Hoe versleuteling van bestanden door de Maze ransomware te voorkomen?

Ook bekend als: Maze 2019 virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Maze ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Maze?

Er is meer dan één versie van de Maze ransomware (de vorige versie wordt ook Maze genoemd). De nieuwe versie werd ontdekt door nao_sec. Ransomware-programma's coderen de gegevens en maken losgeldberichten aan die informatie bevatten over het decoderen van de bestanden, maar hun slachtoffers hebben over het algemeen geen toegang meer tot hun bestanden zonder de tools te gebruiken die de ontwikkelaars van de ransomware bezitten. Deze variant van Maze codeert geen bestanden als het het bestand "C:\hutchins.txt" op het systeem detecteert. Als dit NIET het geval is, dan codeert Maze de bestanden en hernoemt ze door er een willekeurige extensie aan toe te voegen (bijvoorbeeld "1.jpg" wordt "1.jpg.sA16PA"), maakt het het bestand "DECRYPT-FILES.txt" aan en wijzigt het het bureaublad.

De aangepaste achtergrond bevat een losgeldbericht waarin staat dat de bestanden van het slachtoffer gecodeerd zijn met behulp van RSA-2048 en ChaCha-coderingsalgoritmen. De enige manier om ze te decoderen is blijkbaar om een ​​decryptor te kopen door de instructies in het tekstbestand "DECRYPT-FILES.txt" te volgen (het losgeldbericht). Dit bericht stelt dat de slachtoffers het losgeld moeten betalen via een websitelink, die geopend kan worden met de Tor-browser. Een andere manier om te betalen is om een ​​andere website te gebruiken (de link staat ook in het losgeldbericht), die met elke browser geopend kan worden. In ieder geval wordt duidelijk gemaakt dat de slachtoffers hun bestanden niet kunnen decoderen zonder de juiste tool/sleutel. De Tor-website stelt dat de slachtoffers 500 euro in Bitcoins moeten betalen met behulp van het opgegeven BTC-portefeuilleadres. Er wordt vermeld dat, tenzij slachtoffers het losgeld binnen een bepaald tijdsbestek betalen (een afteltimer wordt bovenaan de webpagina van Tor getoond), het losgeldbedrag verdubbeld zal worden. Verder is het mogelijk om drie bestanden gratis te decoderen via dezelfde website. Over het algemeen bieden de cybercriminelen een gratis decodering aan om te 'bewijzen' dat ze de tools/sleutels hebben die in staat zijn om de bestanden te decoderen. Desondanks mogen de ransomware-ontwikkelaars nooit worden vertrouwd. Alleen zij hebben een decoderingstool/sleutels maar ze leveren deze zelden, zelfs niet als de slachtoffers het losgeld betalen. Aangezien er geen gratis tools zijn die in staat zijn om bestanden die gecodeerd werden door Maze te decoderen, raden we u aan om ze te herstellen vanaf een backup.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

Maze decryptie instructies

Deze ransomware is vergelijkbaar met andere soortgelijke programma's, waaronder bijvoorbeeld: Uta, MedusaLocker en Leto. Ze coderen de gegevens en creëren/tonen losgeldberichten. De belangrijkste verschillen zijn meestal de kosten van de decoderingstool/sleutel en het cryptografisch algoritme dat gebruikt wordt om de gegevens te coderen. Helaas zijn de meeste coderingen niet te decoderen zonder de tools te gebruiken die alleen in het bezit zijn van de cybercriminelen die de ransomware ontwierpen, tenzij de ransomware niet volledig ontwikkeld is, bugs, fouten, etc. bevat Om dit te voorkomen: maak regelmatig gegevensback-ups en bewaar deze op een externe servers of losgekoppelde opslagapparaten.

