaties genoemd, omdat mensen deze vaak onbewust downloaden en installeren.

srchpowerwindow.info verwijst door naar bing.com

Nadat de installatie van de browserkapers de instellingen zoals het adres van de startpagina, de standaardzoekmachine en het nieuw tabblad heeft gewijzigd, kunnen deze ontworpen zijn om ook enkele andere instellingen aan te passen. Power Search verandert die adressen naar srchpowerwindow.info, het adres van een valse zoekmachine die geen unieke resultaten oplevert. Afhankelijk van de geolocatie van zijn gebruikers stuurt srchpowerwindow.info hen door naar google.com of bing.com. Met andere woorden, het levert de zoekresultaten op die gegenereerd zijn door de Google- of Bing-zoekmachines. Het is mogelijk dat srchpowerwindow.info ook resultaten oplevert die gegenereerd zijn door Yahoo (search.yahoo.com). Het is vermeldenswaard dat de meeste browserkapers voorkomen dat hun gebruikers de bovengenoemde instellingen wijzigen. Dit betekent dat hun gebruikers gedwongen worden om het adres van de valse zoekmachine (in dit geval srchpowerwindow.info) te bezoeken wanneer ze een browser openen, een nieuw tabblad openen of zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. In de meeste gevallen is het onmogelijk om het adres van één of andere valse zoekmachine uit die instellingen te verwijderen zonder eerst de geïnstalleerde browserkaper te verwijderen. Bovendien promoten apps zoals Power Search niet alleen de adressen van valse zoekmachines, maar verzamelen ze ook verschillende browsegegevens (of zelfs meer gevoelige informatie). Meestal richten ze zich op gegevens zoals IP-adressen van gebruikers, geolocaties, adressen van geopende/bezochte sites, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. Hun ontwikkelaars gebruiken die gegevens om inkomsten te verkrijgen door ze te verkopen aan andere mensen (mogelijk cybercriminelen) die ze voor hetzelfde doel kunnen misbruiken. Hoe dan ook, het is niet veilig om een ​​browserkaper te gebruiken of te installeren, het kan leiden tot identiteitsdiefstal, problemen met betrekking tot de veiligheid van het browsen, de privacy, enzovoort.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Power Search
Bedreigingstype Browserkaper, Doorverwijzing, zoekmachinekaper, menubalk, ongewenste nieuwe tab
Browser Extensie(s) Power Search
Verwachtte Functionaliteit Deze app zou de surfervaring op het internet moeten verbeteren.
Gepromote URL srchpowerwindow.info
Gebruikt IP Adres (srchpowerwindow.info) 34.237.110.206
Geïnfecteerde Browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en om op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om srchpowerwindow.info doorverwijzing verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Doorgaans worden browserkapers geadverteerd als apps die nuttig zouden moeten zijn en die enkele functies aanbieden. Helaas werken ze vaak niet zoals geadverteerd. Met andere woorden, ze zijn nutteloos en alleen ontworpen om hun ontwikkelaars te helpen om inkomsten te verkrijgen door de gegevens te verzamelen en door valse zoekmachines te promoten. Het wordt niet aanbevolen om een browserkaper te vertrouwen en als er één op de browser en/of het systeem geïnstalleerd is, dan moet deze zo snel mogelijk verwijderd worden. Voorbeelden van andere browserkapers zijn: My Login Hub, Newfinder APP en ConvertMyFile Search.

Hoe werd Power Search geïnstalleerd op mijn computer?

In sommige gevallen kunnen ongewenste programma's gedownload en/of geïnstalleerd worden via misleidende advertenties die, als erop wordt geklikt, scripts uitvoeren die ontworpen zijn om ongewenste downloads en/of installaties te veroorzaken. Meestal gebeurt het echter tijdens de downloads en/of installaties van andere software. Om precies te zijn, wanneer ongewenste programma's inbegrepen zijn in de download- en/of installatie-instellingen. Deze verspreidingsmethode van ongewenste programma's wordt "bundeling" genoemd. Meestal is de informatie over de apps die opgenomen zijn in de setups verborgen in hun instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enz. Vaak controleren de mensen die instellingen niet en laten ze ze ongewijzigd, zo krijgen verschillende ongewenste programma's toestemming om gedownload en/of geïnstalleerd te worden samen met de gewenste software.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We raden u aan om software te downloaden via officiële en betrouwbare websites en om het gebruik van allerlei externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer netwerken, dubieuze pagina's en andere vergelijkbare kanalen om software te downloaden of te installeren, te vermijden. Het is ook belangrijk om software correct te installeren: sla geen stappen van de setup over zonder de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen aan te vinken. Vink aanbiedingen om ongewenste software te downloaden of te installeren uit en voltooi pas daarna de installatie. Let op: er zijn veel opdringerige advertenties die, als erop wordt geklikt, de gebruikers omleiden naar onbetrouwbare en/of potentieel kwaadaardige websites. Deze advertenties worden meestal weergegeven op dubieuze pagina's met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enz. Dergelijke advertenties mogen niet vertrouwd en/of aangeklikt worden. Als u dergelijke advertenties of ongewenste omleidingen regelmatig opmerkt, controleer dan uw browser op ongewenste, dubieuze extensies, plug-ins of add-ons en verwijder ze. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's die op de computer geïnstalleerd zijn (besturingssysteem). Als uw computer al geïnfecteerd is met Power Search, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Power Search browserkaper vraagt toestemming om de gegevens te lezen en te wijzigen:

Power Search browserkaper vraagt om teostemmingen 

Srchpowerwindow.info levert resultaten door Google (GIF):

srchpowerwindow verwijst de gebruikers door naar google.com in gif 

srchpowerwindow.info doorverwijzing onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van srchpowerwindow.info doorverwijzing. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Power Search browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

srchpowerwindow.info browserkaper deinstalleren via Configuraatiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld "Power Search"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties (die de browserdoorverwijzingen naar de srchpowerwindow.info website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

Power Search browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering srchpowerwindow.info gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering srchpowerwindow.info uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://srchpowerwindow.info in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering srchpowerwindow.info uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "Power Search".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van srchpowerwindow.info doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering srchpowerwindow.info gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Power Search" en/of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering srchpowerwindow.info uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen" en schakel "Power Search" uit, zoek naar de browserkaper (hxxp://www.srchpowerwindow.info). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering srchpowerwindow.info uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "srchpowerwindow.info",  klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van srchpowerwindow.info doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering srchpowerwindow.info gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Power Search" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering srchpowerwindow.info uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "Power Search" uit, verwijdert u hxxp://srchpowerwindow.info en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering srchpowerwindow.info uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "vals" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van srchpowerwindow.info doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de srchpowerwindow.info doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van srchpowerwindow.info doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over srchpowerwindow.info doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16651-power-search-browser-hijacker

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
srchpowerwindow.info doorverwijzing QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van srchpowerwindow.info doorverwijzing op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met srchpowerwindow.info doorverwijzing

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.