UPS e-mail virus

Ook bekend als: Virus in UPS-factuur
Type: Trojan
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

"UPS e-mail virus" verwijderingsgids

Wat is "UPS e-mail virus"?

"UPS Email Virus" is een email-spamcampagne die gebruikt wordt om een risicovol virus genaamd Hancitor te verspreiden. De cybercriminelen sturen duizenden e-mails waarin de gebruikers worden aangemoedigd om de bijgevoegde documenten te openen. In dit geval wordt de e-mail voorgesteld als een melding van UPS maar het openen van het bijgevoegde bestand leidt tot infiltratie van de Hancitor-malware.

UPS Email Virus malware

Zoals hierboven vermeld, worden de e-mailberichten voorgesteld als meldingen van UPS, een bezorgbedrijf. Ze stellen dat het pakket wordt afgeleverd maar dat de gebruiker een factuur moet downloaden en ondertekenen voordat het pakket aankomt. Het openen van de bijlage resulteert in feite in de infiltratie van de trojan van Hancitor. Merk op dat UPS een legitiem bedrijf is en zeker niets te maken heeft met deze spamcampagne. De cybercriminelen verbergen zich vaak achter de namen van legitieme bedrijven of overheidsinstanties. Daarbij verhogen ze het aantal infecties aanzienlijk, omdat de gebruikers veel vaker bestanden openen die ontvangen zijn van bekende namen. Hancitor is een trojan die kettinginfecties veroorzaakt. De aanwezigheid van Hancitor leidt dus tot infiltratie van de Pony, Evil Pony en ZeuS Panda-virussen. Deze virussen zijn voornamelijk ontworpen om persoonlijke informatie te registreren (meestal accountgegevens). De gegevens worden opgeslagen op een externe server die beheerd wordt door de cybercriminelen die ernaar streven om zoveel mogelijk inkomsten te verkrijgen. De kans is groot dat de gekaapte accounts misbruikt zullen worden voor overschrijvingen, online aankopen, enzovoort. De aanwezigheid van deze virussen kan leiden tot ernstige privacyschendingen en aanzienlijk financieel verlies. Als u al bijlagen geopend hebt die via deze spam-campagne verspreid zijn, scan dan onmiddellijk het systeem met een gerenommeerd anti-virus/anti-spyware programma en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Virus in UPS-factuur
Bedreigingstype Trojan, wachtwoord-dief virus, online banking malware, spyware
Symptomen Trojans zijn ontworpen om heimelijk in de computer van het slachtoffer te infiltreren en te wachten, dus er zijn geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, softwarecracks.
Schade Gestolen bankgegevens en wachtwoorden, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om Virus in UPS-factuur verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Er worden tientallen trojan-virussen verspreid met behulp van spamcampagnes, waaronder REDAMAN, TrickBot, FormBook, en Adwind - de lijst gaat maar door. De ontwikkelaars zijn verschillend en dus kan het gedrag ook verschillen (sommige verspreiden virussen, anderen verzamelen informatie, enz.). Desondanks vormen alle trojan-virussen een directe bedreiging voor uw privacy en uw computerveiligheid. Verwijder ze daarom onmiddellijk.

Hoe besmette het "UPS e-mail virus" mijn computer?

De UPS e-mail viruscampagne verspreidt een kwaadaardig MS Office-document dat, éénmaal geopend, de gebruikers aanmoedigt om macro-opdrachten in te schakelen, dit geeft echter toestemming om Hancitor in het systeem te injecteren. Hoewel deze malwareverspreidingsmethode eenvoudig en effectief is, heeft deze één grote fout. De schadelijke bijlagen kunnen alleen malware downloaden en installeren als ze geopend worden met de MS Office-suite. Daarom wordt het virus niet geïnstalleerd als het .doc-bestand geopend wordt met een andere app dan MS Word. Bovendien werkt Hancitor alleen op het Windows-besturingssysteem en zijn de gebruikers van andere platforms dus veilig.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen moet u zeer voorzichtig zijn wanneer u op het internet surft. We raden u aan om deze e-mailbijlagen niet te vertrouwen. Als het bestand irrelevant/onverwacht lijkt of als de afzender verdacht lijkt, open het dan niet. Gebruik daarnaast een legitieme anti-virus anti-spyware suite, aangezien deze tools malware kunnen detecteren en verwijderen voordat het schade aanricht. De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onzorgvuldig gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Als u de bijlage "UPS e-mail virus" al geopend hebt, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in het "UPS Email Virus" e-mailbericht:

