TrickBot virus

Ook bekend als: TrickBot malware
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

TrickBot verwijderingsinstructies

Wat is TrickBot?

TrickBot is trojan-malware die is ontworpen om privégegevens van gebruikers te stelen. Uit onderzoek blijkt dat ontwikkelaars in de meeste gevallen TrickBot verspreiden met spam-e-mails, maar het kan ook worden verspreid met valse Adobe Flash Player-updates. Dit virus werd voor het eerst geïdentificeerd aan het einde van 2016, gericht op verschillende financiële instellingen, banken en creditcardaanbieders (voor meer informatie, klik hier). In het najaar van 2017 werd cryptomining erg populair, en om deze reden werd TrickBot geüpdate en richt het zich nu ook op cryptowallets.

MS Office document verspreidt TrickBot virus:

TrickBot scam

Deze malware hackt webbrowsers en wijzigt websites die door hen worden weergegeven. De sites zijn zodanig aangepast dat ingevoerde logins en wachtwoorden worden geregistreerd en naar een externe server worden gestuurd die wordt bestuurd door cybercriminelen. Dit is een belangrijk probleem met betrekking tot de privacy van gebruikers. Door inloggegevens en wachtwoorden voor cryptocurrency wallets, PayPal, bankrekeningen en andere persoonlijke accounts te stelen, veroorzaken cybercriminelen ernstige problemen en dragen ze geld over zonder toestemming, wat leidt tot financieel verlies. Daarom moet deze malware onmiddellijk worden verwijderd, maar TrickBot is berucht om zichzelf te verbergen - bij de eerste inspectie is het vrijwel onmogelijk om te bepalen of deze malware aanwezig is. Gelukkig zijn de meeste legitieme antivirussuites in staat om TrickBot te detecteren en te verwijderen. Als u onlangs verdachte e-mailbijlagen of gebruikte Adobe Flash Player-updatetools hebt gedownload / geopend, moet u onmiddellijk een betrouwbare antivirussoftware gebruiken om het volledige systeem te scannen en alle vermelde bedreigingen te verwijderen. Controleer daarnaast de lijst met geïnstalleerde applicaties / browser-plug-ins en verwijder alle verdachte waarden (nep-updaters bevatten waarschijnlijk ook potentieel ongewenste adware-achtige programma's).

TrickBot lijkt op Adwind, Pony, FormBook, en een aantal andere Trojaanse paarden. Hoewel deze virussen op verschillende manieren werken, is hun doel identiek - om persoonlijke informatie te verzamelen. Malware zoals TrickBot wordt eenvoudig vrijgegeven om inkomsten te genereren - ontwikkelaars stelen letterlijk het geld van andere gebruikers. Potentieel ongewenste programma's zijn ook ontworpen om ontwikkelaars te helpen passieve inkomsten te genereren - de meesten leveren intrusieve advertenties (via het advertentiemodel "Pay Per Click" [PPC]), veroorzaken ongewenste omleidingen (promotie van dubieuze sites) en verzamelen gegevens (bijv. IP-adressen) , bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) Het is ook bekend dat PUP's verschillende 'nuttige functies' bieden, maar deze claims zijn slechts pogingen om de indruk van legitimiteit te geven - ze leveren geen echte waarde voor reguliere gebruikers.

Hoe kunnen mogelijk ongewenste programma's op mijn computer worden geïnstalleerd?

Zoals hierboven vermeld, wordt TrickBot gepromoot met behulp van spam-e-mails en valse Adobe Flash Player-updaters. Spam-e-mails bevatten verschillende schadelijke bijlagen (bijv. PDF-bestanden, MS Office-documenten, enz.) Door deze bijlagen te openen, voeren gebruikers scripts uit die heimelijk virussen zoals TrickBot downloaden en installeren, terwijl Fake-updaters het systeem infecteren door verouderde softwarefouten / fouten te misbruiken of eenvoudigweg het downloaden en installeren van malware / PUP's in plaats van updates. In wezen zijn de belangrijkste redenen voor computerinfecties slechte kennis en onvoorzichtig gedrag.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om computerinfecties te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn wanneer u op internet surft. Denk twee keer na voordat u e-mailbijlagen opent. Als u vermoedt dat een e-mail irrelevant is en wordt verzonden vanaf een verdacht / onherkenbaar e-mailadres, moet u deze onmiddellijk verwijderen en zeker geen bijlagen openen. Houd er rekening mee dat cybercriminelen verschillende tactieken gebruiken om deze e-mails als legitiem te laten lijken - ze imiteren bankmeldingen, vacatures, enzovoort. Daarom, als u onverwachte / verdachte e-mails ontvangt, moet u deze onmiddellijk verwijderen. Net als bij het updaten van software, onthoud dat criminelen malware verspreiden via nep-updaters. Daarom moet de software worden bijgewerkt met behulp van geïmplementeerde functies of hulpmiddelen die alleen door de officiële ontwikkelaar worden geleverd. Dezelfde regel is van toepassing op het downloaden / installeren van software. Criminelen maken geld aan derde-downloaders / installateurs door PUP's te promoten ("bundelen"). Daarom moet software alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadkoppelingen. Bij het downloaden, opt-out van alle extra opgenomen programma's en als u dit niet kunt, annuleert u het hele proces. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

TrickBot malware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van TrickBot malware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

System Support Alert adware verwijdering via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Removing rogue extensions from Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van trickbot malware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing rogue extensions from Google Chrome step 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Removing rogue extensions from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van trickbot malware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing rogue extensions from Mozilla Firefox step 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van trickbot malware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om trickbot malware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over trickbot malware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12512-trickbot-virus