Hoe besmette ransomware mijn computer

Onderzoek toont aan dat cybercriminelen Maze verspreiden met SpelevoEK (exploitkit). Exploitkits zijn tools die gebruikt worden om 'exploits' tegen kwetsbare (meestal verouderde) software te initiëren of om kwaadaardige codes in kwetsbare websites te injecteren. Andere manieren om ransomware-programma's (en andere malware) te verspreiden, zijn: via e-mails, trojans, onbetrouwbare downloadkanalen voor software, software voor het kraken van software en valse updaters. Email-spamcampagnes kunnen gebruikt worden om computers te infecteren via bestanden die gekoppeld zijn aan e-mailberichten. Gewoonlijk voegen de cybercriminelen Microsoft Office-documenten, archiefbestanden (ZIP, RAR), uitvoerbare bestanden (.exe en andere van dit soort bestanden), PDF-documenten, JavaScript-bestanden, enz. toe. Hun belangrijkste doel is om de ontvangers te misleiden om de bijlagen te openen. Als ze worden geopend, dan infecteren ze de systemen met malware. Een andere manier om infecties te verspreiden is via trojans/schadelijke programma's. Als ze geïnstalleerd zijn, dan openen ze achterdeurtjes voor andere malware. Op deze manier veroorzaken ze kettinginfecties. Voorbeelden van onbetrouwbare downloadbronnen zijn: bestandshosting, freeware downloadwebsites, Peer-to-Peer (P2P)-netwerken zoals torrent-clients, eMule en andere vergelijkbare kanalen/tools. Cybercriminelen gebruiken ze om kwaadaardige bestanden te uploaden die vermomd zijn als legitiem of onschadelijk. Door ze te downloaden en te openen/installeren, installeren veel mensen per ongeluk schadelijke programma's. Software 'cracking' tools worden door mensen (illegaal) gebruikt om te voorkomen dat ze moeten betalen voor de activering van de gelicentieerde software. In feite installeren deze tools vaak malware in plaats van het gratis activeren van de geïnstalleerde software. Valse (niet-officiële) software-updatetools veroorzaken schade door bugs/fouten van verouderde software te misbruiken die al op het systeem geïnstalleerd zijn of door kwaadaardige programma's te installeren in plaats van de updates.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Maze 2019 virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, bestandslocker.
Versleutelde Bestandsextensie Deze ransomware voegt een willekeurige extensie toe.
Losgeld-eisend Bericht DECRYPT-FILES.txt, bureaublad en Tor website.
Losgeldbedrag 500-1000 euro in bitcoins
Cyber Crimineel Contact De slachtoffers kunnen via een chatvenster op een Tor-website contact opnemen met ontwikkelaars van Maze.
Detectie Namen Avast (FileRepMalware), AVG (FileRepMalware), ESET-NOD32 (Win32/Filecoder.NVY), Kaspersky (Trojan-Ransom.Win32.Gen.tno), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een losgeldbericht op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Extra Informatie Deze ransomware versleutelt geen bestanden als het het C:\hutchins.txt bestand op het systeem detecteert.
Verspreidingsmethoden SpelevoEK (exploit kit), geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, kwaadaardige advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Maze 2019 virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties

Open geen e-mailbijlagen in e-mails afkomstig van onbekende, verdachte afzenders. Meestal zijn deze irrelevant voor de ontvangers. Om mensen te misleiden om de bijlagen of weblinks te openen, stellen de cybercriminelen hun e-mails vaak voor als officieel of belangrijk. Download software enkel van officiële, betrouwbare websites en via directe links. Alle andere hierboven genoemde kanalen/bronnen mogen niet vertrouwd of gebruikt worden. Niet-officiële tools van externen die zogenaamd de geïnstalleerde software bijwerken, worden vaak gebruikt om malware te verspreiden. Daarom mogen ze niet worden gebruikt. De veiligste manier om software bij te werken is door de tools en functies van de officiële softwareontwikkelaars te gebruiken. Als de geïnstalleerde software een activering vereist, mag dit NIET gebeuren met behulp van cracking-tools. Deze zijn illegaal en mensen die ze gebruiken besmetten hun systeem vaak met schadelijke programma's. Scan het besturingssysteem regelmatig met een gerenommeerde antivirus- of antispyware-software en houd deze up-to-date. Als uw computer al geïnfecteerd is met Maze, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het Maze ransomware bureaublad:

Maze Ransomware

Beste *****, uw bestanden zijn gecodeerd met RSA-2048 en ChaCha-algoritmen
De enige manier om ze te herstellen is door een decryptor te kopen
Deze algoritmen zijn één van de sterkste die er zijn
U kunt erover lezen op wikipedia
Als u het belang van de situatie begrijpt, dan kunt u alle bestanden herstellen door de instructies in het bestand DECRYPT-FILES.txt te volgen
U kunt enkele bestanden gratis decoderen ter garantie
We weten dat deze computer zeer waardevol is voor u
Dus we geven u de juiste prijs om ze te herstellen

Screenshot van Maze tekstbestand ("DECRYPT-FILES.txt"):

Maze tekstbestand

Tekst in dit bestand:

Aandacht!
----------------------------
| Wat is er gebeurd?
----------------------------
Al uw bestanden, documenten, foto's, databases en andere belangrijke gegevens worden veilig gecodeerd met betrouwbare algoritmen.
U hebt nu geen toegang tot de bestanden. Maar maak u geen zorgen. U heeft een kans! Het is gemakkelijk om ze in een paar stappen te herstellen.
----------------------------
| Hoe krijg ik mijn bestanden terug?
----------------------------
De enige methode om uw bestanden te herstellen, is om een ​​unieke privésleutel te kopen die veilig op onze servers wordt opgeslagen.
Om contact met ons op te nemen en om de sleutel te kopen, moet u onze website bezoeken in een verborgen TOR-netwerk.
Er zijn 2 manieren om ons te bereiken:
1) [Aanbevolen] Verborgen TOR-netwerk gebruiken.
a) Download een speciale TOR-browser: hxxps: //www.torproject.org/
b) Installeer de TOR-browser.
c) Open de TOR-browser.
d) Open onze website in de TOR-browser: hxxp: //aoacugmutagkwctu.onion/1dcb0b851e857d00
e) Volg de instructies op deze pagina.
2) Als u problemen hebt met het verbinden of gebruiken van het TOR-netwerk
a) Open onze website: hxxps: //mazedecrypt.top/1dcb0b851e857d00
b) Volg de instructies op deze pagina.
Waarschuwing: de tweede methode kan in sommige landen geblokkeerd zijn. Daarom wordt aanbevolen om de eerste methode te gebruiken.
Op deze pagina vindt u de instructies voor het maken van een gratis decoderingstest en hoe te betalen.
Het heeft ook een livechat met onze operators en een ondersteuningsteam.
----------------------------
| Hoe zit het met de garanties?
----------------------------
We begrijpen uw stress en zorgen.
Dus u hebt een GRATIS mogelijkheid om onze ​​service te testen door onmiddellijk drie bestanden op uw computer gratis te decoderen!
Als u hierbij problemen ondervindt, dan is ons vriendelijk ondersteuningsteam altijd aanwezig om u te helpen in een livechat!