Een handtekening is vereist voor uw pakketbezorging
Hallo, blij u te informeren dat uw pakket er aankomt.
Verwachte leverdatum: 10/09/2018
Tijd: 13:30 - 21:30 uur
Download uw factuur hier
UPS
Details bekijken
Bezorging beheren
Bekijk leveringsplanner
KAART SERVICE
Track:
2IDG65833982563390
Service:
UPS Next Day Air Saver
Download de UPS My Choice-app voor Facebook
Download de mobiele app
Alle handelsmerken, handelsnamen of dienstmerken die in samenwerking met UPS verschijnen, zijn eigendom van hun eigenaren.
Als de downloadkoppelingen niet werken, verwijder dan deze e-mail uit een map met ongewenste e-mails en probeer het opnieuw.
*** Dit is een automatisch aangemaakte e-mail, reageer niet direct op dit bericht ***
UPS PrivacyNotice | UPS My Choice-voorwaarden

Kwaadaardige bijlage verspreid via de "UPS Email Virus" spamcampagne:

Kwaadaardige bijlage verspreid door de UPS Email Virus spamcampagne

Een andere variant van de UPS e-mailoplichting (levert de Emotet trojan):

ups oplichtingsmail variant 2 - verspreidt malware - trickbot trojan

Tekst in deze variant:

UPS-verzendmelding
Het pakket is al dan niet daadwerkelijk verzonden naar UPS voor verzending.
Geplande leverdatum: woensdag 27/02/2019
verzendingsdetails
Verzendnummer: 9Q15686898818951
Van: Amazon
Bedankt voor uw zaken.

Nog een andere variant van de "UPS" email-spamcampagn die de Emotet trojan verspreidt (het tracking number is de link die leidt naar een kwaadaardig MS Word document):

UPS email-spamcampagne verspreidt Emotet

Tekst in deze e-mail:

Onderwerp: Uw UPS-factuur is gereed
 
De status van uw pakket is gewijzigd.
Uitzonderingsreden: een transportongeval heeft de levering vertraagd.
Uitzonderingsoplossing: we hebben de geplande overdrachtstijd gemist. Dit kan vertraging veroorzaken.
Geplande leverdatum: maandag 25-11-2019
ZENDING INHOUD
Van: *******
Volgnummer: 3ZU36430925479243
Verzenden naar: (Het is noodzakelijk om het adres op te geven)

De kwaadaardige bijlage ("this-site-is-virus.doc"):

Kwaadaardig MS Word bijlage verspreidt Emotet

Tekst in dit bestand:

Don't open computer viruses.

No abra virus informáticos.

لا تفتح فيروسات الكمبيوتر.

コンピュータウイルスを開かないでください。

컴퓨터 바이러스를 열지 마십시오.

Ne pas ouvrir les virus informatiques.

Öffnen Sie keine Computerviren.

Μην ανοίγετε ιούς υπολογιστών.

No abra virus informáticos.

Ikke åpne datavirus.

کمپیوټر ویروسونه مه پرانیستئ.

อย่าเปิดไวรัสคอมพิวเตอร์

Не открывайте компьютерные вирусы.

Nie otwieraj wirusów komputerowych.

कंप्यूटर वायरस मत खोलो।

Virus in UPS-factuur onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Virus in UPS-factuur. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatige verwijdering?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Malwarebytes te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestandn op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Malwarebytes.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Virus in UPS-factuur QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Virus in UPS-factuur op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Virus in UPS-factuur

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.