FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u RedLine Stealer van uw computer?

Ook bekend als: Het RedLine Stealer virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Gids voor het verwijderen van het RedLine Stealer virus

Wat is RedLine Stealer?

RedLine Stealer (ook bekend als RedLine) is een kwaadaardig programma dat op hackerforums kan worden gekocht voor 150 - 200 dollar, afhankelijk van de versie. Het kan worden gebruikt om informatie te stelen en besturingssystemen te infecteren met andere malware. Over het algemeen proberen cybercriminelen computers te infecteren met kwaadaardige software zoals RedLine Stealer om geld te kunnen verdienen met (gestolen) gegevens. Als er reden is om te vermoeden dat uw computer al is geïnfecteerd met de RedLine Stealer, dan verwijdert u deze toepassing best onmiddellijk.

RedLine Stealer malware

RedLine Stealer is in staat om informatie zoals logins, wachtwoorden, autofill-gegevens, cookies en creditcardgegevens te verzamelen in alle op Gecko- en Chromium-gebaseerde webbrowsers. Cybercriminelen kunnen deze informatie misbruiken om toegang te krijgen tot verschillende accounts (bijv. sociale media, e-mail, bankgerelateerde accounts, cryptocurrency-portefeuilles). Ze misbruiken ze ook om malware en spamcampagnes te verspreiden, frauduleuze transacties en aankopen te doen, andere mensen te misleiden om geld over te maken, identiteiten te stelen, enzovoort. RedLine Stealer kan gegevens verzamelen van verschillende FTP- (File Transfer Protocol) en IM- (Instant Messaging)-clients en bestanden stelen die op de geïnfecteerde computers zijn opgeslagen. Bovendien kan het systeeminformatie verzamelen, zoals IP-adressen, gebruikersnamen, toetsenbordindelingen, UAC-instellingen, geïnstalleerde beveiligingssoftware en andere details. Dit kwaadaardige programma kan worden gebruikt om computers met andere malware te infecteren (kwaadaardige bestanden downloaden en uitvoeren). Zo kunnen cybercriminelen RedLine Stealer gebruiken om ransomware en trojans te verspreiden, evenals cryptocurrency miners, Remote Access/Administration Trojans (RATs) enz. Programma's van het ransomware-type versleutelen bestanden en veroorzaken zo gegevensverlies. Trojans kunnen kettinginfecties veroorzaken (andere malware installeren), cryptocurrency-miners gebruiken computerhardware om cryptocurrency te minen (te creëren) en RAT's stellen criminelen in staat om de controle over de geïnfecteerde computer over te nemen en gevaarlijke processen uit te voeren. Met andere woorden: slachtoffers van RedLine Stealer kunnen financiële verliezen ervaren, evenals datadiefstal, identiteitsdiefstal, privacyschendingen enz. Als RedLine Stealer op uw computer is geïnstalleerd, moet dit dus onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Het RedLine Stealer virus
Type bedreiging Wachtwoordstelend virus, online bankieren-malware, spyware
Detectienamen Avast (Win32:DropperX-gen [Drp]), BitDefender (Trojan.GenericKD.33518015), ESET-NOD32 (een variant van MSIL/TrojanDownloader.Agent.GAO), Kaspersky (HEUR:Trojan-Downloader.MSIL.Seraph.gen), volledige lijst (VirusTotal)
Naam van het kwaadaardige proces AddInProcess.exe
Payload RedLine Stealer kan allerlei kwaadaardige software verspreiden
Symptomen Dit soort software is ontworpen om stiekem op de computer van hun slachtoffers te infiltreren. Er zijn dan ook geen duidelijke sporen zichtbaar op een besmet apparaat.
Distributiemethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, software 'cracks'.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van malwares die lijken op RedLine Stealer zijn CStealer, Masad en Krypton. In de meeste gevallen zijn deze programma's in staat om toegang te krijgen tot allerlei gevoelige, vertrouwelijke gegevens (logins, wachtwoorden, creditcardgegevens, enz.). De cybercriminelen proberen deze misbruiken om zoveel mogelijk inkomsten te genereren. Als deze software al op uw computer is geïnstalleerd dan kan dit tot ernstige problemen leiden. Om dit te voorkomen volgt u best de hieronder beschreven voorzorgsmaatregelen.

Hoe besmette RedLine Stealer mijn computer?