 

----------------------------
DIT IS EEN SPECIAAL BLOK MET PERSOONLIJKE EN VERTROUWELIJKE INFORMATIE! RAAK HET NIET AAN, WIJ HEBBEN HET NODIG OM U TE IDENTIFICEREN EN TE AUTORISEREN
--- BEGIN MAZE KEY ---
-
--- END MAZE KEY ---

Screenshot van de Maze Tor website:

maze ransomware tor website

Tekst in deze pagina:

Maze Ransomware
Wat is er net gebeurd?
Als u deze pagina ziet, dan betekent dit dat u geluk hebt, omdat we u vriendelijk de kans geven om uw gegevens te herstellen. Upload uw losgeldbrief met behulp van het onderstaande formulier en begin met het herstellen van de gegevens. Als het losgeld door ons wordt ontvangen, dan wordt u met succes geautoriseerd en krijgt u verdere instructies.
Upload uw losgeldbrief DECRYPT-FILES.txt
Garanties?
We kunnen uw bestanden herstellen, omdat onze ransomware ontworpen is om de integriteit van uw gecodeerde gegevens te behouden.
Wees niet bang en begin met herstellen!
Antivirusbedrijven?
Als u wacht op een gratis oplossing, dan moeten we u teleurstellen.
Onze ransomware maakt gebruik van een sterke combinatie van algoritmen. Het zal tientallen jaren duren om te kraken.
Begin met ons te werken.
Prijs?
We begrijpen dat de klant het losgeld niet altijd kan betalen. We hebben kortingen en soms kunt u uw bestanden herstellen door gewoon met ons samen te werken.
Maze Ransomware 2019? Omdat we altijd een tweede kans geven!
Om uw bestanden te herstellen moet u het losgeld betalen.
Uw huidige losgeld bedraagt 500 (EUR)
U moet opschieten, want de losgeldprijs zal verdubbelen nadat de teller rechtsboven op deze pagina de nul bereikt. Als u tot die tijd niet betaalt, dan stijgt de prijs x2 (verdubbeld), dus als het 500 euro was, dan wordt het 1000 euro. U kunt het geld in delen verzenden, de prijs wordt bij elke succesvolle transactie opnieuw berekend.
De transactie wordt voltooid na 3 bevestigingen van het netwerk.
Om het losgeld te betalen, moet u bitcoin kopen en precies dit bedrag van btc 0.0619667 BTC naar het adres sturen:
3JGqKRWSsXQsnHWDpHXXNg7TJcubszJher
Klik op Bitcoins kopen in het tabbladmenu boven aan de pagina om te zien hoe u bitcoins kunt kopen.
We bieden 3 testdecrypts aan om te bewijzen dat we uw bestanden kunnen herstellen.
Klik op Test decoderen in het menu bovenaan deze pagina om de 3 bestanden gratis te decoderen.
Aandacht! We decoderen alleen afbeeldingsbestanden gratis, omdat ze geen significante waarde hebben voor u.

De Tor website (GIF):

De Maze Tor website

Screenshot van bestanden versleuteld door Maze (willekeurige extensie):

Bestanden versleuteld door Maze

Update 18 December 2019 - De ontwikkelaars van de Maze 2019 ransomware zijn onlangs begonnen met het gebruik van een nieuwe methode om slachtoffers te bedreigen en hen aan te moedigen om losgeld te betalen. Wat de oplichters doen, is een bepaalde hoeveelheid gegevens stelen met de bedoeling om deze openbaar te maken als het slachtoffer weigert om te betalen. Ze hebben een openbare website ontwikkeld om de gestolen gegevens van verschillende slachtoffers op op te slaan. Hoewel de ontwikkelaars deze tactiek voornamelijk tegen verschillende bedrijven gebruiken (omdat deze veel waarschijnlijker zijn dan reguliere gebruikers), is er geen garantie dat de situatie uiteindelijk niet zal veranderen. Op dit moment bevat de bovengenoemde website 8 verschillende items.

Maze ransomware verwijderen:

Maze 2019 virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Maze 2019 virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

 • Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

 • Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

 • Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

 • Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

 • Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

 • Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

 • Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

 • We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

 • Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

 • Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

 • Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

 • Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

 • Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

 • De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Maze 2019 virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Maze 2019 virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Maze 2019 virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.