Doorgaans verspreiden cybercriminelen kwaadaardige programma's via spamcampagnes (e-mails), trojans, dubieuze downloadkanalen voor software, niet-officiële activeringstools en valse updaters. Ze proberen malware te verspreiden door e-mails te verzenden die kwaadaardige bijlagen bevatten (of weblinks die leiden tot het downloaden van kwaadaardige bestanden). Cybercriminelen voegen gewoonlijk Microsoft Office-, pdf-documenten, archiefbestanden (RAR, ZIP), uitvoerbare bestanden (.exe en andere) en JavaScript-bestanden toe. Indien deze worden geopend, dan installeren ze schadelijke software. Trojans verspreiden (installeren) andere malware en veroorzaken kettinginfecties nadat ze zelf op een computer zijn binnengedrongen. Onbetrouwbare downloadbronnen en kanalen kunnen worden gebruikt om gebruikers te misleiden zodat die malware installeren (door de gehoste / geüploade kwaadaardige bestanden te vermommen als legiteme bestanden). Bij het downloaden en openen / uitvoeren veroorzaken de bestanden echter de installatie van malware. Enkele voorbeelden van downloadkanalen die vaak worden gebruikt om kwaadaardige programma's te verspreiden, zijn gratis bestandshosting-websites, freeware downloadwebsites, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule) en externe downloaders. Onofficiële activeringstools (cracks) activeren zogenaamd gratis gelicentieerde software (ze omzeilen de activering ervan), maar ze installeren in plaats daarvan vaak ook malware. Valse software-updaters veroorzaken schade door kwaadaardige software te installeren in plaats van updates of door misbruik te maken van bugs in verouderde software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Hoe voorkomt u de installatie van malware

Software en bestanden mogen niet worden gedownload of geïnstalleerd via externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken of de andere bovengenoemde kanalen / tools. U downloadt best alleen van officiële websites en via directe links. Irrelevante e-mails die werden verzonden vanaf onbekende, verdachte adressen en die bijlagen / links bevatten, mogen niet worden vertrouwd (open de inhoud niet). Geïnstalleerde software moet worden bijgewerkt en geactiveerd via tools of functies die zijn ontworpen door officiële ontwikkelaars. Niet-officiële tools van derden worden vaak gebruikt om kwaadaardige software te verspreiden. Bovendien is het illegaal om de activering van gelicentieerde software te omzeilen met behulp van niet-officiële activeringstools ('cracks'). Besturingssystemen moeten regelmatig worden gescand op bedreigingen met een betrouwbare antivirus- en antispywaresoftware. Houd deze software up-to-date. Als u denkt dat uw computer al is geïnfecteerd, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

RedLine Stealer is terug te vinden in Taakbeheer als "AddInProcess.exe":

redlinestealer malware addinnprocess.exe malicious process

Update 20 maart 2020 - Cybercriminelen zijn onlangs een nieuwe spam-e-mailcampagne gestart om RedLine Stealer te verspreiden. Ze sturen duizenden misleidende e-mails om hulp te vragen bij het uitvoeren van een medisch onderzoek met betrekking tot het coronavirus. Ze vragen gebruikers om software te installeren die zogenaamd de computer van de ontvanger gebruikt om verschillende berekeningen uit te voeren en zo de onderzoekers te helpen. De app die ze gebruikers aanmoedigen om te installeren, heet Folding@home. Deze applicatie bestaat en is legitiem, maar deze spamcampagne is bedrog - in plaats van Folding@home te installeren, besmetten de criminelen uw computer met de RedLine Stealer. U kunt meer details vindenin Lawrence Abram's artikel in Bleeping Computer.

De spam-mail die wordt gebruikt om RedLine Stealer te verspreiden (vermomd als Folding@home):

RedLine stealer-promoting email spam campaign

Tekst in deze e-mail:

Subject: Please help us Fighting corona-virus

Greetings from Mobility Research Inc  and Folding@Thome As we all know, recently corona-virus is becoming a major threat to the human society. We are a leading institution working on the cure to solve this world-wide crisis. However, we need your help. With your contribution, you can speed up our process of finding the cure. The process is very simple, you will need to install an app on your computer, which will allow us to use it to run simulations of the cure. The process is very simple, you will need to install an app on your computer, which allow us to use it to run simulations of the cure. This is totally controllable by you and you can be switched on/off when you are comfortable to. This will greatly help us and perhaps stop the corona-virus before it is too late.
Thank you, your Mobility Research Inc  and Folding@Thome

If you would like to read more about our organisation, click here:

Folding@Thome

De oplichtingswebsite (mydigitalcoin.info) die wordt gebruikt om de RedLine Stealer te promoten (Er wordt 200.000 satoshi geboden voor de installatie):

RedLine Stealer malware-promoting scam website

Tekst op deze pagina:

BITCOINFREE
Faucet
Affiliate
Login
Sign Up
Get your free Free BitcoinBitcoin!
This page is not available for collecting satoshi
because you do not have our advertising extension installed

You will get:
200000 satoshi

Install Chrome Extension
Our plugin is completely safe and installs in your browser,
thanks to which you can collect satoshi every 5 minutes.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestandn op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Het RedLine Stealer virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het RedLine Stealer virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.